طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی پرورش و نگهداری زنبور عسل با ظرفیت یک هزار کندو

تعداد صفحات: 19 فرمت فایل: word کد فایل: 400003669
سال: قبل از 1390 مقطع: صنایع دسته بندی: طرح توجیهی کارآفرینی شیلات-دامداری-دامپروری- طیور
قیمت قدیم:۴,۸۰۰ تومان
قیمت: ۴,۶۰۰ تومان
دانلود مقاله
کلمات کلیدی: N/A
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی پرورش و نگهداری زنبور عسل با ظرفیت یک هزار کندو

    موضوع طرح :پرورش و نگهداری زنبور عسل

     

    ظرفیت : یکهزار کندوی لانگسروت

     

    محل اجرای طرح : قابل اجرا در استانهای آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، لرستان،

                           کردستان، مازندران، کرمان، خوزستان، همدان و اصفهان.

     

    سرمایه گذاری کل: 89/544 میلیون ریال

     

    سهم آورده متقاضی: 89/54 میلیون ریال

     

    سهم تسهیلات: 490 میلیون ریال

     

    دوره بازگشت سرمایه: 21 ماه

     

    میزان اشتغال زایی : 9 نفرمقدمه :

     

          عسل حاوی بیش از هفتاد ماده مفید برای بدن انسان است. اساسا عسل از گلوکز، فروکتوز و منو ساکارید ها ساخته شده است. همچنین عسل دارای آنزیم های مفیدی از جمله آمیلاز، سوکراز، کاتالاز، پراکسیداز و لیپاز بوده و در رده بندی غذاهای سرشار از آنزیمها مقام نخست را به خود اختصاص داده است. ضمن اینکه مواد معدنی مختلفی مانند کلسیم، سدیم، پتاسیم، منیزیم، آهن، کلر، فسفر، گوگرد و ید نیز در عسل یافت می‌شوند.

       عسل به عنوان یک ماده کامل غذایی همچنین دارای انواع ویتامین ها (B1,B2,B3,B5,B6,C,E,K)، اسیدهای آلی ( اسید مالیک، وینیک، سیتریک، لاکتیک و اگزالیک ) و پروتئین‌ها بوده و می‌تواند 315 تا 335 کیلوکالری انرژی ( به ازای هر یکصد گرم ) تولید نماید.

         از دیگر سو عسل دارای خواص درمانی، ضد عفونی کنندگی و حفاظت از مواد آلی در مقابل تجزیه و فساد می‌باشد. ابن سینا دانشمند بزرگ ایران در کتاب قانون ، در مورد معجون فلاسفه ( تهیه شده با عسل ) می‌نویسد :« ... در هنگام زیاد شدن بلغم، اندرون را تقویت، نیرو را زیاد، اشتها را باز می‌کند، عسل ، خوراکی است که جوانی را جاویدان می‌سازد، حافظه را نیرو می‌بخشد و گذشته را در خاطره زنده می‌کند، اندیشه را پاک و زبان را می‌گشاید.»

        کلیه موارد مطروحه ، اهمیت استفاده از عسل به عنوان یک ماده غذایی مقوی و همچنین دارویی طبیعی را خاطرنشان می‌سازند. از دیگر سو با عنایت به رشد جمعیت و تنوع محصولات تولیدی و بالا رفتن سطح رقابت در زمینه عرضه انواع محصولات غذایی ، بهبود مستمر کیفیت محصولات و ایجاد تنوع در عرضه مناسب تر، از مواردی هستند که بایستی هر چه بیشتر مد نظر قرار گیرند. رعایت این موارد می‌تواند منجر به دسترسی آسان و ارزان مصرف کنندگان به مواد غذایی شود.

        طی فرایند پرورش و نگهداری زنبور عسل، همچنین اقدام به ازدیاد کندوها می‌شود که این عمل به منظور ترمیم تلفات و فروش انجام می‌پذیرد. در مناطق گرمسیر حتی می‌توان از هر کندو یک بچه کندو گرفت.

        با اجرای این طرح ، علاوه بر کسب سود مناسباقتصادی می‌توان بستر مناسبی را برای اشتغال نیروهای ماهر و نیمه ماهر فراهم آورد که با توجه به ماهیت صنایع غذایی بانوان می‌توانند سهم بسزایی در آن داشته باشند.

    توجیه اقتصادی طرح :

       الف – سرمایه گذاری ثابت :

     

       الف – 1 ) زمین :

      

        با توجه به اینکه ، زنبورداران کندوهای خود را معمولا در اراضی زراعی و باغات متعلق به خود یا دیگران مستقر نموده و این کار باعث کمک به گرده افشانی گیاهان و افزایش محصول می‌گردد و بعلاوه کندوها در فصول مختلف سال و به فراخور آب و هوا ، کوچ داده می‌شوند هزینه زمین در محاسبات وارد نمی‌شود.

    الف – 2 ) ماشین‌آلات:

     

    ردیف شرح تعداد هزینه واحد(هزار ریال)   هزینه کل(میلیون ریال) 
    1 کندو 1000 300 300
    2 طبق با کادر 1000 18 18
    3 اکستراکتور 1 1500 5/1
    4 صافی عسل 6 50 3
    5 دستگاه ذوب موم 1 350 35
    6 جعبه ملکه 1000 10 10
    7 قفسه چوبی ملکه 1000 1 1
    8 ظروف تغذیه 1000 5/2 5/2
    9 خرک پولک تراش 5 4 2
    10 چادر صحرایی 2 750 5/1
    11 تجهیزات زنبورداری 5سری 200 1
    12 باسکول 1 400 4
    13 ترازو 1 1000 1
    14 شعله افکن 1 800 8
          جمع 37/338
  • فهرست و منابع طرح توجیه فنی، مالی، اقتصادی پرورش و نگهداری زنبور عسل با ظرفیت یک هزار کندو

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت