پایان نامه مطالعه اثر هیومیک پرایمینگ بذر کدوی تخم طبی

تعداد صفحات: 44 فرمت فایل: word کد فایل: 1000255
سال: 1392 مقطع: کارشناسی دسته بندی: پایان نامه مهندسی کشاورزی زراعت
قیمت قدیم:۷,۲۰۰ تومان
قیمت: ۴,۳۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه مطالعه اثر هیومیک پرایمینگ بذر کدوی تخم طبی

     زراعت و اصلاح نباتات

    پروژه جهت دریافت درجه کارشناسی

    در رشته مهندسی کشاورزی-زراعت و اصلاح نباتات

    چکیده

             هیومیک اسید توانسته است به عنوان یک کود بیولوژیک خود را جایگزین خوبی برای کود های شیمیایی معرفی کند. در این پروژه سعی شده است که تأثیر هیومیک اسید بر روی جوانه زنی تخم کدو پوست کاغذی بررسی شود. کدوی پوست کاغذی  Cucurbita Pepo L.  از گیاهان یکساله و بسیار ارزشمند می باشد که در چند سال اخیر وارد ایران شده است. از مواد مؤثره ی موجود در تخمه ی این گیاه برای درمان بیماری های هیپرپلازی پروستات، سوزش مجاری ادراری، تصلب شرایین، تنظیم دستگاه گوارشی و تنظیم هورمون های جنسی در زنان و مردان استفاده می شود. برای تحریک جوانه زنی و رشد کدوی پوست کاغذی از هیومستر استارتر استفاده کردیم. مهمترین عوامل در تحریک ریشه زایی، افزایش متابولیسم و نیز نفوذپذیری جدار سلول ها نسبت به آب و مواد غذایی می باشد. بعلاوه گرم نگه داشتن خاک و حفظ رطوبت نیز ممکن است در این جریان نقش داشته باشد. در این بررسی 6 تیمار و هر کدام در 6 تکرار مورد برسی قرار گرفت که عبارت بودند از یک تیمار شاهد بدون پرایمینگ        (بذر خشک)، یک تیمار پرایمینگ شده با آب مقطر (هیدرو پرایمینگ) در 24 ساعت و 4 تیمار پرایمینگ شده با هیومستر استارتر (نوترو پرایمینگ) که به ترتیب در 3، 6، 12 و 24 ساعت پرایمینگ شدند. این تیمارها در دمای20 تا 23 درجه سانتی گراد و در تاریکی در آب مقطر کشت شدند، در نهایت مشاهده شد که بذور پرایمینگ شده با هیومستر استارتر در 24 ساعت، سرعت جوانه زنی و احتمالاً قدرت جوانه زنی را افزایش داد که در آن بیشترین جوانه زنی طی روز پنجم با میانگین 5/2 جوانه در هر ظرف پتری و بیشترین تعداد جوانه ی نهایی با میانگین 666/9 در هر ظرف پتری ثبت شد. سرعت جوانه زنی(CVG) برابر 099/35 و درصد جوانه زنی نهایی(FGP) برابر 66/96% بدست آمد که بهترین نتیجه را داشت.  

    مقدمه

           هیومیک اسید امروزه بیش از بیش در حال شناخته شدن و کاربردی شدن پیش می رود. هیومیک اسید از دل خاک استخراج شده و به عنوان کود و مکمل غذایی برای گیاهان در خاک مصرف می شود. در واقع امروزه به دلیل اثرات زیان بار کود های شیمیایی بر روی خاک، گیاهان، جانوران و مهمتر از همه انسان، جوامع مختلفی به فکر حذف کودهای شیمیایی و پیدا کردن جایگزین مناسب برای آن افتاده اند. هر چند عملکرد بالایی که به دلیل استفاده از کودهای شیمیایی بدست می آید همچنان وسوسه ی تداوم استفاده از آن را در بین برخی از زارعین تقویت کرده است، اما غالباً استفاده از کودهای بیولوژیک رواج پیدا کرده است، چرا که کودهای شیمیایی نه تنها سلامت انسان را به خطر انداخته است، بلکه محیط زیست و اکوسیستم را نیز تحت تأثیر خود قرار داده است.

             جوانه زنی یکی از صفات مهم یک گیاه می باشد که می تواند قدرت رویشی گیاه را نشان دهد و بسیار تحت تأثیر مواد و عناصر غذایی موجود در خاک می باشد، مخصوصاً در مورد بذور با اندوخته ی ضعیف وجود عناصر غذایی در بستر بذر ضرورت زیادی دارد. هیومیک اسید توانسته است به عنوان یک کود بیولوژیک خود را جایگزین خوبی برای کود های شیمیایی معرفی کند. در این پروژه سعی شده است که تأثیر هیومیک اسید بر روی جوانه زنی تخم کدو پوست کاغذی بررسی شود.

    اهمیت سلامت تولیدات کشاورزی بر سلامت انسان و محیط زیست

         زندگی انسان همواره با محیط پیرامون او در ارتباط است. انسان همواره در تمامی عصرها با استفاده از قدرت تفکر و خلاقیت خود و استعدادهای موجود در محیط اطرافش، زندگی خود را اداره کرده و شرایط را به نحو خود تغییر داده است. زراعت یکی از خلاقیت های بشر در تأمین غذای مورد نیازش می باشد که با استفاده از ویژگی های گیاهان مختلف و اقلیم ها و فصول مختلف به آن دست یافته است.

              با افزایش جمعیت و محدودیت های اقلیمی موجود برای زراعت، میزان تولیدات کشاورزی نتوانست نیاز انسان را برآورده کند، به همین دلیل انسان بار دیگر از قدرت تفکر و خلاقیت خود استفاده کرد و توانست با اضافه کردن موادی به خاک تولید محصول  در واحد سطح را افزایش دهد. این مواد غالباً دفعیات دام آن ها بود که کود دامی شناخته شد و توانست خواسته انسان را برآورده کند و باعث افزایش محصول گردد. گذشت زمان و افزایش چندین برابری جمعیت جهان و محدودیت تولید کود دامی، یک بار دیگر انسان با شناخت عناصر مورد نیاز گیاهان برای رشد و افزایش محصول، توانست به توانایی تولید این عناصر دست یابد و تحولی عظیم در افزایش تولید محصول در واحد سطح ایجاد کند.

              دیری نگذشت که انسان به آسیب های ایجاد شده در انسان و محیط زیست که به دلیل استفاده از عناصر تولیدی دست انسان که به کودهای شیمیایی معروف شده بودند، پی برد و این بار در راه حذف سریع کودهای شیمیایی و جایگزین کردن محصولی دیگر به جای آن، قدم گذاشت. انسان به آن سرعتی که موفق به تولید کودهای شیمیایی و افزایش عملکرد شده بود هنوز نتوانسته جایگزین مناسبی برای آن پیدا کند. در حال حاضر کودهای بیولوژیک تا حدودی توانسته جایگزین کودهای شیمیایی شود اما گستره ی استفاده از آن کم است. هیومیک به عنوان یک کود بیولوژیک در جهان قد افراشته و طیف عظیمی از مهندسین، اساتید و کشاورزان در تلاش برای شناخت کامل آن و  استفاده بهتر از آن می باشند. کودهای بیولوژیک ضمن افزایش تولید در واحد سطح، سلامت انسان و محیط زیست را نیز تضمین می کند.

             کشاورزی ارگانیک که به کاهش یا عدم استفاده ی کودهای شیمیایی تأکید دارد و بر پایه مدیریت اکوسیستم استوار است به حمایت از توسعه ی تولید و استفاده از کودهای بیولوژیکی  می پردازد. هم اکنون انسان در تلاش است تا کشاورزی ارگانیک جایگزین کشاورزی مدرن فعلی شده و استفاده از کودهای بیولوژیک جایگزین استفاده از کودهای شیمیایی شود تا سلامت انسان و محیط زیست تأمین گردد.

  • فهرست و منابع پایان نامه مطالعه اثر هیومیک پرایمینگ بذر کدوی تخم طبی

    فهرست:

    پیشگفتار

    چکیده............................................................................................................................................1

    مقدمه..............................................................................................................................................2

    اهمیت سلامت تولیدات کشاورزی بر سلامت انسان و محیط زیست............................................3

    کشاورزی ارگانیک.........................................................................................................................5

    کدوی پوست کاغذ........................................................................................................................9

         طبقه بندی انواع کدو................................................................................................................9

         مشخصات گیاه شناسی..........................................................................................................10

         مشخصات اکولوژیکی...........................................................................................................10

         نیاز غذایی..............................................................................................................................11 بذر...............................................................................................................................................12

    جوانه زدن....................................................................................................................................13

    سبز شدن......................................................................................................................................14

    خلوص بذر..................................................................................................................................14

    بنیه بذر یا ویگور..........................................................................................................................15

    اهمیت کاربرد کود........................................................................................................................16

    مصرف کود در گیاهان دارویی.....................................................................................................17

    کودهای آلی.................................................................................................................................17

    کودهای بیولوژیک و کمپوست....................................................................................................18

    کودهای شیمیایی..........................................................................................................................22

    کود پتاسیم...................................................................................................................................23

    هیومیک اسید...............................................................................................................................24

    جایگاه هیومیک اسید در جهان....................................................................................................26

    جایگاه هیومیک اسید در ایران.....................................................................................................28

    مواد و روش ها............................................................................................................................29

    نتایج و بحث................................................................................................................................31

    منابع.............................................................................................................................................39

     

    .

    منبع:

    شریفی عاشورآبادی، الف. و متین، الف. و لباسچی، م، ح. و عباس زاده، ب. 1383. تأثیر نحوه ی مصرف کود نیتروژن بر عملکرد گیاهان دارویی. فصلنامه پژوهشی تحقیقات گیاهان دارویی و معطر ایران. ج2

    تهامی زرندی، س،م،ک.و رضوانی مقدم، پ. و جهان، م.1388. تأثیر برخی کودهای بیولوژیک و کمپوست زباله شهری بر عملکرد بخش رویشی و اسانس گیاهان دارویی. اولیت همایش ملی کشاورزی پایدار، فرصت ها و چالش های پیش رو. دانشگاه آزاد اسلامی شیراز.

    کاظمی اربط، حمداله.1378. زراعت خصوصی. تهران. مرکز نشر دانشگاهی.

    داعی، م.ع. و م. سرداری، 1378. هیومیک اسید چیست؟. کشاورزی و صنعت. شماره 121. صفحه های 24 تا 30

    احمدی، علی.1388. فیزیولوژی گیاهان زراعی. انتشارات دانشگاه تهران.

    امید بیگی، ر.1379. رهیافت های تولید و فراوری گیاهاندارویی. جلد سوم. انتشارات آستان قدس رضوی. چاپ اول. ص379.

    رضوانی، پ. و برومند رضازاده، ز. و محمد آبادی، ع، الف. و شریف، ع. 1387. اثر تاریخ کاشت و تیمارهای مختلف کودی بر عملکرد، اجزاء عملکرد و درصد روغن دانه گیاه گرچک. مجله پژوهش های زراعی ایران. ج6.

    کوچکی، ع. و. تبریزی، ل. و قربانی، ر.1378. ارزیابی اثر کودهای بیولوژیکی بر ویژگی های رشد، عملکرد و خصوصیات کیفی گیاهان دارویی. مجله پژوهش های زراعی ایران. ج6

    .

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت