تحقیق مقاله سکته قلبی

تعداد صفحات: 26 فرمت فایل: word کد فایل: 4262
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: تحقیق مقاله علوم پزشکی
قیمت قدیم:۵,۶۰۰ تومان
قیمت: ۳,۵۰۰ تومان
دانلود مقاله
کلمات کلیدی: سکته - سکته قلبی
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله سکته قلبی

     

    برخورد با اولین سکته قلبی

    برای اغلب مردم سکته قلبی اولین علامت بیماری قلبی است بنابراین همه خانمها بایستی علائم مشخص کننده بیماری قلبی و همچنین چگونگی کمک کردن پزشکی اورژانس را بداند.

    یک درمان موثر بایستی در ساعات اولیه شروع علائم آغاز شود. به یاد داشته باشید آگاهی از شکایات و کمک سریع نجات بخش زندگی شماست.

    دانستن علائم اخطار

    اغلب حملات قلبی با شروع ناگهانی دردهای فشارنده که اغلب هم در فیلمها ونمایش های تلویزیونی نشان داده می شود آغاز میشود. اغلب این حملات قلبی در آغاز آهسته اند و به صورت درد کم یا احساس ناراحتی در ناحیه سینه بیان میشوند. شایعترین علامت اخطار برای مردان و زنان همین درد سینه است.

     ناراحتی سینه:

    اغلب حملات قلبی ناحیه مرکزی قفسه صدری را بصورت درد ناراحت کننده ای که حداقل چند دقیقه طول می کشد درگیر می کند بیمار احساس فشار ناراحت کننده فشارنده یا درد را دارد این ناراحتی می تواند خفیف تا شدید باشد.

    ناراحتی در قسمتهای دیگر بدن از قبیل یک یا هر دو بازو، پشت، گردن، فک و معده نیز رخ میدهد. نفسهای کوتاه که اغلب همراه با ناراحتی قفسه صدری است اتفاق می افتد اما میتواند قبل از شروع علائم قفسه صدری آغاز شده باشد. دیگر علائم : شامل تهوع، سبکی سر، یا عرق و سردرد هم می باشد.

     هر چه زودتر کمک بخواهید

    اگر فکر می کنید شما یا کس دیگری احتمالاً یک حمله قلبی خواهید داشت برای جلوگیری از مرگ یا ناتوانی بطور سریع و فوری اقدام کنید و تماس بگیرید پیش از چند دقیقه (حداکثر 5 دقیقه ) معطل نشوید و بعد به اورژانس 115 تلفن کنید.

    شما بایستی بطور سریع عمل کنید زیرا داروهای از بین برنده لخته خون و دیگر تکنیک های درمانی برای بازنگه داشتن سرخرگ ها می توانند حمله قلبی را متوقف سازند. این درمانها بهترین نتایج را در اولین ساعات بعد از شروع حمله قلبی دارند. خانمها تمایل به تاخیر در دریافت کمک نسبت به آقایان در حملات قلبی دارند. تاخیر خانمها بخاطر این بوده که آنها نمی خواستند دیگران نگران آنها باشند.

    مواقعی که شما به بیمارستان می روید از صحبت کردن درباره آن چه احتیاج دارید یا آوردن فردی که بتواند با شما صحبت کند نترسید از آزمایشاتی که می تواند مشخص کنند  داشتن یک حمله قلبی در شما باشد سئوال کنید . دادن آزمایشات معمول از قبیل نوار قلب آنزیم های قلبی و اسکن های هسته ای آنژیوگرام کرونروی یا آرتریوگرام می باشد.

    در بیمارستان اجازه ندهید که هر کسی به شما بگوید علائم شما مربوطه به سوءهاضمه یا فعالیت بیش از اندازه است شما حتماً باید اجازه بدهید که یک معاینه کامل برای تشخیص حمله قلبی انجام شود اگر شما دچار حمله قلبی شده باشید اجازه دهید هرچه سریعتردر مان برای متوقف کردن حمله آغاز شود.

    شرح بیماری

    آترواسکلروز (تصلب‌ شرایین) عبارت‌ است‌ از یک‌ گونه‌ بسیار شایع‌ از تصلب‌ شرایین‌ که‌ طی‌ آن‌ رسوباتی‌ به‌ نام‌ پلاک‌ در دیواره‌ رگ‌هایی‌ که‌ خون‌ حاوی‌ اکسیژن‌ و سایر موادمغذی‌ را از قلب‌ به‌ سایر بخش‌های‌ بدن‌ می‌برند، تشکیل‌ می‌شوند.

    آترواسکلروز می‌تواند باعث‌ آسیب‌ کلیوی‌، کاهش‌ خونرسانی‌ به‌ مغز و اندام‌ها، و بیماری‌ رگ‌های‌ قلبی‌ شود.

    آترواسکلروز یکی‌ از علل‌ عمده‌ سکته‌ مغزی‌ و قلبی‌ است‌. شروع‌ آن‌ می‌تواند در سی‌ و چند سالگی‌ باشد. شیوع‌ آن‌ تا سن‌ 45 سالگی‌ در مردان‌ بیشتر است‌. اما پس‌ از یائسگی‌، شیوع‌ آن‌ در زنان‌ افزایش‌ می‌یابد.

    علایم‌ شایع‌

    تا زمانی‌ که‌ آترواسکلروز به‌ مراحل‌ پیشرفته‌ نرسیده‌ باشد، اغلب‌ بدون‌ علامت‌ است‌. بروز علایم‌ بستگی‌ به‌ این‌ دارد که‌ خونرسانی‌ کدام‌ قسمت‌ بدن‌ کم‌ شده‌، و شدت‌ و گسترش‌ بیماری‌ در چه‌ حد است‌.

    گرفتگی‌ عضله‌، وقتی‌ که‌ رگ‌های‌ پا درگیر شده‌ باشد.

    آنژین‌ صدری‌ یا حمله‌ قلبی‌، وقتی‌ رگ‌های‌ قلبی‌ درگیر شده‌ باشند.

    سکته‌ مغزی‌، یا کاهش‌ ناگهانی‌ و موقت‌ خونرسانی‌ به‌ مغز اما بدون‌ بروز سکته‌، در صورتی‌ که‌ رگ‌هایی‌ که‌ به‌ گردن‌ و سپس‌ مغز می‌روند درگیر شده‌ باشند.

    علل‌

    تکه‌های‌ بافت‌ چربی‌دار، که‌ حاوی‌ لیپوپروتئین‌ کم‌چگال‌ (همان‌ کلسترول‌ بد) هستند و به‌ دیواره‌ سرخرگ‌ آسیب‌ می‌رسانند، اغلب‌ در محل‌ اتصال‌ و انشعاب‌ سرخرگ‌ها رسوب‌ می‌کنند. *تشکیل‌ این‌ رسوبات‌ شاید حتی‌ در اوایل‌ جوانی‌ آغاز شود. بافت‌ پوشاننده‌ دیواره‌ داخلی‌ سرخرگ‌ در این‌ نقاط‌ اتصال‌ و انشعاب‌، مواد چربی‌ موجود در خون‌ را به‌ دام‌ می‌افکند. با تجمع‌ مواد چربی‌، انعطاف‌پذیری‌ سرخرگ‌ کم‌ و فضای‌ داخلی‌ آن‌ تنگ‌تر می‌شود. در نتیجه‌ جریان‌ خون‌ مشکل‌ پیدا می‌کند. از طرفی‌ این‌ رسوبات‌ ممکن‌ است‌ شکاف‌ بردارند یا پاره‌ شوند و روی‌ آنها لخته‌ خونی‌ تشکیل‌ شود که‌ در نتیجه‌، رگ‌ مسدود می‌شود.

    عوامل تشدید کننده بیماری

    فشارخون‌ بالا

    کلسترول‌ بالا (بالا بودن‌ غلظت‌ لیپوپروتئین‌ کم‌ چگال‌ کلسترول‌ بد و پایین‌ بودن‌ غلظت‌ *لیپوپروتئین‌ پرچگال‌ (کلسترول‌ خوب‌)

    سن‌ بالای‌ 60 سال‌

    جنس‌ مذکر

    استرس‌

    دیابت‌ شیرین‌ (مرض‌ قند)

    چاقی‌؛ کم‌تحرکی‌

    سیگارکشیدن‌

    تغذیه‌ نامناسب‌ (خوردن‌ چربی‌ و کلسترول‌ به‌ مقدار زیاد)

    سابقه‌ خانوادگی‌ آترواسکلروز

    پیشگیری‌

    ترک‌ سیگار

    توصیه‌هایی‌ که‌ در قسمت‌ رژیم‌ غذایی‌ آمده‌ است‌ را رعایت‌ کنید. کودکان‌ و نوجوانانی‌ که‌ والدین‌ آنها دچار آترواسکلروز هستند نیز از رژیم‌ کم‌ چربی‌ سود خواهند برد.

    به‌ طور منظم‌ ورزش‌ کنید.

    حتی‌المقدور استرس‌ را کاهش‌ دهید و به‌ سطح‌ قابل‌ کنترل‌ برسانید.

    اگر دیابت‌ یا فشارخون‌ بالا دارید، برنامه‌ درمانی‌ مربوطه‌ را به‌ دقت‌ رعایت‌ کنید.

    عواقب‌ مورد انتظار

    این‌ بیماری‌ در حال‌ حاضر علاج‌ناپذیر است‌. اما به‌ تازگی‌ گزارشات‌ زیادی‌ رسیده‌ مبنی‌ بر این‌ که‌ درمان‌ مجدانه ‌ عوامل‌ خطر این‌ بیماری‌ می‌تواند تا حدی‌ انسداد را کاهش‌ دهد. بدون‌ درمان‌، عوارضی‌ پدید خواهند آمد که‌ نهایتاً به‌ مرگ‌ منتهی‌ خواهند شد.

    تحقیقات‌ در زمینه‌ علل‌ و روش‌های‌ درمانی‌ این‌ بیماری‌ ادامه‌ دارند.

    عوارض‌ احتمالی‌

    سکته‌ قلبی‌

    سکته‌ مغزی‌

    آنژین‌ صدری‌

    بیماری‌ کلیوی‌

    نارسایی‌ احتقانی‌ قلب‌

    مرگ‌ ناگهانی‌

    درمان‌

    اصول‌ کلی‌

    آزمایشات‌ تشخیصی‌ ممکن‌ است‌ شامل‌ موارد زیر باشد: نوار قلب‌، آزمون‌ ورزش‌، آزمایش‌ خون‌ از نظر کلسترول‌ کلی‌، خوب‌ و بد، قندخون‌، و نیز عکس‌برداری‌ از قفسه‌ سینه‌ و عروق‌

    ترک‌ سیگار

    برای‌ بعضی‌ از بیماران‌ که‌ خطر در مورد آنها زیاد است‌، جراحی‌ انجام‌ می‌شود: بازکردن‌ رگ‌ با بادکنک‌های‌ مخصوص‌ در مورد رگ‌های‌ تنگ‌ شده‌؛ و سایر روش‌های‌ جراحی‌ مانند تعویض‌ رگ‌ بیمار با سیاهرگ‌ یا رگ‌های‌ مصنوعی‌.

    داروها

    به‌ دلیل‌ اینکه‌ کار از کار گذشته‌ و آسیب‌ قبلاً وارد شده‌ است‌، هیچ‌ داروی‌ رضایت‌بخشی‌ برای‌ درمان‌ آترواسکلروز وجود ندارد.

    در تحقیقات‌ اخیر مشخص‌ شده‌ است‌ که‌ پایین‌ آوردن‌ سطح‌ کلسترول‌ در کسانی‌ که‌ کلسترول‌ خونشان‌ بالا است‌، می‌تواند طول‌ عمر را افزایش‌ دهد. اگر شما علایم‌ یک‌ اختلال‌ ناشی‌ از آترواسکلروز را دارید، و رژیم‌ غذایی‌ و ورزش‌ در کاهش‌ کلسترول‌ مؤثر واقع‌ نشده‌ باشند، شاید برای‌ شما داروهای‌ ضدچربی‌ تجویز شود.

    برای‌ درمان‌ مشکلات‌ همراه‌ آترواسکلروز (مثلاً فشار خون‌ بالا، یا بی‌نظمی‌های‌ ضربان‌ قلب‌) ممکن‌ است‌ تجویز داروهای‌ دیگر ضروری‌ باشد.

    در برخی‌ تحقیقات‌ مشخص‌ شده‌ است‌ که‌ آسپیرین‌ و ویتامین‌ ای‌ ممکن‌ است‌ خطر سکته‌ قلبی‌ را کاهش‌ دهند. با پزشک‌ خود در مورد اینکه‌ آیا تجویز آنها برای‌ شما لازم‌ است‌ یا خیر مشورت‌ کنید.

    فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری

    معمولاً محدودیتی‌ برای‌ آن‌ وجود ندارد. البته‌ میزان‌ فعالیت در زمان ابتلا به این بیماری بستگی‌ به‌ وضعیت‌ عمومی‌ سلامت‌ و وجود بیماری‌های‌ دیگر دارد.

    رژیم‌ غذایی‌

    رژیم‌ غذایی‌ باید کم‌ چرب‌، کم‌ نمک‌ و پرفیبر باشد. مصرف‌ غلات‌، میوه‌ها و سبزیجات‌ تازه‌ را افزایش‌ دهید.

    درچه شرایطی باید به پزشک مراجعه نمود؟

    اگر شما یا یکی‌ از اعضای‌ خانواده‌ تان دارای‌ عوامل‌ خطر بروز آترواسکلروز هستید و تمایل‌ دارید از این‌ بیماری‌ پیشگیری‌ کنید.

    سکته قلبی ناشی از حرکات تند

    پژوهش های جدید پزشکی نشان می دهد که حرکات ناگهانی ، مانند از جا پریدن در اثر صدای در یا زنگ تلفن ، می تواند به سکته قلبی منجر شود. برای بررسی صحت و سقم این موضوع تعدادی از دانشمندان در مطالعه خود 150 نفر مبتلا به انواع سکته هارا مورد بررسی قرار دادند. نتیجه بدست آمده بیانگر این واقعیت بود که در بیش از 20% موارد، تکانهای ناگهانی ناشی از صداهای بلند برای درخواست کمک یا سایر حوادث غیرمترقبه در فاصله دو ساعت پیش از سکته ، عامل سکته بوده است . براساس این تحقیقات مشخص شد که فشار شدید جسمی می تواند در کمتر از یک ساعت به سکته قلبی منجر شود. علت این نوع سکته احتمالاً جداشدن تکه های جرم از جداره داخلی رگها و مسدودنمودن راه رسیدن خون به قلب است

     

    اثر تمرینات ورزش هوازی بر روی بیماران سکته قلبی

    با توجه به شیوع روزافزون بیماری های قلبی عروقی بویژه سکته قلبی و ناکافی بودن اطلاعات لازم جهت درمان این بیماری ، خصوصا در زمینه بازتوانی ورزشی بیماران قلبی ، این تحقیق با هدف بررسی اثر یک دوره تمرینات ورزشی هوازی بر خصوصیات قلبی بیماران سکتهء قلبی انجام گردید .

                در این تحقیق اثر 8 هفته فعالیت ورزشی ، هفته ای 3 جلسه و هر جلسه 30 الی 60 دقیقه بر عملکرد فیزیولوژیکی قلب بیمارانی که دچار سکته قلبی شده بودند بررسی گردید . آزمودنیها از میان بیماران مرد که به تازگی دچار سکته قلبی شده بودند انتخاب و به طور تصادفی به دو گروه تجربی و گروه شاهد تقسیم گردیدند . متغیرهای تابع تحقیق توسط وسائل پیشرفته پزشکی از آزمودنیها اندازه گیری شد . میزان تغییرات متغیرهای مربوطه با استفاده از نرم افزار رایانه ای spss/win و فرمولهای آماری بر اساس فرضیه های تحقیق تعیین و نتایج حاصل از آنها مشخص گردید . نتایج حاکی از آن است که در مقایسه مربوط به متغیرهای اکسیژن مصرفی بیشینه و مدت زمان فعالیت . قبل از تمرین نسبت به بعد از تمرین در گروه تجربی دارای متغیرهای فشار خون سیستولی در هنگام استراحت . فشار خون دیاستولی در اوج فعالیت ، اکسیژن مصرفی بیشینه و مدت زمان فعالیت گروه تجربی در مقایسه با گروه شاهد دارای تفاوت معنی داری در سطح 05/0 P< به دست آمد . 

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله سکته قلبی

    فهرست:

    فهرست

    برخورد با اولین سکته قلبی                                                           1

    شرح بیماری                                                                               5

    پیشگیری                                                                                    9

    درمان                                                                                        12

    داروها                                                                                       13

    واژه های کلیدی                                                             19

    بیماری های لثه و افزایش سکته قلبی                                              22

    حمله قلبی                                                                                  24

    بیماری قلب و عروق                                                                    29

    پیام های بهداشتی بیماریهای قلب و عروق                          36

    حقایقی درباره درد قلبی                                                              42

    درد قلبی چگونه درمان می شود؟                                      49

    در صورتیکه داروها قادر به کنترل درد قلبی نباشد

    چه باید کرد؟                                                                             52

    آیا فرد مبتلا به درد قلبی می تواند ورزش کند؟                               53

    تفاوت در قلبی پایدار و نا پایدار چیست؟                                       54

    آیا انواع دیگری از درد قلبی وجود دارد؟                                       55

    عوامل خطر ساز سکته های قلبی                                                   56

     

    منبع:

    ندارد.

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت