پروژه کارآفرینی مرغداری پرورش مرغ تخم گذار

تعداد صفحات: 48 فرمت فایل: word کد فایل: 400003616
سال: نامشخص مقطع: کشاورزی و دامپروری دسته بندی: طرح توجیهی کارآفرینی شیلات-دامداری-دامپروری- طیور
قیمت قدیم:۷,۶۰۰ تومان
قیمت: ۴,۶۰۰ تومان
دانلود مقاله
کلمات کلیدی: N/A
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پروژه کارآفرینی مرغداری پرورش مرغ تخم گذار

    خلاصه طرح :

    در این طرح به بررسی پرورش مرغ تخم گذار پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .

     

     

    فصل اول

    معرفی طرح

     

    1-2-مشخصات محصول

     

    1-1-2- نام و کاربرد محصول:

    ایجاد و راه اندازی فضای برای پرورش و تولید و تکثیر مرغ تخم گذار

     

    2-1-2-مشخصات فنی محصول

    تخم مرغ یکی از کالاهای اساسی مردم در کشور ما است ،  تخم مرغ یکی از کالاهایی است که در سبد روزانه مردم قرار دارد .

     

    3-1-2-معرفی روشهای تولید

    روش خودکار

     

    4-1-2-تشریح مختصر فرایند

    تولید تخم مرغ

    فصل دوم

    تعیین ظرفیت

     

    ردیف نام محصول ظرفیت تولید سالانه ظرفیت تولید ماهانه ظرفیت تولید روزانه
    1        
    2        
      تخم مرغ 160000 کیلو 15000 کیلو

    500 کیلو

     

    -3-برآورد میزان مصرف مواد اولیه و قطعات خریدنی

     

    ردیف نام ماده اولیه/ قطعات خریدنی مشخصات فنی مورد مصرف در محصول میزان مصرف  مصرف سالیانه منبع تامین
    در محصول مقدار واحد داخلی خارجی
    1 سیستم خودکار جوجه کشی  Xg - Xenon جوجه کشی -       *
    2 سیستم گرم نگهدار Ra32i جهت گرم نگهداری تخم ها استفاده میشود   3   *  
    3 سیستم تخلیه اتوماتیک       3   *  
    4 سیستم برودتی و حرارتی       6   *  

     

    تاریخچه پرورش مرغ :

    مرغ در حدود  ۵۰۰۰-۵۵۰۰  سال قبل از میلاد مسیح در هندوستان، سوماترا و جاوه اهلى شده است که براى مصارف غذائى، مذهبى، نمایش و شرط‌بندى و جنگ انداختن با یکدگیر به‌کار گرفته مى‌شد. بشر اولیه با درست کردن لانه و دادن غذا به زنده ماندن و تولید نسل مرغ کمک کرده است.                   

    استفاده از گوشت مرغ و تخم‌مرغ به‌عنوان غذاى انسان تاریخچهٔ بسیار قدیمى دارد. نحوهٔ ذبح و آماده کردن مرغ براى مصارف انسانى با پیشرفت فرهنگ و تمدن بشرى تغییر کرده است؛ طورى که امروزه نحوهٔ کشتار و آماده کردن مرغ از نظر تجارى مصرف گوشت و بهداشت عمومى حائز اهمیت است.         

    در جوامعى که دچار کمبود چراگاه‌هاى طبیعى هستند و از طرف دیگر به‌عللى از نظر مراتع مصنوعى محدودیت دارند، براى تأمین پروتئین حیوانى کافى براى مصارف انسانى توسعهٔ هرچه بیشتر صنعت پرورش طیور ضرورت انکارناپذیرى دارد. زیرا نگهدارى و پرورش طیور احتیاج به مراتع و چراگاه‌هاى وسیع ندارد و مى‌توان در محیط محدود با استفاده از مازاد مواد غذائى غیرقابل استفاده براى انسان، مثل بقایاى کارخانجات روغن‌کشی، لبنیات‌سازى کشتارگاه‌هاى صنعتى (دام و طیور) شیلات، کنسروسازى و غیره، در مدت زمان کوتاهى تولید گوشت و تخم‌مرغ کافى در مرغ نمود. در جدول زیر مقدار گوشت مرغ تولید شده در جدول تولید گوشت مرغ در جهان، قاره‌هاى مختلف و در کشورهاى مختلف در سال‌هاى مختلف نشان داده شده است.

    تاریخچه پرورش مرغ در ایران     

    در حدود  ۱۰۰۰  سال قبل از میلاد مسیح اقوام آریائى ضمن مهاجرت به فلات ایران مرغ را با خود به ایران آوردند و ساکنین این فلات از آن بهره‌بردارى کردند.

    مطابق روایات و مدارک موجود یونانى‌ها براى اولین‌بار در ایران با مرغ آشنا شدند و آن را از ایران به یونان بردند.

    پس از اینکه زرتشت ظهور کرد و آئین زرتشتى در فلات ایران گسترش یافت، به‌علت تشویق و دستورهاى مذهبى، پرورش و نگهدارى طیور مورد توجه فراوان قرار گرفت، حمایت از حیوانات و طیور و پرورش آنها یکى از ارکان اساسى مذهب زرتشت بود که به دفعات در سرودهاى مذهبى به آن اشاره گردیده است.

    در بین طیور، خروس که ساعت ایرانیان باستان بوده است، عزیر و مقدس به‌شمار مى‌آمده است.   

    برطبق نوشته‌ها، غذاى عمدهٔ ایرانیان در زمان ساسانیان گوشت مرغ بوده است. از نظر اهمیت پرورش طیور در زمان ساسانیان همین بس که معاش مردم برخى از شهرها فقط از پرورش مرغ تأمین مى‌شده است.

    تا سال  ۱۳۳۳  پرورش طیور در ایران به‌صورت کاملاً ابتدائى و اکثراً در روستاها صورت مى‌گرفت؛ بدین ترتیب که تعداد معدودى مرغ و خروس در هر خانواده اکثراً جهت تولید تخم‌مرغ براى مصارف خودى نگهدارى مى‌شد و پرورش و نگهدارى مرغ از نظر تولید گوشت کمتر مورد توجه قرار مى‌گرفت و فقط در موارد خاصى از نیچه خروس‌ها و یا مرغ‌هاى پیرى که تخم نمى‌گذارد، به‌عنوان گوشت استفاده مى‌شد.

    در شهرها مصرف گوشت مرغ بسیار پائین و متداول نبود، از این‌رو گوشت طیور نقش قابل ملاحظه‌اى در غذاى روزمرهٔ مردم نداشت.                   

    در سال  ۱۳۳۳  سازمان دامپرورى کشور تعداد  ۶۰۰،۰۰۰  قطعه جوجه از نژادهاى نیوهماشیر (New Hampshire) و ردایلندرد (Rhodisland Red) و پلیموت روک (Plymouth Rocks)، از کشور آمریکا وارد و در بین روستائیان و اطراف شهرها پخش کردند.

    پس از این تاریخ به‌علت وجود بازار مناسب و تقاضاى زیاد براى گوشت مرغ و تخم مرغ، مرغدارى و صنعت مرغدارى در ایران توسعه زیاد نمود و به‌تدریج مؤسسات جوجه‌کشى و سایر مؤسسات وابسته به مرغدارى در ایران ایجاد و گسترش یافت.

    بر حسب نوع و شرایط پرروش از مولدهای حرارتی برای گرم کردن سالن استفاده می شود. در پرورش بر روی بستر می توان از مادرهای مصنوعی و سایر روش های گرم کردن استفاده کرد. در حالی که در پرورش در داخل قفس بیشتر از  روش های گرم کردن مرکزی استفاده می شود، لازم است شرایط و نحوه گرم کردن سالن طوری تنظیم شود که دمای سالن در طبقه های مختلف قفس یکسان باشد. معمولاً در سیستم های گرمایی برای تنظیم درجه حرارت از ترموستات استفاده می شود. ظرفیت گرمایی دستگاه های گرم کننده را با واحدهای Kcal و BTU تعیین می کنند.

    هم اکنون از دستگاه های حرارتی که به صورت مستقل و مجزا از یکدیگر هستند(بخاری) به علت مشکلات استفاده و هزینه های فراوان کمتر استفاده می شود و در عوض به دلیل سهولت و کارایی مناسب، بیشتر از سیستم های گرم کننده مرکزی و یا هیتر هایی که هوای گرم را به داخل سالن می دمند، استفاده می شود. در زمستان که هوای کمتری برای تهویه، مورد نیاز طیور است، برای کارایی بهتر منابع حرارتی لازم است دورترین هواکش ها به منبع حرارتی روشن شوند تا جریان هوای گرم بطور یکنواخت در سالن پخش شود.

     

    روش های گرمایشی

    روش گرمایش در مرغداری ها در حال حاضر بدلیل استفاده از روش جابجایی هوا (Convection) تؤام با اتلاف بسیار زیاد انر‍ژی است. تعداد دفعات تهویه در مرغداری از سایر فضاهای صنعتی بسیار بالاتر است لذا انرژی جذب شده به هوا در هیترهای مورد استفاده قبل از تبادل حرارتی با محیط سالن،از طریق اگزوزفن های خروج هوا، به خارج از سالن هدایت می شود و این یعنی اتلاف پول و سوختی که با دشواری تهیه شده است، خیسی و رطوبت بیش از حد کف و عدم یکنواختی گرما در سطح کل سالن از مشکلات دیگر سیستم های متداول غیرتابشی است.

     در سیستم گرمایش از طریق جابجایی هوای گرم، حرارت بیشتر در زیر سقف متمرکز می گردد و سطوح نزدیکتر به کف و محل استقرار پرندگان از دمای مناسب برخوردار نخواهد بود و اتلاف انرژی از طریق سقف بسیار زیاد است. ولی در سیستم تابشی از طریق امواج مادون قرمز منقل می شود، لذا امکان جهت دادن به مسیر گرمایش وجود داشته و حرارت بیشتر در فضای نزدیک به کف و سایر مکان های مورد نیاز متمرکز می گردد

    بیش از 20 سال تجربیات کشورهای اروپایی نشان داده است که راه حل این معضل استفاده از دستگاه های گرمایش تابشی است، این دستگاه ها در زیر سقف سالن های مرغداری نصب می شود و گرما را از طریق تابش امواج مادون قرمز(Infrared)‌ به طرف کف سالن و بدن جوجه ها هدایت می کند، تبادل حرارت عمدتاً از طریق تابش یا Radiation صورت می گیرد و اتلاف انرژی از طریق هوا بسیار جزیی می باشد.

    در این روش، کف سالن گرم و رطوبت آن تقلیل یافته و انتقال آلودگی به جوجه ها کاهش می یابد ضمن اینکه پراکندگی گرد و غبار در داخل سالن نیز به حداقل می رسد. برای جلوگیری از کاهش اکسیژن در داخل سالن، دستگاه، هوای مورد نیاز مشعل را توسط لوله ای از خارج سالن دریافت می کند و لذا در غلظت اکسیژن داخل سالن تغییری ایجاد نمی شود، علیر غم سوخت نسبتاً کامل این دستگاه ها، گازهای حاصل از احتراق به خارج از سالن هدایت می گردد. 

  • فهرست و منابع پروژه کارآفرینی مرغداری پرورش مرغ تخم گذار

    فهرست:

    خلاصه طرح :............................................................................................................................ 4

    فصل اول.................................................................................................................................. 5

    معرفی طرح............................................................................................................................... 5

    1-2-مشخصات محصول............................................................................................................... 6

    1-1-2- نام و کاربرد محصول:....................................................................................................... 6

    2-1-2-مشخصات فنی محصول..................................................................................................... 6

    3-1-2-معرفی روشهای تولید........................................................................................................ 6

    4-1-2-تشریح مختصر فرایند........................................................................................................ 6

    فصل دوم.................................................................................................................................. 7

    تعیین ظرفیت............................................................................................................................. 7

    2-2-تعیین ظرفیت تولید.............................................................................................................. 8

    2-3-برآورد میزان مصرف مواد اولیه و قطعات خریدنی......................................................................... 8

    2-4-معرفی دستگاه ها و تجهیزات تولید........................................................................................... 9

    2-5-معرفی تجهیزات و تاسیسات عمومی.......................................................................................... 9

    فصل سوم............................................................................................................................... 10

    معرفی نیروی انسانی.................................................................................................................. 10

    معرفی نیروی انسانی.................................................................................................................. 11

    1-3-برآورد پرسنل تولیدی......................................................................................................... 11

    2-3-پرسنل اداری و خدمات....................................................................................................... 11

    فصل چهارم............................................................................................................................ 12

    هزینه ها................................................................................................................................. 12

    معرفی هزینه ها........................................................................................................................ 13

    برآورد هزینه استهلاک................................................................................................................ 14

    زمین محل اجرای طرح :............................................................................................................. 15

    محوطه سازی :......................................................................................................................... 15

    ساختمانها :............................................................................................................................. 16

    میزان سرمایه گذاری :................................................................................................................. 16

    محاسبه هزینه ها :...................................................................................................................... 17

    محاسبه سود و زیان ویژه  ( ارقام به میلیون ریال )............................................................................... 18

    تاسیسات مورد نیاز :.................................................................................................................. 20

    وسایل نقلیه :........................................................................................................................... 21

    تاسیسات اداری :...................................................................................................................... 21

    هزینه های قبل از بهره برداری :.................................................................................................... 22

    هزینه های جاری :..................................................................................................................... 22

    هزینه استهلاک :....................................................................................................................... 23

    هزینه سوخت و انرژی :.............................................................................................................. 23

    جمع هزینه های جاری طرح :....................................................................................................... 24

    فصل پنجم.............................................................................................................................. 25

    شرح فرایند و اطلاعات فنی مورد نیاز............................................................................................. 25

    تاریخچه پرورش مرغ :................................................................................................................ 26

    تاریخچه پرورش مرغ در ایران....................................................................................................... 28

    روش های گرمایشی................................................................................................................... 30

    مزایای دستگاه های گرم کننده تابشی در مرغداری ها........................................................................... 31

    نقص طبیعی تخم مرغهای جوجه کشی در مقابل آلودگی....................................................................... 32

    چندین نقص دفاعی طبیعی در تخم مرغهای جوجه کشی در مقابل آلوده شدن وجود دارد که به مهمترین آنها اشاره میشود:       32

    کیفیت پوسته  (shell Quality)................................................................................................... 33

    روشهای ضد عفونی تخم مرغ قابل جوجه کشی.................................................................................. 34

    نقص طبیعی تخم مرغهای جوجه کشی در مقابل آلودگی....................................................................... 35

    چندین نقص دفاعی طبیعی در تخم مرغهای جوجه کشی در مقابل آلوده شدن وجود دارد که به مهمترین آنها اشاره میشود:       35

    ۱-  پوسته اصلی تخم مرغ  (shell) :.............................................................................................. 35

    ۲-  کوتیکول(cuticle) :............................................................................................................ 36

    ۳-  غشاهای پوسته  (shell membranes) :................................................................................... 36

    ۴-  PH بالای آلبومین:............................................................................................................... 36

    ۵-  آنزیمهای ضد میکروب:......................................................................................................... 36

    اهمیت آب در صنعت مرغداری..................................................................................................... 37

    باکتری درحد قابل قبول.............................................................................................................. 38

    ساختار بیوشیمیایی پوسته و سفیده تخم مرغ..................................................................................... 39

    ساختمان شیمیایی تخم مرغ :........................................................................................................ 39

    خواص بیوشیمیایی سفیده  :........................................................................................................ 41

    اوآلبومین  (Ovalbumin ) :....................................................................................................... 41

    کونالبومین  ( Conalbumin ) :................................................................................................... 42

    اووموکوئید  ( Ovomucoid ) :................................................................................................... 43

    فصل ششم.............................................................................................................................. 44

    چکیده مطالعات فنی ، مالی و اقتصادی............................................................................................ 44

    جدول (1-1) جمع بندی مشخصات اصلی طرح تولید......................................................................... 45

    نتیجه گیری :........................................................................................................................... 47

     

     

    منبع:

    ندارد.

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت