پروژه کارآفرینی ایجاد و راه اندازی یک باشگاه پرورش اندام

تعداد صفحات: 33 فرمت فایل: word کد فایل: 400003106
سال: قبل از 1390 مقطع: صنایع دسته بندی: طرح توجیهی کارآفرینی ورزشی و تفریحی
قیمت قدیم:۶,۱۰۰ تومان
قیمت: ۴,۶۰۰ تومان
دانلود مقاله
کلمات کلیدی: N/A
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پروژه کارآفرینی ایجاد و راه اندازی یک باشگاه پرورش اندام

    فصل اول: شناخت اولیه و کلی کسب و کار

    در مراحل مختلف ایجاد و راه اندازی یک باشگاه پرورش اندام ساز و کار پیچیده ای بکار نرفته که شناخت ان مستلزم صرف زمان و انرژی زیادی باشد. نحوه فعالیت و چرخه ی ایجاد درامد در این گونه باشگاهها تا حد زیادی به سالن های ورزشی دیگر شباهت دارد و تفاوت انها در نیاز به تجهیزات بیشتر می باشد. شاید در یک باشگاهی که هنرهای رزمی تعلیم داده میشود تنها داشتن تجهیزاتی مانند یک کیسه ی مشت زنی و چند عدد میت کافی باشد ولی در یک سالن بدن سازی حد اقل 20 نوع دستگاه مختلف مورد نیاز است که در فصل چهارم به ان اشاره خواهیم . نحوه تعلیم به افراد در سالن های بدن سازی نیز نسبت به ورزش های دیگر متفاوت است. در اینگونه باشگاهها یک مربی که تخصص و تجربه ی بالایی باشد می بایست برای تنظیم برنامه ی تمرینی به هنر جویان در استخدام مجموعه باشدو تنها دو جلسه حضور مربی در باشگاه در طی هفته کافی میباشد.

    مربی دیگری که تخصص و تجربه ی پایین تری داشته باشد برای تعلیم نحوه ی انجام تمرینات به هنرجویان طبق برنامه اختصاصی هر فرد باید به طور دایم در باشگاه حضور داشته باشد.

    مدیران باشگاهها برای جذب بیشتر افراد نیمه اول روز را به تمرین خانمها اختصاص داده و ساعات کار باشگاه را به دو قسمت صبح (خانمها) و بعد ظهر (اقایان ) تقسیم میکنند.به همین دلیل میبایست یک مربی خانم که در رشته ی ایروبیک دارای تخصص میباشد در باشگاه حضور داشته باشد.                

    برای نظافت سالن نیز با یک شرکت خدماتی قرار داد میبندیم که در طول هفته دو جلسه شخصی را که دارای فیزیک مناسبی باشد برای نظافت در اختیار باشگاه قرار دهند.

    مدیریت مجموعه نیز باید به طور تمام وقت در مجموعه حضور داشته و علاوه بر نظارت بر فعالیت ها و عملکرد افراد از متقاضیان ثبت نام بعد از تشریح قوانین و مقررات مجموعه ثبت نام به عمل آورد.

         

                                               

    فصل دوم :مطالعه بازار کسب و کار (تقاضا )                         

    منطقه تاسیس باشگاه در یک محله ی نسبتا پر جمعیت و دارای جمعیت جوان واقع شده.                     

    در این منطقه 7 باشگاه پرورش اندام قرار دارد که بر حسب تجهیزات بیشتر و با استاندارد بالاتر توانسته اند ورزشکاران بیشتری جذب کنند.                        نگاهی کلی به باشگاهها “ تعداد هنر جویان و درامد متوسط انها خواهیم داشت  .                            

    1-باشگاه پرورش اندام ایران:این باشگاه ار لحاظ تجهیزات یکی از بهترین

    باشگاههای سطح شهر و حتی در سطح بهترین باشگاههای کشور است .این باشگاه مجهز به استخرو سونا و جکوزی وسالن پرورش اندام کاملا مجهزو سالن بازی های کامپیوتری و رستوران و پارکینگ اختصاصی می باشد. وجود سونا در یک مجموعه باعث جذب بیشتر افرادی می شود که دارای اضافه وزن می باشند و به خصوص خانم ها که خواهان کاهش وزن خود هستند .سالن پرورش اندام این مجموعه مجهز به دستگاه های دیجیتالی مدرن می باشد که کمترباشگاهی در سطح کشور اینگونه تجهیزات مدرنی را در اختیار دارد.

    همین باعث می شود که افراد زیادی و خصوصا ورزشکاران با تجربه به این

    باشگاه جذب شوند.                                                                                         

       وجود سالن بازی های کامپیوتری از این لحاظ دارای اهمییت است که در فصول سرد سال ورزشکاران بعد از تمرین بدنشان درجه ی حرارت بالایی دارد و باید پس از تمرین و پیش از ترک باشگاه حداقل نیم ساعت را در داخل محوطه ی باشگاه بگذرانند تا دمای بدن به حالت عادی برگردد.وجود رستوران باعث میشود که ورزشگاران با توجه به این که قبل و بعد از تمرین به غذاها و نوشیدنی های انرژی زا نیاز دارند” بتوانند با صرف کمترین زمان به این نوع غذاها و نوشیدنی ها دسترسی پیدا کنند.شهریه ی اخذ شده از افراد در این مجموعه متناسب با تجهیزات ان بالا بوده و حدود 250000 ریال در ماه میباشد.

    دومین باشگاهی که مورد بررسی قرار گرفت باشگاه اندام پوریای ولی میباشد که دارای وسایل کاملا استاندارد و همچنین سونای خشک میباشد.فضای سالن این باشگاه نسبتا کوچک میباشد پس نمیتواند افراد زیادی را جذب کند ولی به دلیل مناسب بودن تجهیزات افراد زیادی در این باشگاه عضویت دارند.شهریه ی این باشگاه در صورت استفاده از سونا ماهانه 100000 ریال و در غیر این  صورت 50000ریال می باشد.

    باشگاه دیگری که مورد بررسی قرار گرفت سالن پرورش اندام فاتح می باشد.

    این باشگاه تجهیزاتی مانند سونا واستخرو.....را ندارد ولی شاخصه های دیگری داردکه باعث جذب ورزشکارا ن زیادی در مدت کوتاهی که از افتتاح باشگاه گذشته است شده.وسایل و تجهیزات بدن سازی این باشگاه کاملا استانداردو به تعداد زیاد می باشد و این باعث می شود که در ساعات پر ازدهام کار باشگاه که در بین ساعات 5 بعد از ظهر الی 9 شب می باشد ورزشکاران با کمبود وسایل مواجه نشوند و نیازی نباشد برای انجام یک حرکت مدت زیادی منتظر بمانند.

    سالن بسیار بزرگ شاخصه ی دیگر این مجموعه بوده که باعث می شود حتی در اوج شلوغی ورزشکاران فضای مناسب برای گرم کردن و حرکات کششی قبل از تمرین را داشته باشند. شاخصه ی بسیار مهم این باشگاه استفاده از مربیان سرشناس در سطح کشور می باشد دو مربی این باشگاه آقایان علی داداشی و روح الله داداشی که هر دو در مسابقات قوی ترین مردان ایران کسب مدال نموده اند و این قضیه برای کسب اعتبار بسیار مهم است.شهریه ای که این باشگاه از افراد اخذ می نماید ماهانه 70000ریال می باشد .باشگاههای دیگری که در این منطقه واقع شده اند به نامهای کورش-هیگر-سلطان و موفق می باشد که تجهیزات این باشگاه حدودا در یک سطح و نسبتا استاندارد هستند. البته باشگاه سلطان نیز مانند باشگاه فاتح که قبلا به ان اشاره کردیم از یک مربی نسبتا سر شناس و حرفه ای استفاده می کند .

    از قرار گرفتن این تعداد باشگاه در این منطقه و انجام تحقیقات دیگر این نتیجه حاصل شد که این منطقه منطقه ای بسیار مناسب برای ایجاد یک سالن بدن سازی می باشد البته در صورتی که تجهیزات این باشگاه مناسب و مربیان در سطح حرفه ای باشند .وجود سونا در این مجموعه نیز باعث جذب بیشتر افرادی می شود که اضافه وزن دارند و همچنین خانم ها که خواهان رسیدن به تناسب اندام هستند . به دلیل متقاضیان زیاد این رشته ی ورزشی در این منطقه کسرت باشگاه ها نمی تواند مانع جذب افراد زیاد شود و تنها چیزی که این امر را محقق می سازد نحوه ی خدمات دهی به هنر جویان و سرشناس بودن مربیان و استاندارد بودن سالن و تجهیزات ورزشی می باشد.

     

    فصل سوم:

     

     ملاحظات قانونی و حقوقی و اجتماعی و سیاسی

     حاکم بر کسب و کار

     

    قوانین حاکم در یک سالن پرورش اندام به چند دسته تقسیم می شوند :

    1-قوانین پوشش افراد :شاید افراد در یک سالن بدن سازی دارای لباس متحدالشکل نباشندولی لباس همه افراد باید مناسب این نوع تمرین یعنی لباسی راحت و مخصوص تحرک بالا باشد . البته شایان ذکر است که در صورتی که فردی در سالن با پوششی غیر از لباس ورزشی تمرین کند مدیریت باشگاه با برخورد قانونی بازرسان سازمان تربیت بدنی مواجه خواهد شد .

    2-قوانین زمان تمرین:هر ورزشکاردر هفته یک یا دو روز را بایدبه استراحت اختصاص دهد ومنظور از زمان تمرین تعیین روزهای انجام تمرین است ولی ساعات انجام تمرین می تواند متغیر باشد و ورزشکار می توانند هر ساعتی که جزءساعات کاری باشگاه باشد را برای تمرین انتخاب کند.

    3-قوانین زمان تمرین :در هنگام تمرین باید به ورزشکاران دیگر احترام گذاشته و در انجام حرکت های تمرین به هیچ وجه نباید مزاحم دیگران شد چون این کار حتی اگر با هدف شوخی نیز انجام شود می تواند عواقب خطرناکی را به همراه داشته باشد

    ملاحظات اجتماعی: ورزش کردن در بین جوانان و همچنین خانواده های آنها امری ارزشمند تلقی می شود و همواره یکدیگر را به انجام ورزش سفارش می کنند.همچنین پزشکان برای کسب سلامتی و افزایش قدرت دفاعی بدن در برابر بیماری ها به مردم ورزش کردن را توصیه میکنند.

    اگر از دیدگاه دین و اعتقادی نیز بنگریم خواهیم دید که ورزش کردن از طرف بزرگان دین نیز توصیه شده واز خانواده ها خواسته شده که شرایط ورزش کردن را برای فرزندان خود فراهم کنند.می بینیم که ورزش در بعد کلی به همه افرادو در هر سنی توصیه شده ولی جوانان که بیشترین قشر ورزشکار را تشکیل می دهند اغلب به ورزش هایی علاقه دارند که با انجام تمرینات ان رشته به تناسب اندام و فرم مناسب بدن برسند.

    ورزش بدن سازی هرچند قدمت چندانی ندارد ولی با نگاهی به ورزش های قدیمی ایران همچون کشتی یا ورزش باستانی (زورخانه ای)نتیجه می گیریم ایرانیان از قدیم الایام بدین گونه ورزش ها علاقه داشته اند.این ورزش پس از ورود به ایران توانست در مدت کوتاهی در بین مردم جایگاه ویژه ای پیدا کند و افراد زیادی را به خود جذب کند.

     

    ملاحظات سیاسی:سیاست کلی دولت در ترویج ورزش در بین مردم می باشد . ورزش بدن سازی از این لحاظ که در هر سنی و با هر موقعیتی قابل انجام می باشد می تواند در راستای تبعیت از این سیاست دولت افراد زیادی را به خود جذب کند.

     

     

     

     فصل چهارم:

    هزینه های سرمایه گذاری

     

    هزینه های جاری یا بهره برداری-درامد های مالیاتی

    هزینه های سرمایه گذاری:

    سرمایه ی اولیه برای راه اندازی یک باشگاه پرورش اندام مهمترین قسمت ایجاد این کسب و کار می باشد.زیرا پس از راه اندازی و افتتاح باشگاه هزینه های جاری چندانی برای ادامه ی فعالیت پرداخت نمی شود.

    سرمایه گذاری اولیه به دو قسمت اصلی تقسیم می شود:

    1-هزینه های مربوط به تهیه ی مکان (سالن ) باشگاه :این امر خود به دو صورت امکان پذیر می باشد در حالت اول می توانیم سالن مورد نیاز را خریداری نموده و به مرور زمان این هزینه را از محل درامد باشگاه مستهلک نماییم.البته لازم به ذکر است که این کار تنها با داشتن سرمایه ی بالا و همچنین برنامه ریزی بلند مدت برای ادامه ی فعالیت کسب و کار منطقی و قابل انجام می باشد .

    در حالت دوم می توانیم مکان باشگاه را اجاره نماییم که این کار بنا به چند دلیل که ذیلا به آن اشاره می کنیم منطقی تر به نظر می رسد :

    الف)تمام اطلاعات مربوط به سود ده بودن کسب و کار تنها از طریق تخفیفات و مشاهده ی فعالیت باشگاه های دیگر به دست آمده در نتیجه ما می توانیم با اجاره ی مکان باشگاه و فعالیت در بازار این کسب و کار به طور موقتی از میزان بازدهی و همچنین مشکلات و مخاطرات انجام این کسب و کار مطلع شویم و پس از اتمام مدت قرارداد اجاره وی همچنین کسب تجربه در این کار می توانیم نسبت به خرید یک سالن اقدام نماییم .

    ب)هر چند که ما با انجام تحقیقات کامل و اطلاعات بالا وارد این کسب و کار شویم ولی ممکن است با فعالیت در این کار و حضور در بازار تقاضا متوجه شویم که منطقه ی قرار گیری باشگاه ظرفیتی در ان حد ندارد که بتواند سود مورد انتظار ما را بر اورد کند و یا اینکه در اثر مهاجرت این منطقه ظرفیت های قبلی خود را از دست بدهد.ممکن است در حین حضوردر بازار این کسب و کار با منطقه ی دیگری آشنا شویم.علاوه بر اینکه تقاضای بیشتری برای خدمات ارائه شده از طرف ما داشته باشد در نتیجه ما به دلیل رسیدن به سود بیشتر تصمیم به تغییر مکان باشگاه بگیریم.

  • فهرست و منابع پروژه کارآفرینی ایجاد و راه اندازی یک باشگاه پرورش اندام

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    تحقیقا ت

     

     با کمک مربی باشگاه پرورش اندام سلطان    

    آقای حسنلو

     

    مجلات روزنامه و های بد ن سازی

     

     بخش فروش شرکتهای مبارز و المپیا

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت