طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی پرورش صیفی‌ جات گلخانه‌ ای با ظرفیت تولید 200 تن خیار در سال

تعداد صفحات: 17 فرمت فایل: word کد فایل: 400003272
سال: قبل از 1390 مقطع: کشاورزی و دامپروری دسته بندی: طرح توجیهی کارآفرینی صنایع کشاورزی
قیمت قدیم:۴,۸۰۰ تومان
قیمت: ۴,۶۰۰ تومان
دانلود مقاله
کلمات کلیدی: N/A
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی پرورش صیفی‌ جات گلخانه‌ ای با ظرفیت تولید 200 تن خیار در سال

    خلاصه طرح

    موضوع طرح : پرورش صیفی‌ جات ( خیار ) گلخانه‌ ای به ظرفیت 200 تن در سال

    محل اجرای طرح : قابل اجرا در سراسر کشور

    سرمایه گذاری کل: 05/747 میلیون ریال

    سهم آورده متقاضی: 05/77 میلیون ریال

    سهم تسهیلات: 670 میلیون ریال

    دوره بازگشت سرمایه: 27 ماه

     

        مقدمه :

     

       نرخ بالای رشد جمعیت از یک سو و کاهش وسعت اراضی حاصلخیز به دلیل توسعه روزافزون شهرها و مناطق صنعتی از سوی دیگر، ضرورت استفاده بهینه از امکانات موجود را بیش از پیش می‌نماید. بطور کلی افزایش تولید محصولات کشاورزی به دو طریق میسر می‌باشد ،‌یکی از طریق افزایش سطح زیر کشت و دیگری افزایش عملکرد محصول در واحد سطح. روش اول بنابر دلایل فوق‌الذکر قابل اجرا نیست، لذا بایستی با استفاده از تکنولوژی‌های جدید نسبت به افزایش میزان تولید در واحد سطح اقدام نمود. تولید صیفی‌جات گلخانه ای یکی از مصادیق تولید بیشتر در سطح کمتر می‌باشد.

       یکی از محصولاتی که در کشت گلخانه‌ ای صیفی‌جات مورد توجه قرار گرفته است، خیار تیریپلوئید می‌باشد که هر بوته آن در یک دوره کشت به طور متوسط بیش از بیست و دو کیلو گرم محصول تولید می‌نماید. بذر این خیار هیبرید بوده و خیار حاصله پارتنوکارپ ( بدون تخم ) و قلمی خواهد بود. به دلیل مسدود بودن محیط ، کنترل شرایط اقلیمی از قبیل دما و رطوبت و همچنین آفات و امراض به راحتی مقدور بوده و دوره رشد محصول حدود شش ماه به طول می‌انجامد. در این دوره محصول هر سه روز یک بار قابل چیدن است.

       کشت صیفی جات در گلخانه به صورت ردیفی و آبیاری به روش قطره ای صورت می‌گیرد . فاصله کاشت بذر در روی ردیف ها 15 تا 20 سانتی‌متر و فاصله ردیف‌ها از یکدیگر 80 تا 100 سانتی‌متر در نظر گرفته می‌شود. دمای مناسب گلخانه برای رشد مطلوب بوته ها 22 تا 28 درجه سانتی‌گراد بوده و بایستی توجه داشت که افزایش بیش از حد رطوبت نسبی در گلخانه باعث تشدید بروز و گسترش امراض قارچی گوناگون می‌گردد. بدیهی است که در صورت مشاهده نشانه های بیماری بایستی سریعا نسبت به سمپاشی و کنترل آن با سموم قارچ کش مناسب اقدام نمود.

    *          *          *

       اجرای این طرح به عنوان یک فعالیت تولیدی ، ضمن اینکه گامی به سوی خود اتکایی کشور  در محصولات کشاورزی به شمار می‌رود، می‌تواند تامین کننده نیاز صنایع تبدیلی و بازار مصرف بوده و بسترساز اشتغال به کار نیروهای متخصص ( خصوصا در علوم کشاورزی ) و فاقد تخصص گردد. ضمن اینکه بانوان کارآفرین نیز می‌توانند با پیاده سازی این طرح، گامی در جهت توسعه میهن بردارند.

     

       توجیه اقتصادی طرح :

       الف – سرمایه گذاری ثابت :

     

      الف – 1 ) زمین :

     

    متراژ ( متر مربع ) هزینه واحد ( هزارریال ) هزینه کل ( میلیون ریال )
    30000 1-May 45

     

       الف – 2 ) محوطه سازی :

    ردیف شرح مقدار هزینه واحد ( هزارریال) هزینه کل (میلیون ریال )
    1 محوطه سازی 500مترمربع 10 5
    2 حصارکشی   800مترمربع 20 16
    3 جدول کشی - - 14
          جمع 35

     

       الف – 3 ) ساختمانها:

    ردیف شرح زیربنا(m2) هزینه واحد ( هزارریال) هزینه کل (میلیون ریال )
    1 انبار 36 400 14-Apr
    2 موتورخانه 20 400 8
    3 سرویس بهداشتی 12 500 6
    4 اداری و نگهبانی 40 450 18
    5 گلخانه کمانی با پوشش                          پلاستیک ضخیم دولایه 3000 85 255
             
       جمع 4/301

     

  • فهرست و منابع طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی پرورش صیفی‌ جات گلخانه‌ ای با ظرفیت تولید 200 تن خیار در سال

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت