پایان نامه دقت پیش بینی سود هر سهم (EPS) با استفاده از مدل سری زمانی باکس جنکینز

تعداد صفحات: 78 فرمت فایل: word کد فایل: 10002351
سال: 1388 مقطع: مشخص نشده دسته بندی: پایان نامه حسابداری
قیمت قدیم:۱۴,۴۰۰ تومان
قیمت: ۱۲,۳۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه دقت پیش بینی سود هر سهم (EPS) با استفاده از مدل سری زمانی باکس جنکینز

    پایان نامه برای دریافت درجه کارشناسی ارشد

     گرایش: حسابداری

    چکیده:

    برنامه ریزی های کوتاه مدت در زمینه های مختلف برای ادامه ی بقا ، پیشرفت و موقعیت کلیه واحدهای اقتصادی و نیز اتخاذ  تصمیمات  اثر بخش سرمایه گذاری و تأمین  مالی توسط  مدیران، سرمایه‌گذاران، اعتبار دهندگان و سایرین ضروری است.

    معمولاً به منظور پیش بینی وقایعی که درآینده روی می دهد به اطلاعات بدست آمده از وقایع تاریخی اتکا می شود. بدین ترتیب که داده های گذشته تجزیه و تحلیل می شود تا از آن الگویی قابل تعمیم برای آینده بدست آید به همین دلیل در تحقیقات حسابداری نیز برای پیش بینی های مالی از جمله سود شرکت ها و نهایتاً استفاده سودمند از آنها روش‌های مختلف جهت پیش بینی انتخاب شده است

    پیش بینی های سود عمدتاً از سه منبع یا گروه بدست می آید : گروه اول مدیریت هستند و گروه دوم تحلیل گران مالی و گروه سوم مدل های کمّی سری های زمانی، در تحقیقات انجام شده در زمینه مقایسۀ پیش بینی این گروهها نتایج گوناگون و گاه متضاد بدست آمده است.

    تحقیقات بسیار زیادی خصوصاً در دهه ی 1960و1970 (نظیر تحقیقات انجام شده توسط
    بیسی کری و توارک1 1978 ، هیسل وجنین2 1986 و کاپلاند و مارینو3 1972 و گرین و سگال4 1966) در زمینه دقت پیش بینی سود توسط  مدیریت و تحلیل گران مالی و مدل های سری های زمانی باکس – جنکینزانجام گرفته است که البته علی رغم این تحقیقات نتایج یکسانی به منصۀ ظهور نرسیده است .

    جهت آزمون فرضیه تحقیق ، ابتدا مناسب ترین مدل های سری زمانی باکس – جنکینز از داده های شرکت های منتخب بدست آمده و سپس سود هر سهم شرکت های منتخب پیش بینی می گردد. در مرحلۀ بعدی خطای نسبی پیش بینی سود هر سهم مدل با سود هر سهم واقعی محاسبه می شود

    مقدمه:

    برنامه ریزی های کوتاه مدت در زمینه های مختلف برای ادامه بقا، پیشرفت و موقعیت کلیه واحدهای اقتصادی و نیز اتخاذ تصمیمات اثر بخش سرمایه‌گذاری و تأمین مالی توسط مدیران، سرمایه گذاران و اعتبار دهندگان و سایرین ضروری است. برنامه‌ریزی امکان بهره‌برداری مناسب از فرصت  های موجود را فراهم می آورد و با استفاده از آن می‌توان قبل از مواجه شدن با رویدادهای اقتصادی نامطلوب ، واکنش های مناسب نشان داد . در همین راستا برای افزایش اثر بخشی برنامه ریزی نیز باید توانایی پیش بینی صحیح و مستمر را  که  لازمه آن است بهبود بخشید .

    کانون توجه این پژوهش پیش بینی است . پیش بینی از این نظر حائز اهمیت است ، که عنصر بنیادین و کلیدی در تصمیم گیری استفاده کنندگان درون سازمانی وهمچنین برون سازمانی محسوب می شود . بر این اساس ، کارایی و اثر بخش نهایی هر تصمیم به نتایج رویدادهایی بستگی دارد که به دنبال هر تصمیم روی می دهد . بدین سان تصمیمی کارا و اثر بخش خواهد بود که پیش بینی های انجام گرفته بر مبنای آن صحیح بوده باشد .

    فصل اول:

    کلیات تحقیق

    1-1. مقدمه

    به جرأت می توان اظهار داشت که در دهه 1960 و 1970 انقلاب عظیمی در تحقیقات حسابداری و مالی صورت گرفته است و در این میان تحقیقات مرتبط با پیش بینی های مبتنی بر مدل های کمّی حجم عظیمی از این تحقیقات را به خود اختصاص داده است . در مارس 1973 بنیاد تحلیل گران مالی[1] تحقیق سه بخشی را ارائه داد ، یک بخش تحقیق که مربوط به تحقیق حاضر می باشد .

    در زمینه پیش‌بینی سود شرکت‌ها بود. این تحقیق، گزارش می نمود که تنها از اکتبر 1971 تا سپتامبر 1972 حدود 78 مقاله در زمینه پیش بینی مدیریت در مجله ی وال استریت انتشار یافته است که این خود نشانه از اهمیت بالای این حوزه در حسابداری و امور مالی است[2].

    در این تحقیق براساس سود هر سهم شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و با استفاده از مدل سری زمانی باکس جیکنز سود هر سهم برآورد شده و مدل در پایان از نظر کاهش میزان خطا از راه نرم‌افزار Eviews مورد تحلیل قرار می‌گیرد.

    2-1. بیان مسأله

    معمولاً به منظور پیش بینی وقایعی که در آینده روی می دهد به اطلاعات بدست آمده ازوقایع تاریخی اتکاء می‌شود. بدین ترتیب که داده‌های گذشته تجزیه و تحلیل می‌شوند تا از آن الگویی قابل تعمیم  برای آینده به دست آید. این فرآیند که در اغلب روش‌های پیش‌بینی به کار می‌رود. مبتنی بر این فرض است که روابط بین متغیرها  در آینده نیز ادامه خواهد یافت (شیوا،1378،ص30-29)3.

    برای روشن شدن فرآیند پیش بینی اشاره به این موضوع ضرورت دارد که روشهای پیش‌بینی می‌تواند کاملاً ساده یا پیچیده کوتاه مدت یا بلند مدت کمّی یا کیفی و... باشد. اما علی رغم تنوع در روش‌های موجود می‌توان آنها را به دو گروه اصلی روشهای کیفی و کمّی، طبقه‌بندی نمود (آذر و مومنی،1379،ص20)4.

    در روشهای کیفی پیش بینی مبتنی بر قضاوت ذهنی است . و پیش‌بینی کننده با استفاده از تجارب خود و در نظر گرفتن شرایط کنونی و تغییرات قابل پیش‌بینی، داده‌های آینده را پیش‌بینی می‌کنند.

    در فرآیند پیش بینی ، بعضاً فقدان یا عدم دسترسی به داده های تاریخی یا عدم کفایت حجم آن ، استفاده از روشهای قضاوتی را ضروری می سازد .

    در روشهای کمّی با استفاده از تجزیه وتحلیل داده های گذشته ، ارزش متغیر مورد نظر پیش‌بینی   می‌شود. روشهای رگرسیون و سری های زمانی نمونه ای از آن است . سری زمانی خود به مدل های یک متغیره و چند متغیره تقسیم می شود . در مدل های یک متغیره تنها براساس ارزش مقادیر گذشته یک سری زمانی ، ارزش و مقادیر آتی متغیروابسته پیش بینی می شود ، در حالی که در مدل های چند متغیره با شناسایی وتشخیص متغیرهایی که با متغیرمورد مورد نظربرای پیش بینی درارتباط است،مدل آماری  مربوط طراحی می شود و برای پیش بینی بکار می رود . دراین مدل ها با شناسایی روابط بین متغیرها می توان نتیجه پیش بینی  را بهبود بخشید . با توجه به دسترسی  به داده های تاریخی و در نظر گرفتن مزایای  روش کمّی ، در این تحقیق از مدل های مبتنی بر داده های تاریخی   در چارچوب سری زمانی استفاده خواهد شد . سری زمانی ، مشاهدات متوالی زمانی مربوط به یک متغیر معین است و معمولاً  برای  دستیابی به  یک  الگوی تاریخی  که برای پیش بینی مورد نظر مفید باشد ، از سری  زمانی استفاده می شود  به عبارت دیگر در تجزیه وتحلیل سری زمانی تلاش می شود با استفاده ازمقادیر گذشته مقادیر آینده یک متغیر پیش بینی شود.

    هر چند در پیش بینی هایی که مبتنی بر روند گذشته است فرض می شود که گذشته آینه ای برای آینده است و روندهای گذشته در آینده ادامه می یابد ولی باید توجه داشت که تمامی پیش بینی ها با مقداری عدم قطعیت همراه است.

    بنابراین نباید امیدوار بود که هر پیش بینی کاملاً دقیق باشد . ولی باید انتظار داشت که منافع حاصل از پیش بینی ، بیشتراز هزینه فرصت ناشی ازعدم پیش بینی باشد .

    پیش بینی های سود عمدتاً از سه منبع یا گروه بدست می آید : گروه اول مدیریت هستند و گروه دوم تحلیل گران مالی و گرو سوم مدل های کمّی سری های زمانی می باشد .

     در تحقیقات انجام شده در زمینه مقایسه پیش بینی این گروهها ، نتایج گوناگون و گاهی متضاد بدست آمده است .

    به هرحال، محقق دراین پژوهش که در بستربورس اوراق بهادارایران انجام می گیرد بر آن است که دقت پیش بینی سود بوسیلۀ مدل های کمّی سری های زمانی با استفاده از متدولوژی باکس – جنکینز را مورد آزمون قرار دهد .

    اساساً این پرسش برای محقق مطرح است که آیا مدل های سری های زمانی حاصل از متدولوژی  باکس جنکینز[3] سود را دقیق پیش بینی می کنند؟

     

    3-1. اهداف و اهمیت و ضرورت تحقیق

    یکی ازهدف های اصلی حسابداری ارائه اطلاعاتی است که بتوان با استفاده ازآن رویدادهای تجاری آینده را پیش بینی کرد.ازدیدگاه روش مبتنی برپیش بینی برای تدوین وارائه یک تئوری حسابداری باید روشهای گوناگون حسابداری را ازنظر توانایی آنهاجهت پیش بینی رویدادهای اقتصادی یا تجاری ارزیابی کرد.

    به طورکلی شاخص سودمندی درپیش بینی عبارت است از، روابط احتمالی بین رویدادهای اقتصادی مورد نظرتصمیم گیرنده متغیرهای پیش بینی کننده مربوط که تا حدی از اطلاعات حسابداری نشأت می گیرد .

      تحلیل‌گران برای تعیین ارزش ذاتی اوراق بهادار به تعیین سود واقعی نیاز دارند . سود به عنوان ابزار پیش بینی برای تحلیل گران و سرمایه گذاران از جایگاه خاصی برخوردار است .

     در بیانیه مفهومی شماره (1) هیئت تدوین استانداردهای حسابداری مالی چنین آمده است :
    « سرمایه گذاران و اعطاء کنندگان وام و اعتبار و سایرین به ارزیابی  دورنمای خالص جریان نقدی واحد تجاری علاقه مندند وغالباً سود به دست آمده را برای  کمک  به ارزیابی  قدرت سود آوری،                  پیش بینی سود های آتی ، برآورد ریسک اعطای اعتبار و سرمایه گذاری در واحد تجاری ، به کار می گیرند.» یعنی نوعی ارتباط مفروض بین "سود گزارش شده " و" جریان نقدی" بطور اعم و سود نقدی قابل توزیع بین سهام داران بطوراخص ، وجود دارد . بسیاری از سرمایه گذاران بر این باورند که پیش بینی سودهای آینده ، در ارزیابی سهام ، در زمان خرید و فروش  مؤثرند . بنابراین سود آتی پیش‌بینی شده را می توان مهمترین ابزار پیش بینی  قیمت سهام به حساب آورد(هندریکسن و الدسون،1982،ص115)[4].

    هدف اصلی این تحقیق بررسی دقت پیش بینی EPS  بوسیلۀ مدل های سری  زمانی  باکس – جنکینز است . همانطور که ذکر شد  تحقیقات بسیار زیادی در زمینه پیش بینی در کشورهایی  با  بازارهایی پیشرفته  و مدرن از جمله آمریکا انجام شده است و این درحالی است  که  در کشور ما به علت نو ظهوربودن و رونق جدید بازارسرمایه ، تحقیقات موجود دراین زمینه نیزدرآغاز کارو در مراحل  ابتدایی می باشد .

    به هرحال تحقیقات بسیار کمی  در این حوزه از بازار سرمایه و بالاخص در زمینه دقت پیش بینی سود توسط مدیریت و تحلیل گران مالی و مدل های سری زمانی،انجام شده است . محقق با توجه  به  کمبود تحقیقات  وجود در این زمینه و همچنین به علت اهمیت دقت پیش‌بینی سود  در اخذ  تصمیمات  بهینه توسط استفاده کنندگان درون سازمانی واستفاده کنندگان برون سازمانی بدین نتیجه رسیده است که انجام این تحقیق اهمیت و ضرورت اجتناب ناپذیر دارد.

    4-1. فرضیه تحقیق

    برای تعیین قیمت اوراق بهادار تلاش های زیادی صورت گرفته است ، تا مورد استفاده علاقه مندان به سرمایه گذاری قرار گیرد . جهت گیری غالب این تحقیقات براساس برآورد جریان وجوه نقد حاصل از در اختیار داشتن سهام یا اوراق قرضه ، شکل می گیرد از طرفی آن چه برای برآورد جریان وجوه نقد حاصل از یک سرمایه گذاری مبنا قرار می گیرد سود پیش بینی شده یک واحد اقتصادی است، که تصور می شود جانشین خوبی برای جریان وجوه نقد آتی است . به همین دلیل محققین حسابداری در طول سالهای اخیر به منظور پیش بینی دقیق سود چاره جویی کرده اند. از جمله راههای دست یابی به برآورد سود آتی پیش بینی مدیریت و مطالعه و بررسی رفتار سودهای گذشته در طول زمان است که مورد توجه قرار گرفت و تلاش هایی برای ایجاد الگویی قابل قبول بعمل آمد و کم کم  گسترش یافت.

    همانطور که قبلاً بیان شد در پیش بینی از طریق مدل ها ، عده ای گمان می کنند. سودهای حسابداری از متوسط سودهای گذشته پیروی می کنند مانند گراهام داد و کاتل . اما باید توجه
    داشت که ابن احتمال وجود دارد که اطلاعات دیگری غیر از سری زمانی سودهای گذشته در پیش‌بینی سودهای آتی مفید باشند ( مانند آگاهی از قراردادهای جدید فروش ). آقای لیو طی مطالعه‌ای در سال 1980 دریافت که متغیرهای اقتصاد کلان، از قبیل رشد تولید ناخالص ملی، رفتار سود را تحت تاثیر قرار می دهد . به هر حال در صورت عدم دسترسی به سایر اطلاعات یک سری زمانی سودهای گذشته ، که در برگیرنده سایر موارد موثر و رفتار سود باشند و مشاهدات مربوط  به اطلاعات لازم را بهتر منعکس می سازد در پیش بینی سود مفید خواهد بود . در این تحقیق سعی برآن است رفتار سودهای گذشته و دقت پیش بینی سود توسط مدل های سری زمانی باکس جنکینز را در طول زمان مورد بررسی قرار دهیم تا دریابیم:

    آیا سودهای گزارش شده از یک روند مخصوص پیروی می‌کنند؟

    آیا سودهای آینده مورد انتظار با سود مشاهده جاری رابطه دارند ؟

    اصولاً یک مدل تا چه اندازه ای می تواند سودهای آتی را به خوبی پیش بینی کند؟

    مطالعات بسیاری زیادی از جمله مطالعات وایمیر[5]  (1984) ، پاتل[6]  (1976) ، جگی[7] (1978) ، نیکولاس[8] (1984) وپن مان[9] (1980) نشان می‌دهند که پیش‌بینی‌های مدیریت حاوی  بار اطلاعات می‌باشند پیشینه تجربی تحقیق نیز بیان می‌کند که مدیریت به علت زیر نظر داشتن فعالیت‌های شرکت و آشنایی دقیق با شرکت و وضع آتی آن و دسترسی نزدیک به اطلاعات پیش‌بینی‌های سود آن از دقت پیش تری از پیش بینی سود توسط مدل‌های سری‌های زمانی برخوردار است. مطالعات ولس کاپلند و مارینیو نیز موید این مطلب می‌باشد.[10]

    به طور کلی با توجه به این که فرضیه تحقیق برمبنای ادبیات و پیشینه  تجربی تحقیقات قبلی شکل می گیرد ، محقق فرضیه خود را بر مبنای پیشینه تحقیق بدین نحو بیان نموده است:

    پیش‌بینی سود هر سهم[11] بوسیلۀ  سری زمانی  باکس جنکینز از دقت مطلوبی ( مناسبی ) برخوردار است.

    Abstract:

    The program collects suitable exploitation from existing opportunities and can show suitable actions before meet to undesirable economic events. In this direction for increase program effective should develop correct forecast ability but usually forecasting events should do future. Depended on to relay obtain information of historical events. In this case analyze past data until by means of it obtain generalization patterns for future.

    Accounting profit because deployment use in model so, stock evaluation, evaluated payment ability, evaluate operation and capitalists intense attention for its, is one of relief changeable that is spend much search for more careful forecast. In any case investigator in this research that has done in existing Iran negotiable papers has tested profit forecast by Box-Genkinze total models, for test research hypothesis first for cast suitable total models of Box-Genkinze from choices and then EPS companies.

    In next stage is accounted EPS forecast relative error with veal EPS.

     

  • فهرست و منابع پایان نامه دقت پیش بینی سود هر سهم (EPS) با استفاده از مدل سری زمانی باکس جنکینز

    فهرست:

    چکیده:.. 1

    مقدمه:.. 2

    فصل اول: کلیات تحقیق

    1-1. مقدمه 4

    2-1. بیان مسأله 4

    3-1. اهداف و اهمیت و ضرورت تحقیق. 6

    4-1. فرضیه تحقیق. 7

    5-1. روش تحقیق. 8

    6-1. جامعۀ آماری، حجم نمونه و روش گردآوری داده ها : 9

    7-1. تعاریف عملیاتی متغیرها 9

    8-1. مفاهیم و واژگان اختصاصی. 10

    9-1. روش‌شناسی باکس جنکینز. 11

    فصل دوم: مروری بر ادبیات تحقیق

    1-2. مقدمه 13

    2-2. تعریف سود 15

    1-2-2. کاربردهای سود پیش‌بینی شده 16

    1-1-2-2. کمک به ارزیابی توان سودآوری واحد تجاری. 16

    2-1-2-2. تعیین ارزش یک دارایی. 17

    3-1-2-2. بررسی ریسک سرمایه‌گذاری در واحد تجاری(خرید سهام تجاری) 17

    4-1-2-2. برآورد ریسک وام اعطایی به واحد تجاری. 18

    3-2. مبانی نظری چگونگی تغییرات سود 18

    4-2. هموار سازی سود 19

    5-2. تعریف پیش‌بینی. 22

    6-2. تعریف مسأله پیش‌بینی. 22

    7-2. هدف پیش‌بینی. 24

    8-2. روش‌های پیش‌بینی. 26

    1-8-2. روش کیفی پیش‌بینی. 26

    2-8-2. روش‌های کمّی. 26

    1-2-8-2. مدل‌های پیش‌بینی  باکس  و جنکینز. 28

    3-8-2. خطای پیش‌بینی. 31

    9-2. پیشینه تحقیق. 31

    فصل سوم: روش اجرای تحقیق

    1-3. مقدمه 35

    2-3. جامعه آماری. 36

    3-3. نمونه آماری. 36

    4-3. مدل روش انجام پژوهش.. 37

    5-3. جمع‌آوری اطلاعات.. 38

    6-3. انتخاب روش پیش‌بینی. 39

    7-3. تابع آماره 40

    1-7-3. مدل‌های سری زمانی باکس جنکینز ( اتورگرسیو میانگین متحرک ) 40

    2-7-3. نحوه انتخاب مدل. 41

    8-3. آزمون ایستایی. 42

    9-3. انتخاب مناسب‌ترین مدل. 43

    10-3. آزمون‌های پارامتریک و ناپرامتریک... 44

     

    فصل چهارم: تجزیه و تحلیل داه ها

    1-4. مقدمه 46

    2-4- آزمون دیکی فولر روی سطح. 48

    3-4- نتایج تخمین مدل ARIMA.. 50

    4-4- تفسیر نتایج. 51

    1-4-4- ضریب تعیین (R2) 51

    2-4-4. آماره دوربین واتسن (DW) 51

    3-4-4. آماره Prob (F-Statistic) 52

    5-4- نتایج تخمین مدول ARIMA.. 59

    6-4- تفسیر نتایج. 60

    1-6-4- ضریب تعیین (R2) 60

    2-6-4- آماره دوربین واتسن (DW) 60

    3-6-4- آماره Prob (F-Statistic) 60

    فصل پنجم: نتیجه گیری و پیشنهادات

    1-5. مقدمه 64

    2-5- نتیجه‌گیری و پیشنهادات.. 64

    3-5- محدودیت‌های پژوهش.. 65

    4-5- پشنهاد برای پژوهش‌های آتی. 66

    پیوستها

    منابع و ماخذ:

    منابع فارسی: 68

    منابع لاتین: 69

    منبع:

    منابع فارسی:

    1. بزرگ‌نیا، ا،1374،" روش‌شناسی باکس و جنکینز".

    2. پارسائیان، م،1377، "بورس اوراق بهادار"، انتشارات دانشکده مدیریت و علوم اداری، دانشگاه تهران.

    3. جهانخانی،ع،1377،"بورس اوراق بهادار"، انتشارات دانشکده مدیریت و علوم اداری، دانشگاه تهران.

    4. خاکی، غ،1380،" روش تحقیق با رویکردی در پایان‌نامه نویسی"، چاپ اول، تهران، انتشارات درایت، ص273.

    5. رسول،پ، 1381،" eviews  همگام با اقتصاد سنجی"، چاپ اول، ص16-15.

    6. شیوا، ر،1375،" پیش‌بینی سری زمانی (شناسایی تخمین پیش‌بینی )"، تهران، مؤسسه مطالعات و پژوهش‌های بازرگانی، ص 30-29.

    7. 376، "سازمان حسابرسی، مبانی نظری حسابداری و گزارش‌گری مالی در ایران"، تهران،مرکز تحقیقات تخصصی حسابداری و حسابرسی)، ص 51.

    8. فرقانی، ح،1384،" پیش‌بینی قیمت سهام، مجله دانشکده علوم اداری و اقتصاد دانشگاه اصفهان"، سال هفدهم، شماره 1.

    9. مدرس، ا،1382،" استفاده از مدل‌های سری زمانی در پیش‌بینی جریان‌های نقدی عملیاتی"، رساله دکتری، دانشگاه علامه.

    10. نیرومند،ح،1384،" روش‌شناسی باکس و جنکینز".

    11. نیکخواه آزاد، ع،1378،" روش تحقیق پیشرفته"، دانشگاه تهران.

    12. نمازی، م،1374،" مروری بر آزمون کارایی بورس اوراق بهادار در سطح ضعیف فصلنامه تحقیقات مالی".

    13. هومن، ح،1376،" شناخت روش علمی در علوم رفتاری"، تهران، نشر پارس، چاپ سوم،  ص25

    منابع لاتین:

    AICPA ; APB  Statement No 4 ; Basic Concept and Accounting Principles Underlying  Financial Statement of Business Enterprise (USA : AICPA ;1970). Par 71.

    A.R Bel Kaoui ; Accounting Theory ;Third edition(USA : The Dryden Press;1993) PP.175-178.

    B. Lev; "on The Usefulness of Earning Research: Lessons and Directions From Two Decadea of 1 Empirical Research "Vol. 275 Supplement (1987); PP. 153-192.

    Box, G.E.P and G. M.Jenkins, Time Series Analysis: Forecasting and Control, Holden-Day 1970. Coates, Robert, "The Predictive Content of Interim Reports-A Time Series Analysis," Empirical Research in Account Selected Studies, 1972, PP. 132-144.

    Dopuch, Nicholas and Rosswatis, "Using Time Series Models To Assess The Significance of accounting Changes , "Journal of Accounting Research , Spring 1972 ,PP. 180-194.

    E. S. Hendrkson; Accounting Theory; Forth edition (USA: Irwin; 1982) PP. 14-16.

    Givoly, Dan and Josef lakonshok, "the information content of-finance analysis forecasts of earnings: some evidence on sime-strong Inefficiency", Journal of accounting and economics, December 1979, PP. 165-185.

    Hendriksen; Eldons ."Accounting Theory". INC. 1982 .P. 155.

    Lev;" Some Economic Delerminats of Time–Series Properties of Earmings", Journal of   Accounting and Economics ; april . 1983.

    Lakonshok ., " The Information  Content of Finance Analysis Forecasts of Earnings: Givoly , Dan  and  Josef Some Evidence on Sime – Strong Inefficiency ", Journal of accounting and Economics, December 1979, PP, 165

    .

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت