پروژه کارآفرینی تاسیس کارخانه سوسیس و کالباس

تعداد صفحات: 50 فرمت فایل: word کد فایل: 400003193
سال: نامشخص مقطع: صنایع دسته بندی: طرح توجیهی کارآفرینی صنایع غذایی و بسته بندی
قیمت قدیم:۷,۸۰۰ تومان
قیمت: ۴,۶۰۰ تومان
دانلود مقاله
کلمات کلیدی: N/A
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پروژه کارآفرینی تاسیس کارخانه سوسیس و کالباس

     

    جدول نتایج چکیده طرح 

    ردیف  موضوعات 
    1-Jan مشخصه طرح : 
    عنوان : طرح تولید سوسیس و کالباس 
    تعریف : سوسیس و کالباس فرآورده های گوشتی حاوی نمک و چاشنی می باشد که در یک لفاف استوانه ای بسته بندی شده اند .       ظرفیت تولید : 2700 تن در سال انواع سوسیس و کالباس 
    1-Feb فرآیند تولید :بعد از آماده سازی مواد اولیه عمل اختلاط طبق فرمولاسیون صورت گرفته سپس به قسمت پرکن و بعد از آن به بخش پخت یا دود خواهد رفت سپس سرد شده وبسته بندی میگردد.
    1-Mar شرایط عملیاتی : 
    تعداد روز کاری : 270 روز                          تعداد شیفت : یک شیفت          ساعت کارکرد روزانه : 8 ساعت 
    درصد تامین مواد اولیه داخلی : 95%               خارجی : 5%
    1-Apr تعداد کارکنان :       مدیریت : 1 نفر         مهندس : 2 نفر                    
    پرسنل تولیدی : 20 نفر    تکنیسین : 2نفر            پرسنل اداری: 5 نفر                  کل پرسنل واحد: 30 نفر
    1-May تاسیسات زیر بنائی :
    توان برق : 8/240 کیلو وات 
    مقدار آب مصرفی روزانه : 16 M3
    سوخت مصرفی روزانه :
    1-Jun دستگاهها و تجهیزات خط تولید 
    بخش تامین داخلی :  2230725 ریال 
    بخش تامین ارزی :    __   دلار
    1-Jul زمین و ساختمانها :
    مساحت زمین : 2800
    سطح زیر بنا : 1022
    سالن تولید : 770
    انبارها :
    خدماتی : 252
    1-Aug سرمایه گذاری :
    دارائیهای ثابت : 5037363
    سرمایه در گردش : 915013
    کل سرمایه گذاری : 5952376
    سرمایه گذاری مجری : 2374038
    وام بلند مدت : 3800000
    هزینه کارمزد: 14%
    1-Sep قیمت تمام شده : 45454760
    کل هزینه های ثابت تولید : 1238507
    کل هزینه های متغیر تولید: 44056251
    قیمت تمام شده واحد هر یک از محصولات : 
    1-Oct قیمت عمده فروشی:
    1-Nov شاخص های اقتصادی :
    سود ویژه در ظرفیت نهائی : 3820240
    ارزش افزوده : 7876347
    نقطه سربه سر تولید: 15%
    سهم منابع داخلی : __
    دوره برگشت سرمایه : ماه چهارم سال دوم 
    سرمایه گذاری سرانه : 198412

     

    فصل دوم

    کلیات در راستای شناسائی محصول و ارتباط منطقی آن با زنجیره تولید

    مقدمه

     مقوله غذا و تغذیه فرآیند ضروری برای حفظ و ادامه حیات می باشد و تنها تعداد معدودی از مواد غذائی از جمله گوشت خاصیت رفع گرسنگی را دارد وفرآورده های گوشتی از جمله سوسیس ها و کالباسهایی نیز که از انواع گوشت هستند منابع غذائی لذیذی بشمار می آیند که ضمن اینکه هر انسانی را از گرسنگی نجات میدهد باعث رشد جسمی و مغزی نیز میگردد چرا که مقدار پروتئین های حیوانی اسیدهای آمینه ضروری ومناسب درآنها به اندازه کافی بالا میباشد و میتواند منبع غذائی خوبی در رژیم غذائی یک فرد باشد از طرفی با توجه به روند صنعتی شدن جامعه و افزایش تمایل افراد به استفاده از غذاهای نیمه آماده یا به اصطلاح فست فود  به دلیل وقت کم مصرف این نوع فرآورده های گوشتی نیز روزبه روزبیشتر می شود و توجه به آمار مصرف خیلی کم در ایران که سرانه مصرف با وجود 250 کارخانه فعال و تولید حدود 400 هزار تن در سال به مقدار 4 کیلو در سال  میباشد که در مقایسه با کشورهای اروپائی بسیار پائین میباشدمیزان  مصرف در کشورهای اروپائی سرانه 64 کیلو میباشد با نظری به تاریخچه صنعت تولید سوسیس و کالباس درایران و روند صعودی آمار تولید کنندگان و بالطبع روند صعودی مصرف این کالا بیشتر به این قضیه واقف میشویم .از سال 1310 در سطح کارگاهی و ابتدائی اولین واحد های تولید کننده این کالا شروع بکار نمودند و سپس واحد های دیگری در گیلان و کرج تاسیس شد . قبل از انقلاب اسلامی تولیدات سوسیس و کالباس به دوبخش اسلامی و غیر اسلامی  تقسیم میگردید تولیدات اسلامی با استفاده از گوشت گاو به اضافه روغن نباتی و غیره تولید میشد وبخش غیر اسلامی با استفاده از گوشت و چربی خوک تهیه میگردید پس از انقلاب اسلامی و ایجاد ممنوعیت مصرف گوشت خوک ستاد بسیج اقتصادی کشور فرمولاسیون تولیدات گوشتی را بشرح ذیل تغییر داد :

     

    سوسیس و کالباس با 40 % گوشت

    سوسیس آلمانی با 40% گوشت

    مارتادلا با 40% گوشت

    کالباس خشک با 60% گوشت

    کالباس لیونر (بی چربی) با 64% گوشت

    کالباس ممتاز با 80% گوشت

     

    1-1 تعریف : ویژگیها و مشخصات فنی محصول از نظر شکل ظاهری ، طبقه بندی، فرمول، چگونگی بسته بندی ، اجزا و قطعات متشکله ،حد استانداردملی و جهانی ، شماره تعرفه گمرکی شرایط ورود

    سوسیونها که در ایران به سوسیس و کالباس مرسوم است به فرآورده های گوشتی اطلاق میشود که حاوی نمک و چاشنی ها باشند سوسیون از کلمه لاتین سالسوس به معنی نمک گرفته شده است

    تعریف

    سوسیس و کالباس عبارت است از مخلوطی پایدار حاصل از گوشت یک یا چندین حیوان حلال گوشت که همراه با مواد دیگری در داخل پوششهای طبیعی و یا مصنوعی در شرایط مناسب پر شده و پس از طی فرآیند حرارتی مناسب و سایر فرآیندها برای مصرف آماده میگردد ولی در هر حال عمده ترین جزء پروتئین بکار رفته در تولید سوسیس و کالباس گوشت میباشد.

    طبقه بندی

    دریک تقسیم بندی سوسیون ( سوسیس و کالباس ) را به دو رده تقسیم می کنند:

    1 نوع چرخ شده با بافت درشت

    2 فرآورده های با بافت امولوسیون دار

    در ایران به فرآورده های با قطر بزرگ کالباس و با قطر کوچک سوسیس گفته میشود سوسیس و کالباس نوع بافت درشت دارای ذرات گوشت هستند که فشرده نمی باشد و در سوسیس وکالباسهای با بافت امولوسیون شده چربی ازطریق اجزاء گوشت امولسیفیه و مستحکم میگردد هر دو نوع اینها قابل سرد شدن ، عمل آمدن ، پختن، خشک شدن، یخ زدن ، یا دودی کردن می باشند هر دو نوع محصول را میتوان با دستگاههای یکسانی تولید نمود و تنها مسئله ای که باعث تفاوت در توده  ساختمانی آنها میشود مربوط است به شیوه های فرآوری آنها ، از لحاظ تنوع فرمولاسیون نیز انواع مختلف سوسیس و کالباس میتواند تولید شود (سوسیس آلمانی ، لیونر ، مارتادلا ، خشک، و ...) در حال حاضر ملاک و شاخص برای بررسی کیفیت این کالا فرمول ستاد بسیج اقتصادی کشور میباشد.

    بسته بندی

    بسته بندی سوسیس و کالباس در داخل روکشهای مخصوص ( روکشها یا منشا طبیعی دارند یا منشا سنتیک) انجام میشود و سپس در بسته بندی نهائی کارتن قرار میگیرد پوششهای طبیعی مورد استفاده عبارتند از مری ، شکمبه ، روده کوچک ، روده کور، مثانه گاو، روده کور و مثانه گوساله ، روده کوچک و روده کور گوسفند، که این مواد تحت فرآیند خاصی در واحد های سازنده این پوششها قرار میگرند و در اختیار واحدهای تولید کننده سوسیس و کالباس قرار میگیرند .

    پوششهای مصنوعی شامل انواع سلولزی، الیاف سلولزی ، الیاف سلولزی چند لایه الیاف پوست، پوشش پلاستیکی ( پلی آمید ، پلی استر، پلی اتیلن، پلی پروپیلن ) آلژینات می باشند امروزه کلیه پوششهای کالباس و سوسیس در داخل کشور تولید میگردد ولی برخی از انواع فیبروز آنها از خارج وارد میگردد.

     

     

    حد استاندارد

    شرایط استاندارد ملی سوسیس و کالباس 2303 میباشد.

    شرایط واردات :

    واردات سوسیس و کالباس وجود ندارد ( شرایط ورود منفی)

    جایگاه مصرف محصول

    بررسی بازار محصول

    درحال حاضر در ایران سالانه 4600000 تن کالباس و سوسیس تولید می شود برای تعیین میزان نیاز و مصرف بایستی ارتباط منطقی میان میزان مصرف و جامعه مصرف کنندگان برقرار نمود میزان مصرف سوسیس و کالباس تابع پارامترهای متعددی از قبیل شرایط اقتصادی ، فرهنگ مردم، تبلیغات ، توسعه شهرنشینی ( که باعث دور بودن از خانه وتوسعه فرهنگ استفاده از مواد غذائی نیمه آماده که سریعا تهیه گردد ) میباشد در حال حاضر در ایران بدلیل توسعه شهرنشینی فرهنگ استفاده از سوسیس و کالباس در رژیم غذائی اکثر مردم شهر نشین وارد شده است و در صورتی که واحدهای تولید کننده در فرآیند تولیدشان دقت کافی را مبذول دارند و از مواد اولیه خوب استفاده نموده وفرایند را نیز تحت کنترل قرار دهند با یک فرمولاسیون معقول میتوان به ارزشهای تغذیه ای سوسیس و کالباس تولید شده تکیه نمود و با تاکید بر ارزشهای غذائی این محصولات آمار مصرف را بالا برد با رعایت نکات ذکر شده سوسیس میتواند منبع خوبی از ویتامین ب و آهن و پروتئین و چربی باشد بمنظور روشن شدن قضیه آنالیز تغذیه ای دونوع سوسیس در جدول زیر توضیح داده میشود:

  • فهرست و منابع پروژه کارآفرینی تاسیس کارخانه سوسیس و کالباس

    فهرست:

        شرح                                                                                                                                     صفحه

    فصل اول                                                                                                                                            

       جدول نتایج چکیده طرح                                                                                           3  

     

    فصل دوم

       کلیات در راستای شناسائی محصول و                                                                        6

              مقدمه

             1-2 تعریف ، ویژگیها و مشخصات فنی محصول از نظر شکل ظاهری ، طبقه بندی و                   7                    2-2 چگونگی و میزان بکارگیری بعنوان کالای نهایی یا واسطه ای                               10

             3-2 ارائه دیدگاههای کلی در مورد قیمت و امکان فروش                                            11

     

    فصل سوم      

    بررسی و برآوردهای فنی                                                                                               12

    1-3 ارزیابی روشهای مختلف تولیدی وگزینش روش بهینه                                                 12

    2-3 تشریح دقیق و جامع فرآیند تولید                                                                                        12  

    3-3 مسیر فرآیند و نمودار گردش مواد                                                                            17

    4-3 بررسی مناطق و مراحل و شیوه های کنترل کیفیت                                                       20

    5-3 تعیین و محاسبه ظرفیت برنامه تولید و شرایط عملکرد واحد                                          25

    6-3 ذکر نام اصلی و تجاری  همراه با مشخصات فنی منابع تامین و ...                                  26

    7-3 بررسی و تحقیق در خصوص تعداد و مشخصات فن دستگاهها و تجهیزات خط تولید              33

    8-3 تعیین مشخصات خدمات مورد نیاز و تاسیسات عمومی                                                           37

    9-3 تجزیه و تحلیل و محاسبه تعداد نیروی انسانی                                                              40

    10-3 محاسبه کلیه سطح زیربنای لازم برای سالن تولید انبارها تاسیسات و ...                          41

     

    فصل چهارم

    بررسی های مالی و اقتصادی                                                                                                    43  

    1-4 تدوین و تشریح و جداول هزینه های اصلی واحد                                                           44

    2-4 تدوین و تشریح و جداول هزینه های سرمایه ای واحد                                                   46

    3-4 برآورد دارائیهای ثابت سرمایه در گردش کل سرمایه گذاری                                          50
    4-4 هزینه های استهلاک و تعمیر و نگهداری عملیاتی و غیر عملیاتی                                               53

    5-4 برآورد کل هزینه های ثابت تولید و هزینه های متغیر تولید                                           54

    6-4 محاسبه قیمت فروش بر اساس سود منطقی و قابل انتظار                                             56

    7-4 تعیین شاخص های اقتصادی ازجمله ارزش افزوده سهم منابع داخلی و ...                        56

     

    منبع:

    ندارد.

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت