پروژه کارآفرینی کارگاه تولید روغن دانه انگور

تعداد صفحات: 54 فرمت فایل: word کد فایل: 400003573
سال: نامشخص مقطع: صنایع دسته بندی: طرح توجیهی کارآفرینی صنایع غذایی و بسته بندی
قیمت قدیم:۸,۲۰۰ تومان
قیمت: ۵,۴۰۰ تومان
دانلود مقاله
کلمات کلیدی: N/A
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پروژه کارآفرینی کارگاه تولید روغن دانه انگور

    خلاصه طرح :

    در این طرح به بررسی تولید روغن دانه انگور پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .

     

    فصل اول

    کلیات

    - 1 مقدمه :

    این روغن از دانه های انگور واریته Vitis vinifera بدست می آید . روغن هسته انگور یک روغن خوشمزه و ایده آل برای آماده کردن غذاهای سرد و گرم است و سال هاست که در آشپزخانه های اروپا به خاطر طعم خوش و فواید بهداشتی آن به روغن های دیگر ترجیح داده می شود .

    روغن هسته انگور از هسته های انگورهایی است که پس از آبگیری برای آب انگور و سرکه مصرف می شوند و در یک روند سالم جهت استحصال روغن مورد استفاده قرار می گیرد .

    روغن هسته انگور صد در صد طبیعی است و هیچ ماده ی شیمیایی به آن اضافه نمی شود این روغن برخلاف روغن های دیگر دود نمی کند و نمی سوزد . نه تنها بر طعم اصلی غذا تاثیر نمی گذارد بلکه اندکی طعم کره ای به آن می دهد و به همین دلیل و آنچه در زیر به آن اشاره خواهد شد مورد تحسین همگان قرار گرفته است .

    این روغن منبع سرشاری از ویتامین E است که نقش بسیار موثری در جلوگیری از امراض قلبی دارد و مانع لخته شدن خون در رگ ها می شود . مصرف یک قاشق غذا خوری از روغن هسته انگور ، تقریباً نیاز روزانه بدن به ویتامین E را تامین می کند . روغن هسته انگور دارای بالاترین مقدار اسید لینولئیک یعنی 68 تا 76 درصد است . این اسید از اسیدهای چرب بسیار ضروری برای زندگی انسان محسوب می شود که بدن قادر به تولید آن نیست . این روغن دارای pronathrocynidins که نوعی از آنتی اکسیدان های بسیار خوب است ، بافت ها و نسوج بدن را از جراحت و آسیب ها محافظت می کند و دانه های انگور و عصاره آن منبع اصلی این مواد هستند . جالب است بدانیم که روغن هسته انگور به طور طبیعی فاقد کلسترول است .

    این روغن در حالی که خاصیت افزایش کلسترول مفید یا HDL دارد میزان کلسترول مضر یا LDL و تری گلیسیرید (نمک های آلی حاصل از ترکیب گلیسیرین و اسیدهای چرب ) را کاهش می دهد و به همین دلیل راهی مناسب برای پایین آوردن چربی های اشباع شده است و در نتیجه سبب کاهش خطرات ناشی از بیماری های قلب و عروق خصوصاً تصلب شرائین می شود . این روغن به خاطر خاصیت نرم کنندگی ، در صنایع آرایشی و بهداشتی مصارف فراوانی دارد . از این روغن برای حالت دهنده مو استفاده می شود که حاصل آن موهای پرپشت و براق و با قدرت رشد خوب به لطافت تارهای ابریشم خواهد بود .

    برای تهیه ماده ی اولیه این روغن کشت مخصوصی صورت نمی گیرد و از سوی دیگر با استفاده از هسته انگور مانع از آلودگی محیط زیست می شود .

    از این روغن در سالادها و انواع غذاها ، برای تهیه شیرینی ، گریل و سرخ کردن استفاده می شود . درجه حرارت مناسب برای روغن هسته انگور از سایر روغن ها مثل روغن زیتون ، کنجد و کانولا بیشتر است . چنانچه غذای تهیه شده با روغن هسته انگور را در یخچال نگهداری کنیم روغن آن سفت و سخت نمی شود . مصرف این روغن بسیار اقتصادی تر از سایر روغن هاست ، چرا که فقط نصف تا ثلث روغن هسته انگور در مقایسه با روغن های دیگر برای پخت و پز مورد نیاز است . این روغن گیاهی جایگزین مناسبی است برای سایر روغن ها که در تهیه سالاد و انواع پخت و پز و ختی تهیه شیرینی استفاده می شوند .

     

    1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :

    تولید روغن دانه انگور

     

     

    محل اجرا :

     

    1 – 6  - وضعیت و میزان اشتغالزایی :

    تعداد اشتغالزایی این طرح 25 نفر میباشد .

     

    مجوز های قانونی :

    تعریف: جواز تاسیس مجوزی است که جهت احداث ساختمان ، تاسیسات و نصب ماشین آلات بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی (زراعی ، باغی ، شیلاتی ، دام و طیور، جنگل و مرتع)  صادر میگردد.

     

     

    مراحل صدور جواز تاسیس :

    1- پذیرش درخواست متقاضی صدور جواز تأسیس فعالیتهای صنعتی و تکمیل پرونده توسط مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان و یا مدیریت صنایع کشاورزی و روستائی استان .

    2- بررسی پرونده از نظر مدارک و تطبیق با مصادیق والویتهای سرمایه گذاری در واحد صدور مجوز مدیریت صنایع کشاورزی و روستائی .

    3-  تکمیل پرسشنامه جواز تاسیس ( فرم شماره یک ) توسط متقاضی

    4- ارسال پرونده منضم به فرم شماره یک به اداره مربوطه بمنظور بررسی ، اصلاح و تائید فرم پرسشنامه جواز تاسیس با استفاده از اطلاعات طرحهای موجود ، طرحهای تیپ و تجربیات کارشناسی  و ارجاع  پرونده  به  مدیریت .

    5- ارجاع پرونده توسط مدیریت به واحد صدور مجوز جهت مراحل صدور جواز تأسیس .

     

    شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس  

    1-   اشخاص حقیقی

    -   تابعیت دولت جمهوری اسلامی ایران

    -   حداقل سن 18 سال تمام

    -   دارا بودن کارت پایان خدمت یا معافیت دائم

     

     

    2-   اشخاص حقوقی

    -   اساسنامه ( مرتبط با نوع فعالیت )

    -   ارائه آگهی تاسیس و آگهی آخرین تغییرات در روزنامه رسمی کشور

     

    مدارک مورد نیاز:

    1- ارائه درخواست کتبی به مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان یا مدیریت صنایع  کشاورزی و روستایی استان.

    2-  اصل شناسنامه وتصویر تمام صفحات آن

    3-  تصویر پایان خدمت یا معافیت خدمت سربازی

    4-  تصویر مدرک تحصیلی و سوابق کاری مرتبط با درخواست

    5-  یک قطعه عکس از هریک از شرکاء

    6-  تکمیل فرم درخواست موافقت با ارائه طرح صنایع تبدیلی و تکمیلی

    7-  پوشه فنردار

    8- درصورت داشتن شرکت ، ارائه اساسنامه ، آگهی تاسیس و روزنامه ، مرتبط با فعالیت مورد درخواست

     

    اصلاحیه جواز تاسیس :

    1- ارسال درخواست متقاضی توسط جهاد کشاورزی شهرستان (متقاضی) به مدیریت و ارجاع به واحد صدور مجوز.

    2-  دبیرخانه در مورد تغییرات مدیریت ضمن بررسی اصلاحیه صادر و به اطلاع اداره تخصصی میرساند.

    3-  دبیرخانه در موردی که نیاز به کارشناسی تخصصی دارد درخواست را به اداره تخصصی جهت بررسی و اعلام نظر ارجاع می دهد.

    4-  اداره تخصصی پس از بررسی وتائید به دبیرخانه صدور مجوز ارجاع میدهد.

    5-  دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید مدیر اقدام به صدور اصلاحیه جواز تاسیس نموده و رونوشت آنرا به بخشهای ذیربط ارسال می نماید.

     

    تعریف:

    پروانه بهره برداری مجوزی است که پس از اتمام عملیات  ساختمان و تاسیسات و نصب ماشین آلات جهت تولید بنام اشخاص حقیقی و حقوقی در زمینه صنایع تبدیلی و تکمیلی بخش کشاورزی وسایر صنایع روستایی صادر می گردد.

     

     صدور پروانه بهره برداری :

    1- تکمیل فرم درخواست پروانه بهره برداری توسط متقاضی و تائید و ارسال آن توسط جهاد کشاورزی شهرستان به مدیریت.

    2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی و کارشناس نواحی صنعتی و کارشناس تولید) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.

    3- تائید رئیس اداره تخصصی و ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز.

    4- اخذ استعلام از ادارات ذیربط.

    5-  تهیه پیش نویس پروانه بهره برداری و تائید مدیریت.

    6-  صدور پروانه بهره برداری و ارسال رونوشت به بخشهای ذیربط.

     

    مراحل صدور توسعه طرح :

    1- تکمیل فرم درخواست توسعه طرح توسط شهرستان (متقاضی) و ارسال به مدیریت.

    2- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت بررسی و اظهار نظر و بازدید کارشناسان (کارشناس تخصصی و کارشناس تولید) با هماهنگی روسای ادارات تخصصی.

    3- دبیرخانه صدور مجوز پس از تائید ادارات تخصصی در کمسیون بررسی طرحها مطرح می نماید و در صورت عدم تایید کمسیون به شهرستان و متقاضی اعلام مینماید و در صورت تایید از ادارات ذیربط استعلام می نماید.

    4- ارجاع به اداره تخصصی جهت بررسی طرح توسعه.

    5- ارجاع به دبیرخانه صدور مجوز جهت صدور موافقت با توسعه طرح پس از تایید مدیر.

    6- ارسال رونوشت به بخشهای و ادارات تخصصی و سازمانهای ذیربط.

     

     

    فصل دوم

    روش انجام کار

     

     

    گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :

    بازدید از کارخانه تولید  روغن هسته انگور

    براساس هماهنگی های بعمل آمده در بازدید از کارخانه تولید روغن هسته انگور به بررسی سیستم ها و دستگاه ها و ماشین آلات موجود در کارخانه پرداختیم و سیستم مدیریت و روش های تامین مواد اولیه را در کارخانه مورد ارزیابی قرار دادیم ،

     

    جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :

    ابتکار و نوآوری در کلیه رشته ها می تواند عامل پیشرفت  و توسعه قرار گیرد در بخش صنعت و در تولید روغن هسته انگور استفاده از ایده های نو و نوآوری و خلاقیت می تواند به عامل موفقیت تبدیل شود ، طراحی های گرافیکی تبلیغاتی یکی از عوامل پیشرفت و توسعه اقتصادی در کشور های صاحب سبک در صنعت می باشد ، الگوبرداری از این روشها برای معرفی کالا و محصولات می تواند به عنوان یک ایده نو مورد استقیال قرار گیرد .

     

     

    فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها :

    (نمودار و جداول در فایل اصلی موجود است)

     

    مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار (ارقام به میلیون ریال) :

    (نمودار و جداول در فایل اصلی موجود است)

    روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت فروش  کالا )

    در زمینه تولید روغن هسته انگور می توان از روش های مختلف بازاریابی استفاده نمود ، تبلیغات تلویزیونی ، استفاده از بنر های و تیزر های تبلیغاتی ، استفاده از چاپ پوستر های تبلیغاتی و ارائه روش های تبلیغاتی دیگر برای جذب بازار فروش جزئی و استفاده از روش فرد به فرد برای فروش کلی محصولات در بازار داخلی .

    فصل سوم

    امور مالی طرح

     

    جدول 1 میزان اسیدهای موجود در روغن هسته انگور

     

    جدول 2 خصوصیات شیمیایی روغن هسته انگور

     

    جدول 3 خصوصیات فیزیکی روغن هسته انگور

     

    جدول 4 میزان درجه حرارت روغن ها در حین ذخیره سازی ، انتقال ، بارگیری و تخلیه

     

    جدول 5 میزان واردات در سال 79

    جدول 6  میزان واردات در سال 80

    جدول 7 میزان واردات در سال 81

    (نمودار و جداول در فایل اصلی موجود است)

  • فهرست و منابع پروژه کارآفرینی کارگاه تولید روغن دانه انگور

    فهرست:

    خلاصه طرح :............................................................................................................................................................. 3

     

    فصل اول -  کلیات........................................................................................................................................... 5

    1- 1 مقدمه :............................................................................................................................................................... 6

    1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :................................................................................................................... 7

    محل اجرا :.................................................................................................................................................................. 8

    1 – 3 – مشخصات متقاضیان :.................................................................................................................................. 8

    1 – 6  - وضعیت و میزان اشتغالزایی :..................................................................................................................... 8

    مجوز های قانونی :...................................................................................................................................................... 8

    مراحل صدور جواز تاسیس :...................................................................................................................................... 9

    شرایط عمومی متقاضیان ( اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی ) دریافت جواز تاسیس............................................ 9

    1-   اشخاص حقیقی................................................................................................................................................. 9

    2-   اشخاص حقوقی.............................................................................................................................................. 10

    مدارک مورد نیاز:...................................................................................................................................................... 10

    اصلاحیه جواز تاسیس :........................................................................................................................................... 11

    تعریف:...................................................................................................................................................................... 11

    صدور پروانه بهره برداری :..................................................................................................................................... 11

    مراحل صدور توسعه طرح :..................................................................................................................................... 12

     

    فصل دوم -  روش انجام کار.................................................................................................................... 13

    گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :.................................................... 14

    بازدید از کارخانه تولید  روغن هسته انگور............................................................................................................ 14

    جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :........................................................................................... 14

    فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها :.......................................................................... 15

    مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار (ارقام به میلیون ریال) :............................. 16

    روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت فروش  کالا )..................................................................................... 17

     

    فصل سوم - امور مالی طرح...................................................................................................................... 18

    جدول 1 میزان اسیدهای موجود در روغن هسته انگور......................................................................................... 19

    جدول 2 خصوصیات شیمیایی روغن هسته انگور.................................................................................................. 19

    جدول 3 خصوصیات فیزیکی روغن هسته انگور................................................................................................... 20

    جدول 4 میزان درجه حرارت روغن ها در حین ذخیره سازی ، انتقال ، بارگیری و تخلیه.................................. 21

    جدول 5 میزان واردات در سال 79........................................................................................................................ 22

    جدول 6  میزان واردات در سال 80....................................................................................................................... 22

    جدول 7 میزان واردات در سال 81........................................................................................................................ 23

    جدول 8 میزان واردات سال 82............................................................................................................................. 23

    جدول 9 میزان  واردات در سال 83....................................................................................................................... 24

    جدول 10 میزان واردات در سال 84..................................................................................................................... 25

    نمودار 1 روند واردات روغن در طی سال های اخیر............................................................................................. 26

    جدول 11 مشخصات وارد کنندگان روغن هسته انگور.......................................................................................... 26

    جدول 12 استانداردهای بین المللی برای خواص فیزیکی و شیمیایی روغن هسته انگور................................... 27

    جدول 13 آلاینده های فلزی................................................................................................................................... 27

    جدول 14 ویژگی های کیفی روغن پالایش شده هسته انگور................................................................................ 28

    جدول 15 استانداردهای بین المللی برای دانه های روغنی................................................................................... 29

    جدول 16 قیمت محصولات شرکت....................................................................................................................... 30

    جدول 17  قیمت روغن هسته انگور...................................................................................................................... 30

    جدول 18 توزیع محصولات و دانه های روغنی در خاورمیانه (1000 تن).......................................................... 31

    جدول 19 توزیع محصولات و دانه های روغنی در اروپا (1000 تن).................................................................. 32

    نمودار 2 مصرف انواع دانه های روغنی در دنیا...................................................................................................... 33

    جدول 20 بررسی واحدهای تولیدی در دست اجرا.............................................................................................. 33

    جدول 21 ترکیبات انگور........................................................................................................................................ 34

    جدول 22 (صد هکتار)........................................................................................................................................... 34

    جدول 23 سطح زیر کشت میزان تولید انگور کشور (سال زراعی 1381 – 1382)........................................... 35

    چارت مواد حاصل از تفاله انگور............................................................................................................................. 36

    چارت واحد استخراج روغن از هسته انگور........................................................................................................... 36

    شکل 1 سیستم پرس سرد....................................................................................................................................... 37

    شکل 2 سیستم پرس سرد دوار............................................................................................................................... 37

    شکل 3 شستشو دهنده دوار.................................................................................................................................... 38

    شکل 4 سیستم تمیز کردن دانه............................................................................................................................... 38

    شکل 5 واحد تصفیه روغن...................................................................................................................................... 39

    شکل 6 فیلتر پرس................................................................................................................................................... 40

    نمودار توزیع سطح بارور انگور استان ها نسبت به کل کشور (سال 82).............................................................. 40

    جدول 24 نرخ روغن خام....................................................................................................................................... 41

    جدول 25 دستمزد روغن یارانه ای......................................................................................................................... 41

    جدول 26 نرخ فروش روغن یارانه ای در حد تناژ مصوب................................................................................... 42

    جدول 27 میزان توزیع روغن براساس بسته بندی................................................................................................. 42

    جدول 28قیمت روغن های گیاهی (فروش آزاد )................................................................................................. 43

    شکل 7 سالن آماده سازی هسته انگور.................................................................................................................... 43

    جدول 29 مشخصات فنی دستگاه روغن کشی شرکت الکترولوکس ساخت کشور سوئد – مدل 20.................. 44

    شکل 8  سیستم پرس سرد مدل 180 با ظرفیت 5 تن در روز برای همه دانه های روغنی شرکت زیت کرمان.. 45

    شکل 9 سیستم پرس روغن مدل های 140 – 400 شرکت زیت کرمان............................................................... 46

    شکل 10 سیستم پرس سرد استخراج روغن سویا – شرکت زیت کرمان.............................................................. 46

    جدول 30 محوطه سازی.......................................................................................................................................... 47

    جدول 31 ساختمان................................................................................................................................................. 47

    جدول 32 هزینه های قبل از بهره برداری.............................................................................................................. 48

    جدول 33 برآورد آب ، برق ، سوخت و ارتباطات................................................................................................ 48

    جدول 34 برآورد حقوق و دستمزد........................................................................................................................ 49

    جدول 35 هزینه تعمیر و نگهداری و استهلاک...................................................................................................... 50

    جدول 36 هزینه های ثابت و متغیر تولید............................................................................................................... 50

    جدول 37 هزینه ماشین آلات و تجهیزات............................................................................................................... 51

     

    فصل چهارم  - جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات.............................................................. 52

    نتایج حاصله از اجرای طرح :.................................................................................................................................. 53

     

     

    منبع:

    ندارد.

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت