پروژه کارآفرینی کارگاه تولید و بسته بندی کشمش

تعداد صفحات: 53 فرمت فایل: word کد فایل: 400003611
سال: نامشخص مقطع: صنایع دسته بندی: طرح توجیهی کارآفرینی صنایع غذایی و بسته بندی
قیمت قدیم:۸,۱۰۰ تومان
قیمت: ۵,۳۰۰ تومان
دانلود مقاله
کلمات کلیدی: N/A
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پروژه کارآفرینی کارگاه تولید و بسته بندی کشمش

    خلاصه طرح :

    در این طرح به بررسی تولید کشمش (سورت و بسته بندی) پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .

    فصل اول

    کلیات

    1- 1 مقدمه :

    به خشک شده برخی ارقام انگور از جمله سلطانی بی دانه (به رنگ روشن) و کورنت (به رنگ تیره) که در معرض نور خورشید یا با استفاده از خشک کن های صنعتی تهیه می شود کشمش گفته می شود . کشمش یک محصول مقاوم بوده که بعد از شراب دومین حاصل از انگور می باشد . تاریخ تولید کشمش های آفتابی به بیش از 3000 سال قبل برمی گردد . تصور می رود که کشف کشمش به طور اتفاقی از خشک شدن انگور بر روی شاخه صورت گرفته باشد .

    از ویژگی های خاص کشمش ، اقتصادی بودن تولید آن است زیرا از انرژی خورشید استفاده شده ، مواد بسته بندی آن است ، محصول خشک شده حجم کمتری داشته و در شرایط انبار معمولی دارای عمر ماندگاری طولانی می باشد . ضمناً تجهیزات لازم برای تهیه کشمش بسیار ساده است . بهتر است قبل ز وارد شدن به مبحث روش های تولید و سورت کشمش ، توضیحاتی راجع به ماده اولیه این محصول ارائه شود .

    حبه انگور از سه قسمت پوست ، گوشت و هسته تشکیل شده است . پوست در حدود 7 تا 12 درصد وزن حبه را تشکیل داده و نقش حفاظتی از میوه را بر عهده دارد . در پوست حبه های انگور مواد رنگی مختلفی وجود دارد . رنگ سبز در ارقام مختلف انگور مربوط به میزان سبزینه ای است که درون پوست میوه می باشد ، که در مراحل اولیه رشد میوه زیاد بوده ولی با پیشرفت مراحل رشد از میزان آن کاسته می شود . رنگدانه ها اکثراً درون پوسته حبه انگور قرار دارد و فقط کمی از آنها درون گوشت انگور بصورت معلق در داخل یاخته ها دیده می شود . میزان مواد رنگی درون حبه ها بر حسب نوع و رقم انگور ، شرایط جوی ، دوران رشد و میزان محصول متفاوت می باشد . عوامل محطی مانند نور ، دما ، رطوبت و مواد غذایی خاک بر میزان رنگدانه ها اثر دارند .

    ضخامت پوست حبه در ارقام مختلف متفاوت بوده و در انبارداری و حمل و نقل عامل مهمی به شمار می رود . پوست حبه در مقایسه با گوشت آن دارای مقدار ویتامین بیشتری است . تعداد زیادی آنزیم های پلی فنل اکسیداز در پوست میوه انگور وجود دارد . تعداد هسته موجود در داخل حبه انگور به ارقام آن بستگی دارد و تعداد آن تا 4 عدد نیز ممکن است برسد . اندازه و شکل هسته ها بسته به نوع انگور تا 10 درصد از وزن حبه را تشکیل می دهد . هسته ها دارای 2 تا 10 درصد چربی و 7 درصد تانن می باشد . وجود هسته در انگور از بازار پسندی آن برای مصرف تازه خوری می کاهد . اندازه هسته رابطه مستقیمی با اندازه حبه انگور دارد . چرا که منبع اصلی تولید هورمون جیبرلین می باشد . گوشت انگور به طور کلی نزدیک به 82 تا 86 درصد از وزن کل خوشه را شامل می شود . و مهمترین قسمت انگور و بخش خوراکی میوه به شمار می رود . مواد تشکیل دهنده میوه انگور بسته به نوع رقم و شرایط آب و هوایی محل کاشت و درجه رسیدگی آن متفاوت است .

    بیشترین درصد وزن حبه را آب تشکیل می دهد . میزان آب انگور در ارقام مختلف با توجه به چگونگی وضع رویشی و درجه رسیدگی میوه متفاوت بوده و بین 70 تا 80 درصد متغیر است . سایر مواد شیمیایی از قبیل قندها ، اسیدهای آلی ، مواد ازته ، رنگدانه ها و غیره به صورت محلول در آن قرار دارند . در آب انگور تارتارات پتاسیم و نمک های معدنی ، منیزیم ، آهن ، منگنز و سیلیس وجود دارد .

    قسمت اعظم مواد جامد محلول انگور را کربوهیدرات تشکیل می دهد . کربوهیدرات پس از آب بیشترین ماده تشکیل دهنده انگور است . مقدار قابل توجهی از مواد قندی در نتیجه عمل فتوسنتز در برگ ها ساخته شده و در حبه انگور و سایر قسمت های دیگر گیاه ذخیره می شود .

    عمده ترین قندهای انگور گلوکز و فروکتوز است که در حدود 98 تا 99 درصد مواد قندی حبه انگور را تشکیل داده و به طور کلی 12 تا 27 درصد از وزن حبه را شامل می شود .

    نسبت گلوکز در اوایل مراحل رشد بیشتر از فروکتوز بوده ولی با پیشرفت دوران رشد و رسیدن حبه ها میزان گلوکز و فروکتوز حبه برابر می شود . علاوه بر قندها ، انگور دارای اسید تارتاریک و اسید مالیک فراوانی است که خدود 90 درصد کل اسیدهای انگور را شامل می شود . اسید سیتریک نیز در زمان رسیدن انگور به مقدار بسیار ناچیزی حدود 0.02 تا 0.03 درصد میوه وجود دارد .

    میزان اسیدها نیز در ارقام مختلف مقفاوت است . میزان پراکندگی قند و اسید در حبه ها عکس هم می باشند .  یعنی بیشترین مقدار قند در زیر پوست وجود دارد . و تدریجاً به سمت هسته از مقدار آن کاسته می شود . دمای محیط اثر مستقیم بر روی میزان اسید انگور دارد. در مناطق سرد میزان اسید انگور بیشتر از مناطق گرم می باشد . مواد ازته موجود در انگور به صورت نیترات ها ، اسیدها و آمین ها وجود دارد . در آب انگور ازت به صورت نیترات آمونیوم موجود بوده که بر حسب نوع و ئقم انگور میزان آن متفاوت می باشد . انگور با مقایسه با سایر میوه ها دارای تیامین و اسید نیکوتینیک بسیار بالایی است .

    ریبوفلاوین و اسید فولیک نسبت به نور حساس بوده و مقدار زیادی از آنها به هنگام آب گیری میوه از بین می رود . در ارقام مختلف میزان اسید اسکوربیک یا ویتامین c متفاوت بوده و مقدار آن بین 1- 5.12 میلی گرم در هر 100 گرم ماده تازه گزارش شده است . قسمت اعظم این ویتامین در اثر فرآیند خشک کردن و تهیه کشمش از بین می رود . در زمان رسیدن میوه مقدار یادی از ویتامین ها درون حبه تشکیل می شوند .

     

    1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :

    تولید کشمش (سورت و بسته بندی)

     

    مجوز های قانونی :

    تعریف: جواز تاسیس مجوزی است که جهت احداث ساختمان ، تاسیسات و نصب ماشین آلات بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی (زراعی ، باغی ، شیلاتی ، دام و طیور، جنگل و مرتع)  صادر می گردد.

     

     

    مراحل صدور جواز تاسیس :

    1- پذیرش درخواست متقاضی صدور جواز تأسیس فعالیتهای صنعتی و تکمیل پرونده توسط مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و یا مدیریت صنایع کشاورزی و روستائی استان .

    2- بررسی پرونده از نظر مدارک و تطبیق با مصادیق والویتهای سرمایه گذاری در واحد صدور مجوز مدیریت صنایع کشاورزی و روستائی .

    3-  تکمیل پرسشنامه جواز تاسیس ( فرم شماره یک ) توسط متقاضی

    4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره یک به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائید فرم پرسشنامه جواز تاسیس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تیپ و تجربیات کارشناسی  و ارجاع  پرونده  به  مدیریت .

    5- ارجاع پرونده توسط مدیریت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسیس .

     

    شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس  

    1-   اشخاص حقیقی

    -   تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران

    -   حداقل سن 18 سال تمام

    -   دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم

     

     

    2-   اشخاص حقوقی

    -   اساسنامه ( مرتبط با نوع فعالیت )

    -   ارائه آگهی تاسیس و آگهی آخرین تغییرات در روزنامه رسمی کشور

     

    مدارک مورد نیاز:

    1- ارائه درخواست کتبی به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان یا مدیریت صنایع  کشاورزی و روستایی استان.

    2-  اصل شناسنامه وتصویر تمام صفحات آن

    3-  تصویر پایان خدمت یا معافیت خدمت سربازی

    4-  تصویر مدرک تحصیلی و سوابق کاری مرتبط با درخواست

    5-  یک قطعه عکس از هریک از شرکاء

    6-  تکمیل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی

    7-  پوشه فنردار

    8- درصورت داشتن شرکت ، ارائه اساسنامه ، آگهی تاسیس و روزنامه ، مرتبط با فعالیت مورد درخواست

     

     

     

    اصلاحیه جواز تاسیس :

    1- ارسال درخواست متقاضی توسط جهاد کشاورزی شهرستان (متقاضی) به مدیریت و ارجاع به واحد صدور مجوز.

    2-  دبیرخانه در مورد تغییرات مدیریت ضمن بررسی اصلاحیه صادر و به اطلاع اداره تخصصی میرساند.

    3-  دبیرخانه در موردی که نیاز به کارشناسی تخصصی دارد درخواست را به اداره تخصصی جهت بررسی و اعلام نظر ارجاع می دهد.

    4-  اداره تخصصی پس از بررسی وتائید به دبیرخانه صدور مجوز ارجاع میدهد.

    5-  دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید مدیر اقدام به صدور اصلاحیه جواز تاسیس نموده و رونوشت آنرا به بخشهای ذیربط ارسال می نماید.

     

    تعریف:

    پروانه بهره برداری مجوزی است که پس از اتمام عملیات  ساختمان و تاسیسات و نصب ماشین آلات جهت تولید بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی وسایر صنایع روستایی صادر می گردد. 

     

     صدور پروانه بهره برداری :

    1- تکمیل فرم درخواست پروانه بهره برداری توسط متقاضی و تائید و ارسال آن توسط جهاد کشاورزی شهرستان به مدیریت.

    2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی و کارشناس نواحی صنعتی و کارشناس تولید) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.

    3- تائید رئیس اداره تخصصی و ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز.

    4- اخذ استعلام از ادارات ذیربط.

    5-  تهیه پیش نویس پروانه بهره برداری و تائید مدیریت.

    6-  صدور پروانه بهره برداری و ارسال رونوشت به بخشهای ذیربط.

     

    مراحل صدور توسعه طرح :

    1- تکمیل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضی) و ارسال به مدیریت.

    2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بررسی و اظهار نظر و بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی و کارشناس تولید) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.

    3- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید ادارات تخصصی در کمسیون بررسی طرحها مطرح می نماید و در صورت عدم تایید کمسیون به شهرستان و متقاضی اعلام مینماید و در صورت تایید از ادارات ذیربط استعلام می نماید.

    4- ارجاع به اداره تخصصی جهت بررسی طرح توسعه.

    5- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تایید مدیر.

    6- ارسال رونوشت به بخشهای و ادارات تخصصی و سازمانهای ذیربط.

  • فهرست و منابع پروژه کارآفرینی کارگاه تولید و بسته بندی کشمش

    فهرست:

    خلاصه طرح :............................................................................................................................................................. 3

     

    فصل اول -  کلیات........................................................................................................................................... 4

    1- 1 مقدمه :............................................................................................................................................................... 5

    1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :................................................................................................................... 7

    محل اجرا :.................................................................................................................................................................. 8

    1 – 3 – مشخصات متقاضیان :.................................................................................................................................. 8

    1 – 6  - وضعیت و میزان اشتغالزایی :..................................................................................................................... 8

    مجوز های قانونی :...................................................................................................................................................... 8

    مراحل صدور جواز تاسیس :...................................................................................................................................... 9

    شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس............................................ 9

    1-   اشخاص حقیقی................................................................................................................................................. 9

    2-   اشخاص حقوقی.............................................................................................................................................. 10

    مدارک مورد نیاز:...................................................................................................................................................... 10

    اصلاحیه جواز تاسیس :........................................................................................................................................... 11

    تعریف:...................................................................................................................................................................... 11

    صدور پروانه بهره برداری :..................................................................................................................................... 11

    مراحل صدور توسعه طرح :..................................................................................................................................... 12

     

    فصل دوم  -  روش انجام کار................................................................................................................... 13

    گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :.................................................... 14

    بازدید از کارخانه تولید کشمش (سورت و بسته بندی).......................................................................................... 14

    جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :........................................................................................... 14

    فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها :.......................................................................... 15

    مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار (ارقام به میلیون ریال) :............................. 15

    روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت فروش  کالا )..................................................................................... 16

     

    فصل سوم  -  امور مالی طرح................................................................................................................... 17

    جدول 1 لیست استانداردهای مرتبط با تولید و بسته بندی کشمش....................................................................... 18

    جدول 2 میزان تولید کشمش و مصرف داخلی در چند کشور عمده جهان (FAO2003)................................ 19

    جدول 3 میزان تولید انگور در کشورهای عمده تولید کننده جهان (FAO 2005)............................................ 20

    جدول 4 واحدهای تولیدی فعال در کشور از آغاز برنامه سوم توسعه تا سال 1385............................................ 21

    جدول 5 واحدهای در دست احداث با پیشرفت فیزیکی بیش از 40%................................................................ 22

    جدول 6  میزان مصرف کشمش بین سال های 1382 - 1379........................................................................... 22

    نمودار 1 بررسی روند مصرف کشمش بین سال های 1382 - 1379................................................................. 23

    جدول 7 بررسی روند صادرات از آغاز برنامه سوم تا سال 1385........................................................................ 23

    سال 1379............................................................................................................................................................... 23

    سال 1380............................................................................................................................................................... 27

    سال 1381............................................................................................................................................................... 30

    سال 1382............................................................................................................................................................... 33

    جدول 8 میزان صادرات کشمش بین سال های 1382 - 1379.......................................................................... 37

    نمودار 3 روند  صادرات کشمش بین سال های 1382 - 1379.......................................................................... 37

    جدول 9 میزان کشمش مورد نیاز تا سال 1389.................................................................................................... 38

    نمودار پیش بینی روند نیاز به محصول تا پایان برنامه چهارم توسعه...................................................................... 38

    جدول 10 هزینه تامین ماشین آلات خط تولید....................................................................................................... 39

    جدول 11 محاسیه مساحت مورد نیاز طرح............................................................................................................ 40

    جدول 12 برآورد مساحت بخش های محوطه سازی............................................................................................. 40

    جدول 13 هزینه های ساختمان و محوطه سازی.................................................................................................... 41

    جدول 14 برآورد هزینه تجهیزات و تاسیسات  عمومی......................................................................................... 42

    جدول 15 هزینه وسایل حمل ونقل......................................................................................................................... 43

    جدول 16 برآورد هزینه های قبل از بهره برداری.................................................................................................. 43

    جدول 17 برآورد کل سرمایه گذاری ثابت............................................................................................................. 44

    جدول 18 محاسبه میزان مواد اولیه مصرفی............................................................................................................ 44

    جدول 19 برنامه تولید سالیانه................................................................................................................................. 45

    جدول 20 برآورد هزینه سالیانه تامین مواد اولیه مصرفی برای تولید 2000تن کشمش در سال.......................... 45

    جدول 21 سطح زیر کشت ، میزان تولید و عملکرد انگور به تفکیک استان های ایران....................................... 46

    جدول 22 تعداد نیروی انسانی مورد نیاز طرح...................................................................................................... 47

    جدول 23  برآورد برق مصرفی واحد.................................................................................................................... 47

    جدول 24 میزان آب مصرفی (روزانه).................................................................................................................... 48

    جدول 25 تاسیسات مورد نیاز................................................................................................................................. 48

    جدول 26 براورد هزینه انواع انرژی....................................................................................................................... 49

     

     

    فصل چهارم  -  جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات............................................................. 50

    نتایج حاصله از اجرای طرح :.................................................................................................................................. 51

     

    منبع:

    ندارد.

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت