گزارش کارآموزی مهندسی پزشکی در بیمارستان طالقانی

تعداد صفحات: 53 فرمت فایل: مشخص نشده کد فایل: 500004025
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: گزارش پروژه کارآموزی پیراپزشکی
قیمت قدیم:۸,۱۰۰ تومان
قیمت: ۵,۳۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه گزارش کارآموزی مهندسی پزشکی در بیمارستان طالقانی

    چکیده مطالب:

    بشر از ابتدا تا کنون همواره به دنبال دست یابی به روشهایی جهت تسهیل امورزندگی برای خود بوده است. دراین راه تلاشهای کرده و گاه با شکست و گاه با موفقیت روبرو شده است اما موردی که پژوهندگان واقعی و منقی اعلم انجام می دهند این است که از شکست ها درس گرفته و تجارب خودرا در تلاشهای آینده به کار می بندند بر علم اندوزی استفاده از تجارب هم ما را در انجام امور یاری می‎کند.

    حال چه بهتر است که به جای آن که منتظر شکست هایمان شویم تا از آن درس بگیریم، بیاییم و با علم دوزی تجارب دیگران را برای خود بکار بگیریم و بدینوسیله شکست دیگران پل موفقیت ما بشود.

    هدف دوره مای انیفیپینی کارآموزی علاوه بر علم اندوزی کاربردی و عملی، آشنایی با تجربه ها و شکست های دیگران است تا با تفکر درست و عملی، بتوانیم آن ها را شناخته و بکار بسته و به موفقیت دست یابیم.

    باشد که ما هم با تلاش و کار زیاد بتوانیم به تجاربی دست یابیم که در خدمت  دیگران بعد از ما قرار گیرد و در جهت کل پیشرفت علم  و علوم میهنمان گام برداریم.

    برای بررسی کارآموزی مهندس پزشکی و تاریخچه مهندسی پزشکی ، بد نیتس که ابتدا نقش مهندسان پزشکی در بیمارستان اشاره شود.

    بررسی نقش مهندس پزشک در بیمارستانها

    {{این پژوهش با بررسی نقش مهندس پزشکی در بیمارستانها و با روش مطالعه پیمایشی میدانی انجام شده و از آنجایی که پژوهشی کتابخانه ای میدانی بوده جامعه آماری و نمونه آماری نداشته است ولی نتایج بدست آمده نشان دهنده تأثیر استفاده از کارشناس مهندس پزشکی در مراکز درمانی است.}}

    نظام پزشکی بر مبنای روال سنتی خود تمایل ندارد که شخصی را به صرف اینه عنوان مهندس پزشکی یا کلینیکی و یا تجاری در حرفه ای غیر از پزشکی دارد به عضویت قبول کند اما آنها این واقعیت را که روز به روز آشکارتر می‎شود باید در نظر بگیرند که استفاده از ابزار پزشکی مستلزم داشتن قابلیت های لازم درحفظ، استفاده، تعمیر و تنظیم آنها است، در غیر اینصورت سرمایه و فرصت های تلف شده و مبالغ هنگفتی برای خرید ابزار پزشکی صرف شده است.

    وجود انبوه دستگاه های بلا استفاده مازاد و یا اسقاط در انبارهای بیمارستانی و عدم توجه به آنها جای سئوال بسیار دارد. ذکر این مسئله ضروری است که هزینه تعمیر و نگهداری تجهیزات درمانی بسیار هنگفت است و در برخی موارد ده برابر هزینه تأمین نیروی انسانی جهت تغذیه و خدمات غیردرمانی بیمارستانی است.

    علاوه بر موضوع تعمیر دستگاه ها و تجهیزات پزشکی، مساله درجه بندی و تنظیم صحیح این وسایل و گرفتن پاسخ درست و مطلوب تشخیصی از آنها از موضوعاتی است که غفلت از آن موجب می‎شود خطرات متعددی متوجه بیمار شده و درمان در جهت صحیح و مطلوب انجام نگیرد. در مواردی بیماری شدت یابد یا حتی بیمار از دست برود.

    مرکزیت واحد مهندسی پزشکی در بیمارستان جهت نظارت بر کلیه امور مرتبط با تجهیزات از جمله مواردی است که اکثر افراد را به عنوان راهکاری جهت حل مشکلات از جمله انبارداری و انبار اسقاط در نظر می گیرند.

    تاریخچه مهندس پزشکی در ایران و جهان

    قدمت رشته مهندسی پزشکی در ایران در دوره تحصیلات تکمیل به حدود پاندزه سال و در دوره کارشناسی به حدود شش سال می رسد. البته تاسیس دوره کارشناسی  مهندسی پزشکی در خارج از کشور به حدود سی سال می رسد.

    مصرفی رشته مهندسی پزشکی

    شاخه ای از دانش کاربردی است و باطل و درک مسائل زیست شناسی و پزشکی و با متدها و روش هایی سروکار دارد که از دانش و تکنولوژی به دست آمده اند. در این رشته تغییرات دائمی و پیدایش زمینه های جدید جهت پیشرفت سریع در تکنولوژی وجود دارد. بعضی از بهترین زمینه های تخصصی در رشته مهندسی پزشکی عبارتند از:

    ابزار دقیق پزشکی

    پیومتریال

    بیومکانیک

    بیوالکتریک

    مهندسی سلول، بافت و ژنتیک

    مهندسی کلینیکی

    تصویر برداری پزشکی

    جراحی اورتوپدی

    مهندسی توانبخشی

    10) سیستم های فیزیولوژی

    تاریخچه مهندسی پزشکی

    مهندسی پزشکی از انقلاب تکنولوژی در دهه 1950 ریشه گرفت . با شروع دهه هفتاد یک عرصه مهم دیگر برای فعالیت مهندسان پزشکی شروع به شکل گرفتن کرد که برای حل مشکلات فنی وارد صفحه جامعه پزشکی شدند تا به عنوان اعضایی از تیم درمانی در فعالیت های مداوم بیمارستان ها و کلینیک ها شرکت جویند.

    از این رو تربیت و استخدام مهندسان پزشکی تبدیل به یک ضرورت شده است نه تنها به این دلیل که آنها می‎توانند موقعیتی را فراهم کنند که به دانش ما در مورد سیستم های زنده بیفزاید، بلکه به این دلیل که آنها تبدیل دانش به علم را سرعت می بخشند.

    محل کار مهندسی پزشکی

    فرصت های شغلی مهندسان پزشکی عبارتند از:

    بیمارستان ها

    شرکت های داروسازی

    کارخانه تجهیزات جراحی / پزشکی / آزمایشگاهی

    دانشگاهی

    تحقیق در زمینه های مختلف

    شرح وظایف مهندسی پزشکی در بیمارستان ها

    تهیه شناسنامه برای کلیه تجهیزات که در این شناسنامه نوع دستگاه کمپانی سازنده، نمایندگی مربوطه، تاریخ ورود و خروج دستگاه تعمیرات انجام شده ، تست های روتین، دستور العمل های نگهداری پیشگیرانه (PM)، کالیبراسیون دستگاه ، نام بخشی که دستگاه در آنجا فعال است و … باید ذکر شود.

    نظارت کامل و کافی برعملکرد صحیح سیستم ها (و استفاده از تمام قابلیت ها)

    آموزش اوپراتوری صحیح تجهیزات پرسنل

    نگهداری صحیح تجهیزات از نظر عملکرد

    نظارت بر نحوه خدمات دهی شرکت ها

    عقد قراردادهای سرویس و نگهداری با شرکت ملی مربوطه و نظارت بر حسن عملکرد آنها

    تعمیرات جزئی دستگاه ها

    خرید تجهیزات پزشکی

    نقش مهندس پزشکی درخرید تجهیزات پزشکی :

    فرآیند خرید تجهیزات پزشکی تابع کیفیت کالا ، قیمت، رضایت کاربر،  رضایت مصرف کننده نهایی، کمپنای سازنده، شرکت توزیع کننده و خدمات پس از فروش و … است، در نتیجه باید با آگاهی و شناخت انجام شود ولی اغلب پرسنل بیمارستانی با شکل طراحی و دیدگاه تخصص وسایل تجهیزات آشنایی دارند بنابراین خرید تجهیزات یکی از مهم ترین کارهای یک مهندس پزشکی است.

    نقش مهندسی پزشکی در تهیه شناسنامه تجهیزات پزشکی

    شناسنامه تجهیزات شامل تمامی اطلاعات مربوط به دستگاه است که برای نگهداری و تعمیر، کالیبراسیون و تجهیزات پزشکی لازم بوده و این کار در صورت وجود یک مهندس پزشکی با دقت تمام و اصولی انجام می‎گیرد .

    نقش مهندسی پزشکی در تعمیر و نگهداری تجهیزات پزشکی

    در صورت وجود مهندسان پزشکی که اشرافی بر نظام نگهداری و تعمیرات دارند و از بروز مشکلات جلوگیری شده و شعار پیشگیری ارزان تر از درمان است عمل گشته و به دنبال آن کاهش هزینه ها صورت می‎گیرد.

    نقش مهندسان پزشکی در کالیبراسیون تجهیزات پزشکی

    کالیبره نبودن دستگاه عدم اعتماد پزشک به دستگاه تکرار پذیر آزمایشات و افزایش هزینه های مصرفی را به دنبال دارد، در ضمن باعث عدم اعتماد بیمار به نتایج تشخیص و درمانی می‎شود وبه دنبال آن هزینه های درمانی و بیمارستانی افزایش می یابد که درصورت وجود مهندسی پزشکی در بیمارستان از اکثر این اتفاقات جلوگیری می‎شود.

    نقش مهندسان پزشکی در آموزشت تجهیزات پزشکی به کارکنان

    آمار نشان می‎دهد که بیش ازی 50% از کار افتادگی ها یا خرابی ها در اثرروش های عمل ضعیف رخ می دهند. از طرفی دیگر بیش از 95% از مواردی که درباره اسیب های جدی تجهیزات پزشکی مشاهده شده است مربوط به عدم آشنایی فرد با دستگاه است.

    در صورتی که متولی امر آموزش کارکنان در مورد تجهیزات پزشکی مهندسان پزشکی باشند که بیشترین دانش را در این مورد دارند، هر کدام از این آمارها می‎تواند به حداقل ممکن تبدیل شوند.

    نقش مهندسی پزشکی در نظارت بر رعایت فضاهای درمانی در خصوص تجهیزا ت پزشکی یکی از مشکلات موجود این است که در زمان ساخت بیمارستان ساختارهای استاندارد بخش ها رعایت نشده و یا اینکه بسیاری از ساختمنا های اداری به مراکز درمانی و کلینیکی تبدیل شده اند که با وجود مشارکت های ضروری مهندس پزشکی در برنامه ریزی یک ساختمان جدید برای بیمارستان یا تعمیرات اساسی بزرگ، بسیاری از این مشکلات حذف خواهد شد.

    نقش مهندسی پزشکی در ساماندهی تجهیزات موجود در انبارها

    متأسفانه در بیمارستان ها به دلیل اینکه مسئول قانونی شخصی برای تشخیص کاربرد دستگاه خرابی دستگاه ، از کار افتادگی دائم دستگاه تعیین شده است هر فرد خود را مجاز به اعلام اسقاط دستگاه می داند تا بدون تایید واحد مهندسی پزشکی، دستگاه را روانه انبار نماید. البته مسئول این کار کسی جز مهندس پزشکی نیست چرا که او نسبت به دستگاه ها شناخت کامل دارد.

    نقش مهندس پزشکی در اینجا بیمارستان (اینجا الکتریکی، فیزیک، روانی، در برابر اشعه) اینها یکی از فاکتورهای بسیار مهم در بیمارستان است که هریک از پرسنل خود به نحوی در آن نقش دارند و نقش هیچ کدام نباید نادیده گرفته شود بخصوص نقش مهندسی پزشکی که فعالیت های مهمی در ایجاد اینها انجام می‎دهد.

    نتایج

    نتایجی که در یک بیمارستان در صورت وجود مهندسی پزشکی در هریک از نقش های مورد بررسی در این پژوهش بدست می‎آید در جدول ذکر شده است . با توجه به اهمیت و نقش هایی که یک مهندس پزشکی در ساماندهی در سازماندهی تجهیزات شامل خرید، تعمیر و نگهداری ، آموزش کارکنان کالیبراسیون ، نگهداری پیشگیرانه، نظارت بر اینها و صحت کارکرد دستگاه ها نظارت بر ورود و خروج کالا از انبار، ایجاد بانک اطلاعاتی و شناسنامه تجهیزات پزشکی و … دارد، شاخص های تشخیص، درمان ، بهره وری و کارآیی مراکز با وجود این کارشناسان بهبود می یابد.

    از طرف دیگر تکنولوژی تجهیزات پزشکی هم مساله ای رو به رشد پیشرفت است که باعث بالا رفتن توقعات اقتصادی و اجتماعی و نیاز به توسعه تکنیک های  کاراتربرای پیشگیری، تشخیص و درمان بیماریهای می‎شود از این رو تربیت و استخدام مهندسان پزشکی تبدیل به یک ضرورت شده است که  امید است هر چه زودتر از وجود فارغ التحصیلان این رشته در تمامی بیمارستانها و مراکز درمانی استفاده شود و به عنوان یکی از اعضای مهم و اصل هر بیمارستان به استخدام در آیند که نتایج مفیدی را به دنبال خواهد داشت.

    راهکارهای پیشنهادی

    براساس این پژوهش، راهکارهای زیر پیشنهاد می‎شود :

    استفاده از فارغ التحصیلان مهندسی پزشکی دربیمارستانها

    تعیین تعداد پرسنل واحد مهندس پزشکی در بیمارستان

    تعیین تعداد پرسنل واحد مهندسی پزشکی براساس تخت بیمارستان

    شناسایی و معرفی اهمیت و نقش این رشته به پرسنل و تمامی دست اندرکاران بیمارستانها

    همکاری مستمر و صمیمانه میان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری برای تربیت و به کارگیری هر چه بهتر دانشجویان این رشته.

    (نمودار و جداول در فایل اصلی موجود است)

  • فهرست و منابع گزارش کارآموزی مهندسی پزشکی در بیمارستان طالقانی

    فهرست:

    ندارد
     

    منبع:

    ندارد

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت