گزارش کارآموزی در فنی و حرفه ای بروجن

تعداد صفحات: 28 فرمت فایل: مشخص نشده کد فایل: 500003913
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: گزارش پروژه کارآموزی مهندسی مکانیک
قیمت قدیم:۵,۶۰۰ تومان
قیمت: ۴,۶۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه گزارش کارآموزی در فنی و حرفه ای بروجن

    مقدمه :

    سپاس بیکران خداوند بزرگ را سزاست که با خلق مخلوقات و هستی زمینه کاوش را پدید آورد آنکه علم بیکرانش قدرت بی انتهایش را ثابت می کند . البته ، فطرت انسانی برگرفته از پرتو ذات اقدس الهی ، کمال خود را شناختن در این عرصه می داند ، عرصه ای که انسان را از طریق دلایل و نشانه ها و شناخت ها و بررسی ها به قله های افتخار آگاهی از راز خلقت می رساند و طبق این دلایل عقلی بیش از پیش به خداوندی خدا پی می برد و در رسیدن به جوارش از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد ، پس آنکه علم آفرید به جوینده علم نیز ارزش می نهاد . او در واقع استفاده بزرگی است .استادی که در هر دهه یا قرن ، تجاربی در اختیار پویندگان علم قرار می دهد و با این کار زمینه را برای پویندگان نسل بعد فراهم می کند و این کار فراهم نمی شود مگر با تربیت اساتید با تجربه ، پس استاد در واقع همان علم الهای است .

    برای ایجاد زمینه برای پیشرفت نسل های بعد ، پس بردانش پژوهان درک ارزش و اهمیت استاد زیرا پرودگار احترام ارزش علم را واجب کرده و همچین احترام و ارزش استاد علم آموز تقدیر و تشکر باکران خود را نثار الستادان عزیز و پویا و دلسوز می کنیم که در طی نیم ترم تحصیل در این دانشگاه از هیچ کوششی در راه رفع ابهامات و پیشرفت و ارائه علم آنچه در توان داشتند فروگذاری نکردند ، این نمایندگان علم الهی که بحق افق دیدیم را بیش از پیش وسعت دادند و در راه کسب علوم بطرز نخستین آوری حقیر را ترعیب کردند هم چنین تشکر می کنم از استاد عزیز کارآموزی جناب آقای مهندس آرامی که در واقع در زمینه تکامل و گردآوری و به نتیجه رساندن اندوخته ها و تجربه های دوران تحصیل دانشگاهی ام نقش ارزنده ای را ایفا نمودند ، هم چنین تشکر می کنم از سرپرست کارآموزی مرکز آموزش فنی و حرفه ای بروجن آقای رستگار که حقیقتاً در این مدت کارآموزی از همکاری و همیاری و توجیه فن دریغ نکردندو با عملکرد کار عملی در خارج از داشنگاهی فراهم آورند . و در نهایت از کلیه اساتید پرسنل زحمت کش محترم دانشگاه تقدیر و تشکر می نمایم 

    گزارش کار هفته اول تاریخ 16و20و21 /12/82

    برای شناسایی دو موتور باید به موارد زیر توجه کنیم .

    حجم سیلندر

     نسبت تراکم

    =  حجم سیلندر

     

    برای حجم سیلندر قسمت فرورفتگی سیلندر را پر از آب یا نفت کرده توسط یک برنج کشیده و حجم آنرا برحسب CC بدست می آوریم و با حجم جابجایی آن یعنی        

    جمع می کنیم .

    موتورهای از نظر شاتون دو نوعند :

    شاتون کوتاه که سرعتی هستند

     شاتون بلند که موتور قدرتی است با گشتار و زیاد

    برای همین است که ماشینهایی که پولوس جلو دارند سرعت بیشتری دارند چون گاردان و دیفرانسیل و طول آنها وجود ندارد .

    43ohp Actros و پیکان 60hp قدرت یا توان دارند .

    P=T*W

    در ماشین های بلک به w بیشتر و T کمتری نیاز داریم و در ماشینهای سنگین بر عکس .

    موتورهای دوزمانه : بنزینی

    معایب :

    از روغن سوزی در قسمت پایین

    هدر رفتن سوخت چون هوا و بنزین و دود در هنگام بالا رفتن مخلوط می شود و آلودگی هوا زیاد است .

    مزایا :1-  سوپاپ و میل سوپاپ و مستقیم اسبکها و سایر قطعات مستقیم بازو بسته نمودن سوپاپها را ندارد .

    سبک وزن است و ارزان قیمت

     

    موتورهای دوزمانه گازئیلی

    آلودگی و اتلاف انرژی سوختی نداریم مثل گازوئیل سوخته فقط یک توان حرف سوپر شارژر می کنیم که هوا را تحت فشار به مقدار زیاد وارد سیلندر می کند و مقداری از این هوا به بیرون می رود هنگام خروج دودها و از نظر اقتصادی به صرفه و فعلاً عینی ندارد .

    Vشکل کردن به خاطر کم کردن طول میل لنگ است

    سیلندر متقارن : حرکت پیستون داخلی 2 به دو با هم یکسان است مثلاً یکی قدرت و دیگری در حال تخلیه است .

    برای بدست آوردن سیلندر متقارن آنها را با هم جمع کرده و باید یک شماره از تعداد سیلندرها بیشتر باشد . مثلاً برای بدست اوردن سیلندر متقارن 1 5=4+1 . 5 یک شماره از 4 بیشتر است که تعداد کل سیلندرها است پس 4 سیلندر قرینه آن است .

    5=3+2 سیلندر قرینه 2 سیلندر 3 است .

    مثلاً اگر موتوری 360 سیلندر باشد و بخواهیم متقارن سیلندر 160 را بدست آوریم .

    باید طبق این رابطه عمل نمائیم .

    361= یک عمودی +160

    201=160-361= آن عدد

    پس سیلندر 201 متقارن سیلندر 160 است 

     

    تعداد درجه چرخش میل لنگ طبق جرقه زدن شمع در موتورهای دو زمانه =

    طبق جدول فوق طبق ترتیب احتراق ابندا سیلندر را عمل قدرت را انجام داده بلافاصله بعد از آن سیلندر 3 و بلافاصله بعد از سیلندر 3 سیلندر 4 و بلافاصله بعد از 4 سیلندر یا عمل قدرت را انجام داده است که ترتیب احتراق موتور چهار زمانه ای مثل پیکان 2-4-3-1 می باشد .

    گزارش کار  هفته دوم تاریخ 23و27و28 /12/82

    اگر تعداد سیلندر بیشتر باشد همپوشانی زیادتر شده به همین خاطر موتور نرم تر کار می کند یعنی ممکن است 2  سیلندر با هم مکش کنند ، تخلیه کنند که این باعث  می شود که درجات کمتری از چرخش میل لنگ جرقه شمع داشته باشیم مثلاً در یک موتور 8 سیلندر داریم 0 و 8/720 که در هر 90 چرخش میل لنگ یک جرقه شمع داریم که در مجموع در چرخش 720 آن 8 بار عمل جرقه زدن یعنی قدرت داریم و این نسبت به یک موتور 4 سیلندر که در 720 ، 4 بار عمل جرقه یا قدرت داشتیم بیشتر و چون تعداد ضربات قدرت روی میل لنگ بیشتر است موتور نرم تر کار می کند .

    دستور احتراق :

    همیشه به موتور از جلو نگه می کنیم سیلندر اولی سیلندر شماره 1 است در موتورهای V شکل سمت راست 1و2و3و4 و سمت چپ از جلو 5و6و7و8 ولی اگر اندیس داشت مشخص است روی موتور مثل سمت راست 1R و 3R و … و چپ 2L و 4L  و موتور هر چه خوابیده تر باشد شیب کاپوت کمتر است .

    یعنی h کمتر و شعاع قوس مذکور (کاپوت) کمتر است.

     

    انواع موتورها:

    ردیفی (خطی)

    V شکل

    تخت

    خوابیده (مثل ژیان)

    علت آنکه پیستون بیضی شکل است .

    در سطح داخلی پیستون در یک قطر دارای برجستگی ها بی ضخامت دار برای مهار گژن پین است در هنگام حرارت نسبت به قطر دیگر کمتر منبسط می شوند به همین دلیل به خاطر آنکه در هنگام کار قطرها برابر شوند قطر خلاف محور گژن پین را کمتر از قطر محور گژن پین در نظر می گیرند .

    جلو موتور جائیست که قدرت از چرخدننده میل لنگ به میل بادامک منتقل می گردد .

    در موتورها پیکان نیرو توسط زنیجر ، در پراید توسط تسمه و در بعضی موتورهای دیگر توسط چرخ دنده از میل لنگ به میل بادامک می رسد . موتور پراید و پژو  پمپ روغن دارند که توسط نیروی تسمه که از میل لنگ به میل بادامک متصل است کار  می کند .

     

     

    باز کردن سر سیلندر و متعلقات جلوی موتور :

    حجم بالای سر سیلندر در روی سر شمع سیلندر تور بودانی است که به شکل خاص طراحی شده تا چرخش سوخت بهتر صورت پذیرد و شمع را نزدیک وسط و سوپاپ قرار می دهند چون در وسط نمی توانند قرار دهند برای احتراق بهتر .

    وسایل اندازه گیری : از میکرومتر برای اندازه گیری ژورنال ، دور یاتاقانها استفاده  میکنند که چه مقدار دو پهن شده و میکرو متر دارای قطعه اندازه گیری می باشد که مثلاً 25 میلیمتر که اگر در دمای محیط که روی آن نوشته قرار دهیم ، هیچگونه تلرانس ندارد و آن را وسط میکرومتر قرار می دهیم در عدد 25/ روی میکرومتر باید درست قرار گیرد و نیفتد در غیر این صورت ،جغچغه را پشت آن را باز کرده و توسط آچار دو قطعه زیرپوسته درجه بندی را تنظیم می کنیم .

     

    در پراید تسمه تایم واتر پمپ را نمی چرخاند چون عمر  آن زیاد استkm/h  50000 و سایر قطعات مثلاً ترموستات و پمپ هیدرولیک را می چرخاند و قطر پولی که واتر مپپ را می چرخاند بزرگ است برای اینکه مقدار آبی که وارد موتور می شود باید در اندازه لازم مثلاُ جریان آب 3 متر بر ثانیه باشد ، اگر زیاد باشد و یا دمای بیرون مثلاً کم باشد زیاد از حد سرد شود جداره پیستون سرد شده و پیستون منبسط است و باعث پله ایشدن داخل سیلندر می شود و ترموستات را در تابستان نباید باز کنیم چون آب زیادی توسط واتر پمپ به داخل موتور (مدار آب) جریان پیدا می کند و زیاد از حد سرد می شود و بازده هم کم می شود . ولی در پژو 405 و 206و تویوتا جدید تسمه تایم واتر پمپ را هم
    می چرخاند .
  • فهرست و منابع گزارش کارآموزی در فنی و حرفه ای بروجن

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت