پروژه کارآفرینی کافی نت

تعداد صفحات: 30 فرمت فایل: word کد فایل: 400003203
سال: نامشخص مقطع: خدماتی دسته بندی: طرح توجیهی کارآفرینی فناوری اطلاعات و کامپیوتر
قیمت قدیم:۵,۸۰۰ تومان
قیمت: ۴,۶۰۰ تومان
دانلود مقاله
کلمات کلیدی: N/A
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پروژه کارآفرینی کافی نت

    فصل اول

    تاریخچه و آشنایی با طرح کلی

    تاریخچه:

    در دنیای کنونی ، نقش ارتباطات در زندگی بشر روز به روز پر رنگ تر می شود. ارتباطات واژه ای نیست که بتوان در جمله یا جملاتی آن را بسط داد گرچه اکنون همین واژه می تواند نقشی اساسی در تهیه ی یک جهان بینی باشد. ارتباطات امروزه به قدری حیاتی بروز داده می شود که نبود آن و یا اخلال در آن موجب فروپاشی نظام ها می گردد.مبحثی که قرار است در این پروژه به آن توجه شود بررسی یکی از راه های ارتباطی برای زندگی بهتر است. اینترنت امروزه و با فراگیر شدن علم رایانه ، به یک نیاز روزمره تبدیل شده است. نیازی که هم از بعد علمی هم از بعد فرهنگی و اجتماعی و هم از دیدگاه های بسیار دیگر قابل بیان است.پروژه ی طراحی و ایجاد یک پایگاه برای ارائه ی خدمات اینترنتی محور اصلی این تحقیق و پژوهش می باشد. امید است در این پژوهش بتوان پاسخ پرسش ها و نیازها و همچنین الزامات ایجاد چنین محیطی آشنا شد.اگر بخواهیم از دیدگاه اقتصادی به این مبحث بنگریم باید به دو اصل سرمایه گذاری و خدمت رسانی ، در کنار سودآوری بپردازیم. کار آفرین برای احداث و ایجاد یک کافی نت نیازمند اطلاعات درستی از چگونگی سرمایه گذاری است. این همان پله ی اول در هر فعالیت اقتصادی می باشد که باید بدان توجه ویژه شود. در ادامه باید به سرمایه گذاری اولیه ، راهبردهای هدفمند و آینده ی کار توجه داشت.

    در بطن این پژوهش و تحقیق سعی خواهم داشت به جزئیات این فعالیت بپردازم.

     

    چکیده ای از موضوع کار انتخابی

    درباره پروژه حاضر که مربوط به یک کافی نت می باشد می توان چنین بیان کرد که با توجه به ابعاد روز افزون علم کامپیوتر در کلیه زمینه های فن آوری و پژوهشی در علم و فنون مربوطه یک امر بالقوه تلقی شده که می تواند در پیشبرد اهداف این علم موثر واقع شود .

     هم چنین با توجه به انجام پروژه های امروزی که بیشتر از طریق کامپیوتر و اینترنت میسر گشته است لذا ایجاد یک کافی نت و ارائه آن می تواند تا حدود زیادی در امر شبکه و اینترنت ما را یاری داده و نیز ارائه گیم نت که مورد توجه جمع کثیری از جوانان می باشد خود به نحوی در پر کردن اوقات فراغت جوانان و نیز تقویت روحیات آنها موثر است .

     به علاوه انجام تحقیقات و نیز ثبت نام های اینترنتی که توسط شبکه انجام می شود خود به نحوی از علل ایجاد یک چنین پروژه ای می باشد .

     

    تاریخچه ی کامپیوتر

    رایانه یا کامپیوتر ماشینی است که برای پردازش اطلاعات استفاده می‌شود.

    در زبان انگلیسی "کامپیوتر" به چیزی می‌گفتند که محاسبات ریاضی را (بدون ابزارهای کمکی مکانیکی) انجام می‌داد. در هنگام جنگ جهانی دوم "کامپیوتر" به زنان نظامی انگلیسی و امریکایی که کارشان محاسبه مسیرهای شلیک توپ‌های بزرگ جنگی توسط ابزار مشابهی بود، اشاره می‌کرد.

    در اوایل دهه ۵۰ میلادی هنوز اصطلاح ماشین‌ حساب (Computing machines) برای معرفی این ماشین‌ها به‌کار می‌رفت. پس از آن عبارت کوتاه‌تر کامپیوتر (Computer) به‌جای آن به‌کار گرفته شد. ورود این ماشین به ایران در اوائل دهه ۱۳۴۰ بود و در فارسی از آن زمان به آن «کامپیوتر» می‌گفتند. واژه رایانه در دو دهه اخیر در فارسی رایج شده و به‌تدریج جای «کامپیوتر» را گرفت.

    برابر این واژه در زبان‌های دیگر حتما همان واژه زبان انگلیسی نیست. در زبان فرانسوی واژه "Ordinateur"، که معادل "سازمان‌ده" یا "ماشین مرتب‌ساز" می‌باشد به‌کار می‌رود. در اسپانیایی "Ordenador" با معنایی مشابه استفاده می‌شود، همچنین در دیگر کشورهای اسپانیایی زبان Computadora بصورت انگلیسی‌مآبانه‌ای ادا می‌شود. در پرتغالی واژه Computador به‌کار می‌رود که از واژه Computar گرفته شده و به معنای "محاسبه کردن" می‌باشد. در ایتالیایی واژه "Calcolatore" که معنای ماشین حساب بکار می‌رود که بیشتر روی ویژگی حسابگری منطقی آن تاکید دارد. در سوئدی رایانه "Dator" خوانده می‌شود که از "data" (داده‌ها) برگرفته شده است. به فنلاندی "Tietokone" خوانده می‌شود که به معنی "ماشین اطلاعات" می‌باشد. اما در زبان ایسلندی توصیف شاعرانه‌تری بکار می‌رود، "Tölva" که واژه‌ایست مرکب و به معنای "زن پیشگوی شمارشگر" می‌باشد. در چینی رایانه "Dian nao" یا "مغز برقی" خوانده می‌شود. در انگلیسی واژه‌ها و تعابیر گوناگونی استفاده می‌شود، به‌عنوان مثال دستگاه داده‌پرداز ("Data processing machine").

    لایبنیتز (Leibniz) ریاضی‌دان آلمانی از نخستین کسانی است که در ساختن یک دستگاه خودکار محاسبه کوشش کرد. او که به پدر حسابدارش در تنظیم حساب‌ها کمک می‌کرد، از زمانی که برای انجام محاسبات صرف می‌کرد ناراحت بود.

    چارلز بابیج (Charles Babbage) یکی از اولین ماشین‌های محاسبه مکانیکی را که به آن ماشین تحلیلی گفته می‌شد، طراحی نمود، اما بخاطر مشکلات فنی فراوان مورد استفاده قرار نگرفت.

    در گذشته دستگاه‌های مختلف مکانیکی ساده‌ای مثل خط‌کش محاسبه و چرتکه نیز کامپیوتر خوانده می‌شدند. در برخی موارد از آن‌ها به‌عنوان رایانه‌های آنالوگ نام برده می‌شود. چراکه برخلاف رایانه‌های رقمی، اعداد را نه به‌صورت اعداد در پایه دو بلکه به‌صورت کمیت‌های فیزیکی متناظر با آن اعداد نمایش می‌دهند. چیزی که امروزه از آن به‌عنوان "رایانه" یاد می‌شود در گذشته به عنوان "رایانه‌های رقمی (دیجیتال)" یاد می‌شد تا آن‌ها را از انواع "رایانه‌های آنالوگ" جدا سازد(که هنوز در برخی موارد استفاده می‌شود مثلاً نشانک پرداز آنالوگ (Analog signal processing ).

     

    ISP چیست و چه وظیفه ای دارد ؟

     

    ISP برگرفته از کلمه Internet Servise Provider یعنی شرکت خدمات سرویس های اینترنت است.
    یک ISP توسط یک خط تلفن از شرکت مخابرات و یا امکانات ماهواره ای می تواند اینترنت را به User (کاربر) خود سرویس دهد.

     

     

    با توجه به رشد چشمگیر اینترنت در جامعه امروز ، ISP ها خود را مسئول می دانند که در مقابل تقاضای بی شمار کاربران ، بتوانند بهترین خدمات را داشته باشند.
    مسلم است که یک ISP اگر بخواهد بهترین باشد باید این ارتباط قوی بین دنیای اینترنت و یک کاربر را با ارائه بهترین خدمات ، قوی تر سازد.
    ما در این مقاله شما را با اصطلاح ISP و دیگر نکات درباره آن آشنا می کنیم.
     

     

    -  چگونه یک ISP تشکیل می شود ؟

     

    شرکت Data وابسته به شرکت مخابرات ایران یکی از ICP های سطح کشور است.
    این شرکت پهنای باند مصرفی اینترنت را از طریق تجهیزات ماهواره خود دریافت کرده و بوسیله شرکت DSL مخابرات آنرا بین مشترکین خود تقسیم می کند.
    از ملزومات نوع خدمات با کیفیت خوب استفاده از خطوط دیجیتالی E1 شرکت مخابرات می باشد، که در هر زوج خط E1 تعداد 30 کانال ارتباطی وجود دارد که به مشترکین امکان اتصال با سرعت bps 56000 را با درصد قطع شدن خیلی پایین و کیفیت سرویس مطلوب تر فراهم می نماید.
    این خطوط از یک طرف به مرکز مخابراتی و از طرف دیگر به تجهیزات شبکه شرکت ارائه دهنده سرویس متصل می شوند تا از طریق شماره تلفنی که شرکت مخابرات برای دسترسی به خطوط E1 در اختیار ارائه کننده قرار می دهد بتواند دستگاه کامپیوتر خود را به تجهیزات شبکه شما و نهایت به شبکه اینترنت متصل کند.
    شرکتهایی که قصد استفاده از خطوط E1 را برای دسترسی به اینترنت از شرکت Data می باشند .
    شرکت مخابرات نیز متناسب با مورد استفاده و بر حسب مقدار پهنای باند اجاره شده ، خطوط E1 را تحویل می دهد.
    -  LEASE LINE یا خطوط اجاره ای چیست؟
    این نوع خطوط توسط شرکت مخابرات به صورت 4 سیمه و 2 سیمه اجاره داده می شود.
    این خطوط فاقد بوق آزاد و امکانات شماره گیری می باشد و ارتباط را به صورت دائم برقرار می کند به همین جهت بسته به پهنای باند مورد درخواست تنها مبلغ اجاره به عنوان آبونمان تعیین و ماهیانه دریافت می شود.
     
    -  چگونه یک کاربر (User ) در شبکه ی اینترنت شناخته می شود ؟
    مسیریاب (Router) که از تجهیزات موجود در Rack سرور است به دنبال IP می گردد در واقع به دنبال مسیر برای وصل شدن به اینترنت است لذا بعد از جستجو نتیجه را اعلام می کند (سخت افزاری)
    سرویس RRACE (Rotine & Remove Access) در ویندوز 2000 سرور User را بعد از صحت تأیید رمز ورود به شبکه اینترنت می شناساند.
    در این دو حالت User جزئی از شبکه اینترنت می شود.
     
    -  یک ISP چه خدماتی را ارائه می دهد ؟
    سرعت بالای دسترسی به اینترنت - تلفن های اینترنتی – سرویس دهنده Voice و سرویس دهنده ایمیل و ...
     
    چگونه Username و Password ایجاد می شود و چگونه بین مشتریان متفاوت است ؟
    در یک پایگاه داده فیلد User name و Password با یک مقداری تعیین می شود.
    این مقدار را ISP به دلخواه می تواند انتخاب کند .
    برای چک کردن Username و Password باید عمل Auttoentication انجام شود که در واقع این عمل می تواند توسط سیستم عامل سرور انجام شود ولی می توانیم آنرا در برنامه Accunting که در پایگاه داده است تنظیم کرد تا انجام دهد.
     
    -  زمان مصرف یک حساب ( Account ) چگونه تعیین می شود ؟
    این قسمت نیز در پایگاه داده سرور به عنوان یک فیلد و با یک بازه زمانی ایجاد می شود.
     

     

     

    -  خصوصیات یک سرور ISP چیست ؟
    مسلم است که در این صورت باید سخت افزار سرور خوب باشد – از سرعت پردازنده بالا و سری کردن هارد برای فضای زیاد و ختی الامکان از هاردهای اسکازی استفاده شود.
    -  منظور از اصطلاحات « NO Proxy » و «  Full Protocol» چیست ؟
    Proxy نوعی فیلتر در مقابل سایت های اینترنتی است . حال واژه «No Proxy» یعنی هیچ محدودیتی در مقابل ورود به سایت های اینترنتی ندارد و ما می توانیم به هر جای اینترنت برویم .
    واژه « Full Protocol» یعنی همه پروتکل های موجود را ساپورت می کند . این پروتکل ها می تواند TCP/IP و UDP باشند .

     

    فصل دوم

    طرح کلی

    کلیات

    کافی نت محلی است که در آن می توان به ارائه خدمات اینترنتی پرداخت.

    اعم این فعالیت ها به انجام کارهای پژوهشی و امورات مربوط به شبکه و اینترنت و ارائه ی خدمات عمومی می باشد.  از جمله تحقیقات اینترنتی و پروژه های قابل اجرا که بر روی شبکه قرار دارد .

    کافی نت ها به گونه ای طراحی می شوند که در اختیار عموم مردم قرار گیرند و به همین دلیل اصولا" در مکان های عمومی ساخته می شوند.

    گزارش مختصر بازدید از واحدهای تولیدی یا خدماتی مرتبط با موضوع پروژه

    کافی نت مورد تحقیق واقع شده ، دارای دو بخش است :

    الف ) قسمت مربوط به مدیر و مسئول کافی نت که سرور نیز در آنجا قرار دارد.

    ب ) قسمت عمومی که رایانه ها در آن قرار دارند و مشتریان از آنها استفاده می کنند.

    نام کامل طرح و محل اجرای طرح

    موضوع بحث ، کافی نت می باشد که چگونگی کار و ارائه خدمات و میزان سوددهی آن به بحث گذاشته شده است . محل اجرای طرح نیز در محیطی نسبتا خوب می باشد . در این کافی نت خدمات اینترنت و نیز گیم نت و همچنین پروژه های دانشجویی و دانش آموزی ارائه می شود.

    دلایل  ارتباط پروژه با رشته مهارتی دانشجو

    با توجه به اینکه پروژه بنده در زمینه کامپیوتر و مرتبط با آن است و همچنین رشته من نیز برق می باشد لذا جهت انجام آن از این مبحث (کافی نت) جهت پروژه استفاده نمودم که سعی شده به تمامی جنبه های آن در کلیه زمینه ها پرداخته شود .

    با توجه به زمینه ی کاری طرح ، انتظار می رود از سوی یک دانشجوی رشته ی برق تمامی جوانب کار آن سنجیده شود.

    مشخصات طرح ( مشخصات از لحاظ تعاونی ، فنی ، خدماتی و ... )

     

    با توجه به دسته بندی انجام شده در تمام رشته  ها کافی نت یک محل و شرکت خدماتی می باشد به آن دلیل که هدف ارائه خدمت است و هیچ جنبه هنری ، تولیدی و صنعتی ندارد .

    دلایل انتخاب طرح

    در اکثر کارها و به خصوص کارهای خدماتی از این قبیل (کافی نت) در مرحله اول هدف کسب درآمد و تامین بخشی از نیازهای رفاهی و  نسبی می باشد و سپس خدمت به دیگران یعنی همان خدمت رسانی می باشد.

    خدمت رسانی در این طرح به طرق گوناگونی صورت می گیرد که با توجه به کثرت آنها در این پژوهش که بیشتر جنبه های کلی را در نظر می گیرد نمی گنجد.

    اهداف طرح و میزان مفید بودن  طرح برای جامعه

    درباره مفید بودن طرح و میزان مفید بودن یک چنین طرحی باید به تجربیات و نیز امورات سایر شرکت ها و کافی نت ها که در این رابطه فعال بوده اند پرداخت . همچنین از جمله اهدافی که می توان برای این طرح در نظر گرفت کمک به رشد و ارتقای دانش و نیز پیشبرد دانش آموزان و دانشجویان در زمینه های اینترنت و شبکه است . همچنین یک کافی نت می تواند از لحاظ مادی برای صاحبان آن یک منبع اقتصادی و نیز برای مشتریان یک روش سریع و مطمئن جهت دسترسی به شبکه و اینترنت برای کسانی که دسترسی به سیستم رایانه ای و شبکه اینترنت ندارند ، ی باشد .

    همچنین با توجه به رشد روز افزون اینترنت در میان اقشار مختلف جامعه طرح  ایجاد کافی نت با این دیدگاه که می تواند در این مقطع زمانی تا چه حد سودمند باشد و مفید بودن این طرح می تواند برای رشد و اعتلای جامعه نیز مفید واقع شود .

  • فهرست و منابع پروژه کارآفرینی کافی نت

    فهرست:

    - فصل اول  ( تاریخچه و آشنایی با طرح کلی )..................................................... 3

    تاریخچه  ........................................................................................................ 3

    چکیده ای از موضوع کار   ............................................................................ 4

    تاریخچه ی کامپیوتر  ..................................................................................... 5

    ISP چیست ؟ ................................................................................................. 7

     - فصل دوم ( طرح کلی )........................................................................................ 12

    کلیات .............................................................................................................. 12

    گزارش مختصر بازدید  ................................................................................ 12

    نام و محل اجرای طرح  ................................................................................. 13

    دلایل ارتباط موضوع با رشته  ...................................................................... 13

    مشخصات طرح ............................................................................................. 14

    دلایل انتخاب طرح .......................................................................................... 14

    اهداف طرح و میزان مفید بودن برای جامعه ................................................ 14

    تاریخچه و سابقه ی طرح  ............................................................................. 15

    وضعیت و میزان اشتغال زایی  ..................................................................... 16

    وضعیت محل اجرای طرح ............................................................................. 16

    توجیه اقتصادی طرح  .................................................................................... 17

    روش های بازاریابی و تبلیغات  .................................................................... 17

    جنبه های ابتکاری بودن طرح  ....................................................................... 18

    فهرست تجهیزات وماشین‌آلات....................................................................... 19

    فهرست مواد مصرفی ................................................................................... 20

    مشخصات نیروی انسانی  ............................................................................. 21

    نقشه ی استقرار تجهیزات   ........................................................................... 22

    - فصل سوم ( امور مالی )...................................................................................... 23

    برآورد سرمایه .............................................................................................. 23

    محاسبه ی هزینه ها  ..................................................................................... 24

    محاسبه ی درآمد  ......................................................................................... 25

    محاسبه ی سود و زیان ویژه  ...................................................................... 26

    نحوه ی بازپرداخت بدهی ها  ........................................................................ 26

    - فصل چهارم ( نتایج و پیشنهادات ).................................................................... 28

    نتایج .............................................................................................................. 28

    پیشنهادات ...................................................................................................... 28

     

    منبع:

    کتابها

    رازموفقیت در بازار کار;نویسنده اصغر کیهان نیا انتشارات یاسمن:  1375

    آینده خلاقیت وخلاقیت آینده;نویسنده حسن قاسم زاده انتشارات ناهید:1379

    3)روشهای آموزش کارآفرینی;نویسنده محمدعزیزی:اولین سمینار نظام آموزش عالی واشتغال:مهر1382

    4)جوهره کارآفرینی;نویسنده جلیل صمدآقایی:انتشارات دانشگاه تهران:1383

     

    سایتها

    1) www.creativity.com

    2) www.Fekreno.org

    3) www.karafariny.com

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت