تحقیق مقاله حضرت فاطمه ع

تعداد صفحات: 14 فرمت فایل: word کد فایل: 3821
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: تحقیق مقاله زندگینامه مشاهیر و بزرگان
قیمت قدیم:۵,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲,۹۰۰ تومان
دانلود مقاله
کلمات کلیدی: حضرت زهرا - حضرت فاطمه
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله حضرت فاطمه ع

    چکیده مطالب :

    برترین بانو : سرور زنان جهان ، میلاد فاطمه ، بحثی درباره فدک رحلت                مظلومانه زهرا (ع)

    مسئله :

    حضرت زهرا (س) از منزل تعویل آیات فرقانی و روایات قرآنی و نیز مختصری اشاره به وقایع تولد و زندگی ایشان ؟

    پیشگفتار :

    ولله الحمد والصلاه علی النبی محمد و عترته امناؤ الوحی و هداه الامه .

    این تحقیق مجموعه ای است اشاره به پاره ای از فضایل و مناقب و تاریخ ولادت و زندگی و شرح خطبه فدک پاره تن رسول خدا (ص) یعنی صدیقه کبری فاطمه زهرا علیهاالسلام هر چند که ( گنجایش بحر در سبو ممکن نیست )  .

    فاطمه زهرا سلام علیها در کمالات نفسانی و تخلق به اخلاق سبحانی و تادب به آداب ربانی مانند پدر بزرگوارش خاتم الانبیاء و همسر عالی مقدارش علی مرتضی علیهما السلام است و مقام ولایت کلی دارد و بعد  از پدر و همسر خود برتر از تمام پیامبران است ، چنان که امام حسن عسکری علیه السلام فرمودند :

    « نحن حجه الله علی خلقه و جدتنا فاطمه حجه الله علینا »

    فاطمه (ع ) انسانی است بزرگ در هز زمینه که بیندیشی او را سرور و در اعلی نرتبه انسانیت می یابی .

     سخن گفتن درباره هر یک از جنبه های شخصیت کامل او مجال بسیار و استعدادی در حد کمال می خواهد که هیچ کدام در این مختصر نمی گنجد . فاطمه موهبتی است که از طرف خداوند به محمد (ص) اعطا شده تا انسان با سر مشق گرفتن از او اوج انسانیت را فهم کند تا بتواند به حقیقت ذاتی خود فعلیت کمال بخشد . فاطمه (ع ) جان خود را در راه اعتقاد و ایمان خویش بر کف نهاد . او چندان پیرو اصول حق و حقیقت بود که هرگز حاضر نشد ، دره ای از آیین و سیره خود منحرف شود .

     می خواست حق به کرسی نشیند نفوذ ایمان در فاطمه به درجه ای است که فرزندش محسن را که در شکم داشت در این راه فدا کرد . پیروی از او مایه رستگاری و رسیدن به عرصه کمالات و فضایل و کرامات انسانی است . در شرافت و علو رقبت ، علم و فضیلت و بنالت صدیقه طاهره (ع) هیچ گونه شبهه ای نیست  او سیده ی زنان دنیا و آخرت به نص صریح پدر بزرگوارش خاتم الانبیاء (ص) است .

    در فضیلت و عظمت روحی فاطمه (ع) همین بس که این وحی جبرئیل بر او نازل می شد و از اخبار آینده به او خبر می داده و این اخبار را ماتب وحی امیر المومنین (ع)       

    می نوشت و جمع آوری کرد . او درس صداقت و سعادت سعی و کوشش پاکی و پاکیزگی در عمل قدرت و ارزش دانش ، مقاومت در میدان زندگی ، صبر ، و عقل ، استقامت و شهامت بزرگواری و شرافت را از همان سر چشمه ای می نوشید که رسول الله صلی الله علیه واله می نوشیده است .

    قولی تعالی : و انزل الله علیک الکتاب و الحکمه و عقلک مالم تکن تعلم و کان فضل الله علیک عظیما .[1] « و خداوند بر تو کتاب و حکمت نازل کرد و آن چه را نمی دانستی به تو آموخت و لطف خداوند بر تو بسیار است . »

    فاطمه (ع) در جایگاه عظیم خود که خداوند به او اختصاص داده با فضایل بسیاری از بدو آفرینش احاطه شده است ، فضایلی که جمیع بشر از توصیف آن ها خودداری کردند و صاحبان اخبار از انتشار شان ناتوان ماندند سفارش فضایل و مناقب او غیر ممکن است ، چون ما را مجال احصا و معرفت آن مراتب و راهی به ساحت مقدس او نیست .

    ( و ان تعدو نعمه الله لا تحصوها )[2] «و اگر نعمت های خدا را بشمارید هرگز حساب آن نتوانید کرد . »

     

     

    گر چه بسیار در این باب بگفتند سخن

    اندکی بیش نگفتند هنوز ار بسیار

    الهم صل علی افتک و ابنه نبیک و زوجه وصی نبیک صلاه تزلفها فوق زلف عبادک المکرمین من اهل السموات واهل الارضین  . « خداوندا بر بنده ات و زاده پیامبرت و همسر وصی پیامبرت ، درود فرست ، دروی بر تراز دررود بر بندگان گرامی ات از اهل آسمان و زمین .

       «برترین بانو » سرور زنان جهان :

    و هی اصدیقه الکبری و علی معرفتها دارت القرون الاولی .[3] و او صدیقه کبری است و به معرفتش پیامبران دامنهای پیشین قرار و استوار یافته اند فاطمه زهرا دختر خاتم الانبیاء ، همسر سید الاوصیا و مادر ائمه هدی ، بدون تردید در میان زنان و بانوان اسلامی محبوب ترین چهره دینی ، علمی و ادبی ، تقوایی و اخلاقی است . حضرتش دارای شخصیت والای الهی وانسانی و شبیه رسول خدا در تمام جهات است و مانند بودن او به پیامبر در نفس وجود حقیقی است که با توجه به بیانات پدر بزرگوارش جایی برای ابهام و تردید در آن نیست . 

    اضافه بر این ، شخصیت فاطمه سیده انساء العالمین ( سرور زنان جهان اسوه و الگویی تام و تمام برای زنان با عفت و فضیلت است و مانند بودن او به رسول خدا خود قرینه ای کامل و تام بر اسوه بودن آن بانوی دو عالم است . پدر بزرگوارش از کثرت علاقه و محبت او به کنیه ام ابیها و به جمله فاطمه سیده نساء العالمین من الاولین و الاخرین مفتخر فرمود . این موضوع از مرحله لفظ تجاوز کرده و از حساب تعارف خارج است ، چه عملا پیش روی صدیقه طاره اظهار ادب می فرمود و دست فاطمه را می بوسید و به احترام ورود فاطمه به تمام قامت قیام می فرمود و تحیت و دورد می گفت . رسول خدا هر گاه سفری می رفت با آخرین کسی که وداع می گفت فاطمه بود و چون از سفر باز می آمد با اول کسی که دیدار می کرد فاطمه بود .

    فاطمه حامل اسرار و ولایت و حافظ امامت است ، چه غیر از صدیقه ی کبری هیچ ظرفی شایستگی آن نداشت که وعاء امت باشد . فاطمه مشکوه نور خداست ، کوثر است ، یعنی خیر کثیر . اعطای مسیح ، فرد خلوص مریم بود واعطای صدیقه کبری فرد خلوص نیت و صفا و صمیمیت خدیجه کبری به پیامبر ، قوله تعالی : بسم الله الرحمن الرحیم  انا اعطیناک الکوثر فصل لربک وانحر ان شانئک هو الابتر . [4]

      « به نام خداوند بخشنده مهربان ، ما تو را کوثر بخشیده ایم . پس برای پروردگارت نماز بگزار و قربانی کن . بی گمان دشمنت بی زادو رود است » .

     

    [1] : نساء 113

    [2] : ابراهیم 34

    [3] " بحار الانوار ،  محمد باقر مجلسی 43 و 105

    [4]  : قرآن - سوره کوثر 

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله حضرت فاطمه ع

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    منابع :

     

    علم الهدی ، سید احمد ، زهرا (س) مولود وحی ، چاپ اول ، 1355 تهران

    بخشایشی ، حقیقی : صدیقه طاهره (ع) ، بانوی بزرگ اسلام ، ناشر ، دفتر نشر نوید اسلام ، نوبت چاپ ، سوم ، پاییز 75

     

    مسجد جامعی ، علیرضا : نوریه آسمانی ، سیرت و سنت فاطمه زهرا (ع) ، تهران ، سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 1381

    موسوی گرمارودی ، سید محمد صادق : بهشت گمشده ، تهران ، سازمان چاپ و انتشارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی 1381

    ابطحی ، سید حسن : انوار زهار (ع) ، نوبت چاپ 13 ، ناشر ، نشر حاذق ،چاپ ، امیر ، محل نشر ، تهران ، تاریخ انتشار ، زمستان 1376 

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت