تحقیق مقاله روانشناسی ازدواج

تعداد صفحات: 32 فرمت فایل: word کد فایل: 5744
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: تحقیق مقاله روانشناسی
قیمت قدیم:۶,۲۰۰ تومان
قیمت: ۴,۱۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله روانشناسی ازدواج

    ازدواج یعنی نگرش نو به زندگی، ازدواج یعنی تولدی دیگر در زندگی رسیدن به آرمان‌های والای انسانی

    تقدیم به: سرکار خانم سلیمان دبیر عزیزمان

    پیش نگار

    انسان از دیرباز تا کنون تحت هر شرایطی نیاز به یک هم دم برای مطرح ساختن مصائب و مشکلات زندگی خود داشته و خواهد داشت این حقیقتی است که انکار آن امری بس غیر قابل توجیه می‌باشد.

    یکی از گرایشات بحث انگیز و قابل توجه روان شناسی که امروز نیز به طور گسترده ای مورد توجه اقشار جامعه قرار گرفته حطیه روان شناسی و مشاوره ازدواج، خانوادگی، تربیتی و شغلی است از دیدگاه شخصی باید اذعان نمایم که انسان 2 بار در زندگی متولد می شود.

    ازدواج مهم ترین قدمی است که یک فرد در زندگی بر می دارد این اقدام ممکن است تمام زندگی یک شخص را از نو بسازد یا خراب کند ممکن است وجود و شخصیت شما را فنا کند می تواند باعث رشد اخلاق و یا شما را به انسانی افسرده تبدیل کند.

    وضعیت اقتصادی

    طبعاً داشتن شرایط اقتصادی مناسب نیز مانند سایر شرایط نقش مهم و به سزایی در امر ازدواج ایفا می‌کند به عبارت بهتر داشتن قدرت توانایی در امور اقتصادی و تأمینمخارج زندگی مسأله ای است که به سادگی از کنار آن عبور کرد. امروزه دیده می‌شود که برای تأمین زندگی و توانایی اقتصادی و شوهر هر دو با نیازی که دارند کار می کنند و با همکاری و همیاری یکدیگر سعی در ایجاد رفاه اقتصادی و آسایش فراهم نمودن زندگی خوب و ایده ال برای خود و فرزندانشان هستند پس شریک مساعی در زندگی زناشویی امری قابل توجه و قبول شده است.

    ازدواج فامیلی

    صفت جسمی وروحی کودک که در پدر و مادر خویشاوند مانند: پسرخاله و دخترخاله بوجود می آید تابع قوانین وراثتی وژنتیکی در افراد فامیل است. اگر پدر و مادر با یکدیگر نسبت فامیلی دارند صاحب فرزندی شوند صفات نیکو یا بد و یا بیماری و اختلالات غیر طبیعی آنان به فرزندانشان منتقل می شود. اگر پدر و مادر خویشاوند دارای صفات خوب ارثی بوده و سالم باشند کودک به دنیا آمده از آنها نیز دارای صفات خوب و سالم خواهد بود. و در صورت دوم، یعنی صفات ناشایست و داشتن بیماری در یکی از والدین باعث نقص فامیلی در کودک خود می شوند که از این نقایص می توان به بیماری تالاسمی اشاره کردو باعث عقب ماندگی ذهنی کودک و معلولیت جسمی یا حرکتی است.

    عوامل مؤثر در ازدواج:

    عوامل متعددی وجود دارد که در ازدواج مؤثر می‌باشد. چنانچه این عوامل نادیده گرفته شوند زوجین در زندگی شاد و خوشبخت نخواهند بود.

    1-عوامل سیاسی یا اجتماعی

    2-تحصیلات

    3-عوامل فرهنگی شامل مذاهب، آداب و رسوم، لباس پوشیدن

    4-عوامل اقتصادی

    5-عواملی اخلاقی و روانی

    6-عوامل جسمی و ژنتیکی

    7-سن

    8-شغل

    پرهیز از ازدواج های ناخواسته:

    دختر و پسری که در تمام تولد بنا بر سنت خوانده نامزده می شوند و یا ناخواسته از سوی پدر و مادر به عقد یکدیگر در می ایند ازدواجی که بدون مطالعه ی همه جانبه تنها به یکدیگر با یک نکته ی مثبت در طرف مقابل انجام می شود. باعث می شود زندگی از شاد بودن به اندوه و نارضایتی تبدیل شود.

    از دیدگاه اسلام به چه کسانی نمی توان ازدواج کرد؟

    برای توضیح و تبیین این عبارت بایستی توجه کرد که طبقات مختلفی از افراد وجود دارند که ازدواج با آنها ممنوع، مکروه و یا نامناسب تشخیص داده شده است که عبارتند از:

    1-کسانی که فرد رابطه نسبی یا سببی و رضاعی دارد

    2-کسانی که ازدواج با آنها مکروه است

    3-کسانی که ازدواج با آنها حرام است

    4-کسانی که ازدواج با آنها اساساً رد شده است و مناسب هم شأن خود بوده و شایسته و مؤمن نیستند

    5-وقتی در ازدواج تعحیل بی مورد وجود دارد

    6-کسانی که از دیدگاه آسیب شناسی پزشکی با آنها نمی توان ازدواج کرد

    7-کسانی که از نظر اقتصادی و مذهبی نمی توان با آنها ازدواج کرد

    8-وقتی توافق سنی وجود ندارد

    9-کسانی که مشکل در قدرت مزایایی دارند

    10-کسانی که دستگاه تناسلی- جنسی معیوب دارند

    11-کسانی که اصالت خانوادگی و تربیت مناسب نداشته اند

    12-کسانی که میزان هوش پایین دارند

    13-کسانی که حساسیت به عفت و پاکدامنی و حسن اخلاقی جنسی ندارند

    14-کسانی که معلولیت های گوناگون دارند

    15-کسانی که وضعیت اقتصادی نامطلوبی دارند

    16-کسانی که خانواده های ناموفق دارند

    وقتی که ازدواج می کنید توقعات شما در زندگی چیست

    1-توقعات در مورد مردم نسبت به خودشان

    2-عقیده آنان در مورد اینکه شریک زندگی تان چه رفتاری را می پسندند

    3-توقعات و حقوقی که به عنوان فردی متعهد برای خود قائل می شوید

    4-توجه آنان در مورد حقوق و وظایف شریک زندگی شان

    5-توقعات آنان از زندگی زناشویی و نوع زندگی که به دنبال آن هستند

    6-به عبارت دیگر شریک زندگی تان نیز توقعاتی مشابه دارند

    عقایدی در مورد رفتار شخصی و اینکه شما چه رفتاری را می پسندید نقش خود او در ازدواج و نقشی را که از شما انتظار دارد و بالاخره نتایجی را که از ازدواج انتظار می رود برخی از این اشخاص اداره یک زندگی مرتب و از پیش آماده شده را به همه چیز ترجیح می دهند در برخی ازدواج های سعادت آمیز دریافت تمام تصمیمات به عهده مرد است و زن بدون کم ترین شکایتی آن را می پذیرد و در برخی دیگر این رویه کاملاً متفاوت است گرچه زوجهای سعادتمند ممکن است شخصیت های متفاوتی داشته باشند ولی معمولاً یک چیز مشترک دارند که شاید بلافاصله ظهور کند به طوری که (رابرت – اف- ینچ) جامعه شناس معروف روسی در گزارشات خویش عنوان می‌کند که یک ازدواج خوب شامل شوهری است که شخصیت او با احتیاجات زنش مطابقت دارد و بلعکس.

    عوامل مهم و مؤثر در انتخاب همسر نامناسب

    1-تصمیم عجولانه به ازدواج 2-ازدواج در سن کم 3-اشتیاق بیش از حد دختر، پسر یا هر دو به ازدواج 4-انتخاب همسر برای راضی کردن دیگران 5-شناخت ناکافی از یکدیگر 6-انتظارات غیر واقع بینانه 7-مسائل رفتاری و شخصیتی حل و فصل نشده

     

    خصوصیات کلی ازدواج از دیدگاه اسلام

    در این قسمت به ویژگی ها و خصوصیات کلی ازدواج که در اسلام آمد اشاره ای مختصر می کنیم. 1-در اسلام ازدواج یک مستحب مذکر است یعنی اینکه توصیه شده در صورت فقدان عذر و اشکال واقعی حتماً افراد ازدواج کنند.

    2-در اسلام ازدواج و دختر داشتن روزی را زیاد می‌کند 3-در اسلام داشتن آگاهی و هوشیاری و دانش کافی برای ازدواج مورد تأکید قرار گرفته است. 4-ازدواج واجب برای کسی است که خطر گناه کبیره برایش وجود دارد 5-ازدواج مباح مثل حالت هایی که فرد زن دارد و زن دیگر می خواهد اختیار کند 6-در اسلام ازدواج مستحب است ولی اگر فرد احتمال دهد به گناه می افتد بایستی ازدواج (موقت یا دائم) نماید 7-در اسلام راه نجات از طریق تقوی امکان پذیر است و تقوی بدست نیاید جز در پاکدامنی جنسی و روانی که با زمینه ی ازدواج فراهم می شود. 8-در اسلام حفظ دین تنها با آغاز زندگی توأم با ازدواج امکان پذیر شده است 9-در اسلام ازدواج یعنی عمل کردن به فطرت پاک انسانی و الهی 10-در اسلام ازدواج طی طریق سعادت است 11-در اسلام تمام شرایط سنی برای ازدواج دائم، موقت، تعدد اسلام از زوجات و نظایر آنها فراهم شده تا فساد جنسی به کلی برچیده شود 12-در اسلام ازدواج برای زیادی و تداوم و تناسل و تولد نسل مسلمانان لازم شمرده شده است.

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله روانشناسی ازدواج

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت