تحقیق مقاله رموز ازدواج موفق

تعداد صفحات: 43 فرمت فایل: word کد فایل: 6594
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: تحقیق مقاله روانشناسی
قیمت قدیم:۷,۳۰۰ تومان
قیمت: ۴,۳۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله رموز ازدواج موفق

    آیا تصمیم به ازدواج دارید؟ و یا آنکه در حال حاضر متاهل                                       می باشید؟ شما قادر به بنیان نهادن یک ازدواج موفق                                      و پایدار خواهید بود. من بر اساس  تجربیات پیشین خود                                       می دانم که پایدار نگاه داشتن یک ازدواج موفق مستلزم                                       تلاش و کوشش مستمر است. باید متوجه باشید که                                       مفهوم ازدواج چیزی فراتر از یک پیمان قانونی و مشروع                                       میباشد که به واسطه آن به زن و مرد اجازه میدهد بعنوان                                        زن وشوهر در کنار یکدیگر زندگی کنند.

    اهمیت مشاوره پیش از ازدواج

    مشاوره پیش از ازدواج را شدیدا به شما توصیه میکنم.                                        شانس ایجاد یک ازدواج موفق هنگامی که زن و شوهر قادر باشند با یکدیگر در رابطه با مسائل ذیل گفتگو کرده و به یک تفاهم رضایت بخش و دو سویه در عرصه زندگی مشترک دست یابند، افزایش می یابد:

    1- عقاید و رسوم مذهبی و معنوی.

    2- روابط جنسی ( نگرشها و علایق جنسی )

    3- مادیات ( اهمیت آن، نحوه خرید و تدابیر سرمایه گزاری)

    4- بهداشت فردی و انتظارات و نگرشها نسبت به تناسب اندام.

    5- مدیریت خانواده ( وظایف ومسئولیت ها )

    6- پرورش و تربیت فرزندان و تعداد آنها.

    7- ورزش ها، سرگرمی ها، فعالیت های تفریحی و نحوه گذراندن تعطیلات.

    8- دید و بازدید از خوشاوندان خود و همسرتان.

    9- تعهدات اجتماعی.

    10- اهداف و آرزوهای فردی.

    اینکه از پیشینه خانواده همسرتان آگاهی یابید بسیار ضروری می باشد. چون شخصیت کنونی شما  تا حد زیادی برگرفته شده و حاصل همان تجاربی است که در شرایط و محیط یک خانواده خاص کسب کرده اید. خانواده پیوند دهنده فرد با گذشته می باشد. ما شدیدا متاثر نگرشها، رفتار و کنشهای خانواده ای هستیم که در آن پرورش یافته ایم. بله درست است شما تنها با یک فرد نیست که وصلت میکنید بلکه با طرز تربیت خانوادگی وی نیز تا آخر عمرتان سر و کار خواهید داشت.

    مفهوم تعهد در ازدواج

    ازدواج خوب و موفقیت آمیز وجود دارد اما ازدواج بی عیب و نقص و تمام عیار میسر نمیباشد. هر ازدواج موفق و پایدار شامل متعهد گشتن بی قید و شرط نسبت به یک فرد نا کامل است. این انتظار که همسرتان کامل و فاقد هر گونه عیبی باشد واهی و نا معقولانه می باشد. امروزه که جدایی ها و طلاق های شتابزده در کوچکترین نشانه اختلاف و مشکلات زندگی اتفاق می افتند مهم است که از خودتان سوال کنید که تعهد شما نسبت به ازدواج چیست؟ تعهد به ازدواج به مفهوم آن است که زن و شوهر به یکدیگر چنین گفته باشند: " ما نسبت به زندگی مشترکمان بی اعتنا و بی اهمیت نیستیم. ما ازدواجمان را بر پایه عشق، احترام، شرافت و علاقه دو سویه و خالصانه با یکدیگر آغاز کرده ایم. ما اعتقاد داشتیم و داریم که به یکدیگر وفادار بمانیم، صادق بوده و دروغ نگوییم و به یکدیگر اعتماد داشته باشیم. چه در حضور یکدیگر چه در غیاب یکدیگر ". رعایت نکات زیر سبب تحکیم تعهد به زندگی مشترک میگردد:

    سازگاری معنوی

    سازگاری شخصیتی

    خود شناسی آگاهانه

    توانایی در ارتباط برقرار کردن با یکدیگر (بیاموزیم که چگونه بحرفهای همسرمان گوش دهیم و پرسشهای وی را واضح، مشخص، بدون پیش داوری و بدون کینه ورزی و انتقام جویی پاسخ گوییم.)

    علاقه دو سویه بیکدیگر

     خصایص اثر بخش

    1- افرادی که در ازدواجشان یک نظام ارزشی مقتدر را بکار می بندند، بسیار زیاد در محقق گشتن یک ازدواج و ارتباط موفق و صحیح به آنها کمک خواهد کرد. نظام ارزشی که دربرگیرنده صفات و خصوصیات: صداقت، راستی، همبستگی، اعتماد، احترام، عشق، گذشت، تفاهم و وفاداری به یکدیگر می باشد. ازدواجی که در آن زن و شوهر دارای انتظارات متضاد و خواسته های غیر قابل انعطاف می باشند، شانسی برای موفقیت وجود نخواهد داشت.

    2- مشاجرات و اختلافات را به شیوه سازنده و ثمر بخش حل و فصل کنید. که شامل تمرکز بر دغدغه های هر دو فرد و یافتن گزینه ها و راههایی می باشد که هر دو طرف منتفع گشته و به خواسته هایش دست یابد. تقریبا در هر اختلاف یک نفر احساس می کند که مورد بی مهری، بی احترامی و بی توجهی قرار گرفته است. در ازدواج نباید این چنین باشد که همواره یک فرد برنده و فرد دیگر بازنده گردد. چون آن دیگر مذاکره نبوده بلکه تحکم و سلطه گری می باشد.

    3- دوام ارتباط زناشویی هنگامی که زن و شوهر زمان و میدان بیشتری در اختیار یکدیگر قرار میدهند تا اندکی آزاد باشند، افزایش می یابد.

    4- فراتر از هر چیز آنکه ایمان داشته باشید. ازدواج میتواند تجربه ای سودمند برای شما باشد. با کمی همت و تلاش ازدواج شما موفقیت آمیز خواهد بود.

    نگاه اجمالی

     

    حدود 95 درصد از آدمیان در برهه‌ای از زمان ازدواج می‌کنند و دلیل خوبی نیز برای این کار وجود دارد. داده‌ها حاکی از آن است که افراد متاهل از لحاظ روانی و جسمانی نسبت به افراد مجرد کارکرد بهتری دارند. همچنین ازدواج با شادکامی بیشتر رابطه دارد. درمان گران معتقدند که یک ازدواج خوب از لحاظ روانی نیز خاصیت درمانی داشته و می‌تواند به شخص در غلبه بر عوارض ناخوشایند دوران کودکی کمک کند.
     
    بر طبق تحقیقات میان نا آرامی‌های ناشویی و اختلال جسمانی و عاطفی یک رابطه صریح و روشن وجود دارد. از آنجایی که ازدواج موفق و سالم با کارکرد عمومی سالم و ازدواج ضعیف و ناموفق با کارکرد کلی ضعیف رابطه دارد، درک عواملی که این دو حالت را از یکدیگر مجزا می‌سازند، نکته با ارزشی خواهد بود.

    عوامل مربوط به شرایط زندگی

    درآمد و اشتغال

    درآمد کم و ناامنی شغلی با رضایت مندی زناشویی پایین همراه است. هنگامی که زوجین دائما درباره پول نگرانی داشته باشند، رضایت مندی زناشویی پایین خواهد بود. بویژه برای شوهرها ، رضایت مندی شغلی با خشنودی زناشویی رابطه دارد. اما موفقیت شغل نیز ممکن است مسائل و مشکلات خاص خود را داشته باشد. معلوم شده است که اگر شوهران پر درآمد مجبور باشند قسمت عمده‌ای از زمان را بیرون از خانه به سر ببرند، رضایت مندی زناشویی کاهش می‌یابد. بررسی‌ها درباره اثرات زمان مصرف شده برای کار به جای بودن در خانه ظاهرا می‌تواند حاکی از آن باشد که اگر زنان در خارج از خانه کار بکنند، ازدواج‌ها به خطر می‌افتد.

    فرزندان

     

    هوفمان و می نیس گزارش کردند که بسیاری از والدین معتقدند داشتن فرزند باعث نزدیکی زن و شوهر به یکدیگر می‌شود. و برخی از زوجها به این امید بچه‌دار می‌شوند که این کار رابطه آنها را تقویت کند. گزارش‌ها حاکی از آن است که بسیاری از زن و شوهرهایی که پس از تولد فرزندان در خطر تباهی زناشویی قرار دارند آنهایی هستند که سازگاری زناشویی شان قبل از ورود فرزندان در نازلترین درجه بوده است. زوجهایی که قبل از تولد کودکان کارکرد سالمی داشته‌اند، با تجربه پدر و مادر بودن کنار می‌آیند. ظاهرا فرزند داشتن به امید بهبود یک ازدواج متزلزل کاری اشتباه است.
     
    بهترین کار این است که ابتدا ازدواج را بهبود بخشید. والدین بالقوه می‌توانند با بحث راجع به معایب و محاسن احتمالی پدر و مادر شدن ، خود را برای بچه‌دار شدن آماده سازند. ممکن است آنها به بحث راجع به موضوعهایی از قبیل تنظیم مسئولیتهای مربوط به فرزند پروری و فنون آن بپردازند. عشق به کودک بطور خود به خود در زمان تولد به جوش نمی‌آید. در اینجا نیز به مانند سایر صورتهای کشش و جاذبه بین فردی ، هنگامی که تجربه‌های زندگی به قدر کافی به دست آمد، این علاقه بوجود می‌آید.

    بیماری

     

    بیماری همسر می‌تواند در حکم بحران باشد. این همان زمانی است که رابطه تضعیف یا تقویت می‌شود. دوثرمن دریافت که به دنبال حمله قلبی شوهر ، عده قلیلی از ازدواجها به تباهی می‌گرایند، قسمت عمده‌ای از ازدواجها تغییر نمی‌کنند و مابقی نیز بهبود می‌یابد. تعجبی ندارد بدانیم که کارکرد زناشویی قبل از وقوع بیماری ، عامل مهمی در تعیین نحوه مقاومت خانواده در برابر فشار روانی ناشی از بیماری به شمار می‌آید.
     
    ایثار همسر سالم در هنگام بیماری صرفا زمانی می‌تواند به تحکیم ازدواج کمک کند که فرد بیمار معتقد باشد انگیزه این ایثار عشق بوده است. اما اگر در حکم وظیفه تلقی شود، چنین تحکیمی صورت نخواهد گرفت. اگر ازدواج مذبور پیش از بیماری به عنوان رابطه‌ای عاشقانه محسوب گردد، احتمالا ساده‌تر آن است که انگیزه این ایثار را عشق بدانیم.

    حسادت

    با این که عده‌ای حسادت را مدرک غیر مستقیمی برای عشق نیرومند تلقی می‌کنند، اما اگر قرار باشد که این وضعیت سالها به طول بینجامد آن گاه می‌تواند امری ناراحت کننده و ناخوشایند باشد. میزان حسادت در ازدواج با رضایت مندی زناشویی رابطه معکوس دارد؛ هر چه حسادت بیشتر باشد کیفیت رابطه پایین‌تر است.

    ضرورت و اهمیت مشاوره قبل ازدواج

    ازدواج مساله بسیار مهمی است که بسیاری از جنبه‌های مختلف زندگی فردی و اجتماعی انسان را تحت تاثیر قرار می‌دهد. امروزه شمار روز افزون مواد طلاق موجب شده است تا صاحبنظران به فکر پیدا کردن راه حلهایی باشند که یک ازدواج موفق و سالم را فراهم شاخته مانع از شیوع و افزایش آمار طلاق که یقینا عواقب بعدی آن بسیار دشوارتر و سخت تر شود. مشاوره قبل از ازدواج ابتدا در زمینه مسائل پزشکی ، مساله گروههای فوتی و ژنتیکی آغاز گردید و امروزه کم کم در زمینه مسائل شخصیتی و روانی و روابط نیز در حال شکل گیری و کاربرد است. در این مقوله کارکردهای مشاوره قبل از ازدواج بسیار مهم هستند که به آنها می‌پردازیم. 

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله رموز ازدواج موفق

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت