پروژه کارآفرینی مزرعه پرورش بلدرچین

تعداد صفحات: 44 فرمت فایل: word کد فایل: 400003598
سال: نامشخص مقطع: کشاورزی و دامپروری دسته بندی: طرح توجیهی کارآفرینی شیلات-دامداری-دامپروری- طیور
قیمت قدیم:۷,۲۰۰ تومان
قیمت: ۴,۶۰۰ تومان
دانلود مقاله
کلمات کلیدی: N/A
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پروژه کارآفرینی مزرعه پرورش بلدرچین

    خلاصه طرح :

    در این طرح به بررسی مزرعه پرورش بلدرچین پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و ... پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ... از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .

     

    فصل اول

    کلیات

    - 1 مقدمه :

    وجود ویژگی های مناسب همچون رشد سریع ، بلوغ زودرس ، تولید تخم بالا ، کوتاهی فاصله میان نسل ها ، بالابودن تراکم پرورشی در واحد سطح ، ارزان بودن جیره مصرفی ، حساسیت کم نسبت به بعضی از بیماری های طیور ، قیمت بالای تولیدات که شامل گوشت و تخم می باشد و به خصوص بازگشت سریع سرمایه سبب شده است تا بلدرچین به عنوان یک پرنده مطلوب نزد کشاورزان و پرورش دهندگان تلقی شده و علاقمندان زیادی به پرورش صنعتی این پرنده روی آورند .

    مهمترین نکاتی که سبب صنعتی شدن پرورش این پرنده شده است به شرح زیر می باشد :

    1 – میزان رشد سریع : میزان رشد این پرنده در حدود 5/3 برابر سریعتر از دیگر طیور اهلی می باشد.

    2 – بلوغ جنسی سریع : در حدود سن 50 – 40 روزگی بلدرچین های ماده در پیک تولید هستند .

    3 – تولید تخم بالا : در صورت پرورش صحیح ، این پرندگان در سال اول تولید توانایی تولید 260 تخم را دارا می باشند .

    4 – کوتاه بودن فاصله میان نسل ها : توان بلدرچین در تولید 4 – 3 نسل در سال اول تولید این امکان را برای محققین فراهم آورده است تا از آن به عنوان پرنده ای آزمایشگاهی استفاده نمایند .

    5 – دوره انکوباسیون کوتاه : جوجه کشی تخم این پرنده 18 – 17 روز طول می کشد .

    6 – تراکم بالای پرورش : با توجه به اینکه جثه این پرنده کوچک و نیز به سطح آبخوری و دانخوری کمتری احتیاج دارد در مقایسه با دیگر پرندگان تعداد پرنده بیشتری در واحد سطح میتوان پرورش داد.

    7 – واکسیناسیون کمتر : با توجه به اینکه گونه های بلدرچین در برابر برخی از بیماری های رایج طیور حساسیت کمتری دارند در نتیجه به واکسیناسیون کمتری احتیاج دارند .

    8 – برگشت سریع سرمایه : با توجه به اینکه سن بلوغ بلدرچین 50 – 40 روزگی می باشد در نتیجه می توان گوشت و تخم این پرنده را سریع به بازار عرضه نمود .

    9 – ارزش غذایی بالای گوشت و تخم بلدرچین

    در کشور ما بعد از انقلاب برای اولین بار پرورش بلدرچین در استان یزد آغاز گردید که به صورت مجتمع شامل واحد مادر ، گوشتی ، بسته بندی و جوجه کشی اداره می گردد .

     

    عملکرد پرورش بلدرچین از سال 82 – 79

     

    سال تولید جوجه یکروزه (قطعه) گوشت استحصالی (تن) رشد (%)
    79 000/500 500  
    80 000/570 570  
    81 000/600 600  
    82 000/700 700 16

     

    گزارش عملکرد معاونت اموردام وزارت جهاد کشاورزی 1383

    بلدرچین دارای گوشتی با پروتئین بالا و درصد چربی کمتری می باشد که برای کودکان و بیماران بسیار سودمند و مفید می باشد . تخم بلدرچین بیضی شکل می باشد که وزن آن 15 – 8 گرم و رنگ آن معمولا سفید با خال های سیاه یا قهوه ای تا آبی و زرد نخودی مایل به سبز می باشد . الگوی تخم و رنگ تخم بلدرچین منحصر به فرد است و منبع خوبی از ویتامین ها (به جز ویتامین c ) می باشد . کیفیت تخم بلدرچین بالاو میزان کلسترول آن از تخم مرغ کمتر است . تعیین جنسیت جوجه بلدرچین از سن 1 روزگی صورت می گیرد که این کار نیازمند افراد آموزش دیده و ماهر می باشد . اما از سن 3 هفتگی می توان نرها و ماده ها را به وسیله رنگ پر های ناحیه سینه از یکدیگر تشخیص داد. پرهای سینه ای نرها به رنگ قرمر مایل به قهوه ای و ماده ها به رنگ خرمائی سوخته ( خاکستری با نقاط سیاه رنگ ) روی آنها می باشد .

    وزن جوجه های تازه هچ شده در حدود 10 – 5 گرم می باشد که درسن 50 – 40 روزگی به بلوغ می رسند. وزن   بلدرچین های نر بالغ 150 – 90 گرم و ماده ها 180 – 110 گرم می باشد . همچنین تعداد کروموزوم های بلدرچین 78 می باشد که شش جفت آنها کروموزوم های بزرگ ، شش جفت متوسط و 27 جفت میکروکروموزوم می باشند که کروموزوم های جنسی از نوع بزرگ می باشند .

     

     

     

    1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :

    پرورش بلدرچین

     

    محل اجزا :

     

     

    1 – 3 – مشخصات متقاضیان :

     

     

    1 – 4 – دلایل انتخاب طرح :

    طعم مطبوع انواع گوشت عمدتاً به دلیل وجود ماده‌ای است بنام گلیکوژن که در سلولهای ماهیچه‌ای وجود دارد. هر قدر که ماهیچه در طول حیات خود فعال‌تر باشد گوشت آن نیز لذیزتر است مانند ران مرغ، دم ماهی، ران حیوانات شکاری و همچنین سینه پرندگان وحشی.

    از سوی دیگر، فعالیت و جنب و جوش حیوانات به طور کلی باعث افزایش میزان ذخیره گلیکوژن ماهیچه‌ها و در نتیجه بهبود کیفیت آن است. به طوری که حیوانات وحشی اعم از نشخوار کنندگان (آهو، گوزن، بزکوهی و غیره ) و یا پرندگان مانند قرقاول، کبک، تیهو، دراج و بلدرچین همگی به دلیل فوق دارای گوشتی فوق‌العاده لذیذ بوده و قسمتهایی از بدن آنها بسیار خوش طعم و لذیذ می‌باشد. بنابراین چنانچه پرنده‌ای از خانواده حیوانات شکاری بوده یعنی از نژاد وحشی باشد و در محیطی مشابه طبیعت خود پرورش یابد دارای خواص فوق‌الذکر خواهد بود.

     

    1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه :

    دامداری و دامپروری یکی از مشاغل همیشگی انسان بوده است ، پرورش حیواناتی برای استفاده از آنها جهت بهتر زیستن همیشهدر تاریخ بشر بوده است ، بلدرچیننه که در قسمت قبل به آن اشاره شد یکی از حیواناتی است که از تمامی قسمت های آن در قسمت های مختلف استفاده می شود ، گوشت ، پوست ، فضولات و سایر قسمت های این حیوان در صنایع مختلف کاربرد های گوناگونی دارند .

     

    1 – 6  - وضعیت و میزان اشتغالزایی :

    میزان اشتغالزایی این طرح 20 فر است

     

    تاریخچه و سابقه مختصر طرح :

    پرورش شتر مرغ از سال 1860 در کشور افریقای جنوبی به صورت جدی آ‎غاز گردید و سپس بلدرچین حیوانی است با خصوصیات پرندگان وحشی شکاری و بسیار پر جنب و جوش، لاجرم باید در وضعیتی پرورش یابد که امکان جست و خیز و پرواز داشته باشد.

    این حیوان از خانواده ماکیانها و از زیر مجموعه کبک سانان بوده و بدلیل خواص مذکور گوشت آن بسیار خوش طعم و لذیذ و مقوی است، و از طرفی بزرگترین ماهیچه پرندگان که ماهیچه سینه آنهاست در پرندگانی چون مرغ و خروس و اردک و غاز که امکان پرواز ندارند دارای بافتی خشبی و خشک و طعمی نه چندان لذیذ است، در حالیکه در مورد بلدرچین بدلیل جنب‌ و جوش و پروازهای متناوبی که انجام می‌دهد گوشت سینه پرنده علاوه بر اینکه حجم قابل توجهی از کل لاشه ( یک سوم لاشه ) را تشکیل می‌دهد دارای طعمی بسیار خوش و لذیذ است.همچنین بافتهای مفصلی این پرنده بدلیل وجود سلولهای پیچیده پیوندی در اثر پختن یا بریان شدن به هیچ وجه متلاشی نمی‌شود و پرنده پس از طبخ نیز ترکیب خود را حفظ کرده و در پذیرائیها، زیبائی و آرایش فراوانی به سفره می‌دهد.

    میزان پروتئین موجود در گوشت پرنده از پروتئینهای پرندگان معمولی 5 تا 10 درصد بیشتر است و این در حالی است که انواع اسیدهای آمینه کمیاب که در سایر پروتئینها یافت نمی‌شود، در گوشت این پرنده به وفور وجود دارد. به همین دلیل در اغلب نقاط دنیا پزشکان برای افراد مسن و از کار افتاده که احتیاج مبرمی به ترمیم سلولهای از دست رفته بافتهای خود را دارند، برای حفظ و بازیابی سلامت و شادابی خود، مصرف گوشت بلدرچین را تجویز می‌نمایند. از طرف دیگر وجود عناصر معدنی کمیاب و ویتامینهای عدیده در گوشت این پرنده آنرا به دارویی معجزه آسا برای درمان امراض صعب‌العلاجی همچون آسم، تشنج، فشار خون، ضعف اعصاب و یا حتی در ناراحتیهای روانی و عقب افتادگی‌های جسمی و همچنین بی خوابی تبدیل کرده است. در هر حال گوشت و تخم بلدرچین برای کودکان رشد سریع و صحیح، برای نوجوانان هیجان و جنب و جوش، برای جوانان نشاط، برای میانسالان تندرستی و اطمینان و برای کهنسالان سلامت مجدد و تمدید قوا و شادابی را به ارمغان می‌آورد.

    همچنین عدم وجود هر گونه مواد افزودنی غیرطبیعی و غیرمفید همچون هورمونها و آنتی‌بیوتیکها که جداً سلامت انسان را تهدید می‌کنند، دلیل دیگری بر کیفیت طبیعی و مطلوب گوشت بلدرچین می‌باشد.

     

    وضعیت مختصر اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی محل اجرای طرح :

    محل انتخاب شده برای اجرای طرح بدلیل دارا بودن وضعیت مناسب آب و هوایی منطقه  مناسبی میباشد و بدلیل موقعیت روستایی منطقه مناسب برای تاسیس پرورش بلدرچین  میباشد ، دسترسی به مواد مورد نیاز برای پرورش  و همچنین فاصله مناسب با شهر یکی دیگر از فاکتور های مناسب محل اجرای طرح می باشد .

     

    مراحل انجام کار :

    پرورش بلدرچین ها

     در پرورش بلدرچین ها باید به جوحه بلدرچین ها توجه خاصی داشت,زیرا بسیار آسیب پذیرند. در روز های نخستین تولد دمای  36تا38  درجه ی سانتیگراد توام با هوای تمیز و اکسیژن دار باری آنها مورد نیاز است .اما به تدریج از درجه حرارت محیط کاسته می شود و در سن  6تا  7  هفتگی به  22تا24درجه ی سانتیگراد کاهش پیدا می کند.

     

    جوجه ها تا زمانی که دما تا زیر  21  درجه ی سانتیگراد کاهش نیافته نیازی به دمای اظافه  ندارند و  12  ساعت تاریکی و  12  ساعت روشنایی تاسن  5  هفتگی یعنی زمانی که جوجه بلدرچین ها به پن ها یا قفس های تخم گذاری انتقال پیدا می کنند می تواند ادامه پیدا کند.

    قفس های نر و ماده برای رشد بهتر بایستی از هم جداگانه نگهداشته شوند.در حالت پرورش روی بستر مساحت  150تا180  سانتیمتر برای هر جوجه بسته به نوع جوجه ها و فصل باید در نظر گرفته شود.برای هر جوجه  2تا3  سانیمتر فضای دانخوری و  5|1تا2سانتیمتر فضای آبخوری در نظر گرفته شود.

    برای جوجه های بلدرچین تا سن  3  هفتگی  2  سانتیمتر فضای دانخوری و  1  سانتیمتر فضای آبخوری ضروری است.برای هر جوجه  75  سانتیمتر مربع فضای بسته(قسمت گرم کننده ی باتری)و75  سانتیمتر فضای حرکت برای بدست آوردن نتیجه مناسب کافی است.

    برای شروع تغذیه ی خوب می توان تا سن  2تا4  روز به بلدرچین ها آب شکر  8درصد داد.

    نژاد های بلدرچین

    گونه های مختلف بلدرچین مثل انواع ایرانی،آمریکایی و ژاپنی موجودند که نژادهای ژاپنی آن برای پرورش مرغوبترند.

    ماهم روی نژادهای ژاپنی آن بحث می کنیم.پنج نوع بلدرچین ژاپنی به اسامی زیر وجود دارند:

  • فهرست و منابع پروژه کارآفرینی مزرعه پرورش بلدرچین

    فهرست:

    خلاصه طرح :............................................................................................................................................................. 4

    فصل اول..................................................................................................................................................................... 5

    کلیات........................................................................................................................................................................... 5

    1- 1 مقدمه :............................................................................................................................................................... 6

    مهمترین نکاتی که سبب صنعتی شدن پرورش این پرنده شده است به شرح زیر می باشد :.................................. 6

    عملکرد پرورش بلدرچین از سال 82 – 79............................................................................................................. 7

    1 – 2 نام کامل طرح و محل اجرای آن :................................................................................................................... 9

    محل اجزا :.................................................................................................................................................................. 9

    1 – 3 – مشخصات متقاضیان :.................................................................................................................................. 9

    1 – 4 – دلایل انتخاب طرح :................................................................................................................................... 9

    1 – 5 میزان مفید بودن طرح برای جامعه :............................................................................................................ 10

    1 – 6  - وضعیت و میزان اشتغالزایی :.................................................................................................................. 10

    تاریخچه و سابقه مختصر طرح :............................................................................................................................... 10

    وضعیت مختصر اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی محل اجرای طرح :.................................................................... 12

    مراحل انجام کار :..................................................................................................................................................... 12

    پرورش بلدرچین ها................................................................................................................................................. 12

    (نوع وحشی):........................................................................................................................................................... 14

    Pharach-1............................................................................................................................................................ 14

    :Biritish range -2.............................................................................................................................................. 14

    English white-3................................................................................................................................................ 14

    Manchurin golden-4...................................................................................................................................... 14

    Tuxedo-5............................................................................................................................................................. 15

    تغذیه بلدرچین......................................................................................................................................................... 15

    سرمایه گذاری برای پرورش بلدرچین بسیاد سودآور است زیرا:........................................................................... 16

    خواص تغذیه ای تخم بلدرچین.............................................................................................................................. 16

    بررسی تاثیر مصرف پروبیوتیک پروتکسین در جیره غذائی بلدرچینهای ژاپنی.................................................... 19

    تعریف پروبیوتیک (PROBIOTIC):................................................................................................................. 19

    تاثیر مصرف پروتکسین در جیره غذائی بلدرچین ژاپنی........................................................................................ 21

    ایجاد ایمنی در بلدرچین.......................................................................................................................................... 21

    واکنش های مربوط به واکسیناسیون......................................................................................................................... 22

    واکنشهای تنفسی...................................................................................................................................................... 22

    فصل دوم.................................................................................................................................................................. 26

    روش انجام کار......................................................................................................................................................... 26

    گزارش مختصر بازدید از واحد ها تولیدی با خدماتی مرتبط با موضوع پروژه :.................................................... 26

    بازدید از منطقه پرورشی رستمی............................................................................................................................. 27

    جنبه های ابتکاری بودن و خلاقیت به کار رفته شده :........................................................................................... 27

    فهرست تجهیزات و ماشین آلات مورد نیاز و برآورد قیمت آنها :.......................................................................... 27

    فهرست مواد مصرفی مورد نیاز :............................................................................................................................. 28

    مشخصات نیروی انسانی مورد نیاز از لحاظ مفید بودن و توانایی کار :.................................................................. 28

    پرسنل غیر تولیدی.................................................................................................................................................... 29

    پرسنل تولیدی :........................................................................................................................................................ 29

    توجیه اقتصادی محصول :........................................................................................................................................ 29

    روشهای بازاریابی و تبلیغات جهت ( جهت فروش  کالا )..................................................................................... 30

    فصل سوم................................................................................................................................................................. 31

    امور مالی طرح.......................................................................................................................................................... 31

    زمین محل اجرای طرح :.......................................................................................................................................... 31

    محوطه سازی :.......................................................................................................................................................... 32

    ساختمانها :............................................................................................................................................................... 32

    میزان سرمایه گذاری :.............................................................................................................................................. 33

    محاسبه هزینه ها :..................................................................................................................................................... 33

    محاسبه سود و زیان ویژه  ( ارقام به میلیون ریال )................................................................................................. 34

    تاسیسات مورد نیاز :................................................................................................................................................. 37

    وسایل نقلیه :............................................................................................................................................................. 37

    ماشین آلات و وسایل آزمایشگاهی :......................................................................................................................... 38

    تاسیسات اداری :...................................................................................................................................................... 38

    هزینه های قبل از بهره برداری :.............................................................................................................................. 39

    هزینه های جاری :.................................................................................................................................................... 39

    هزینه استهلاک :....................................................................................................................................................... 40

    هزینه سوخت و انرژی :........................................................................................................................................... 40

    جمع هزینه های جاری طرح :................................................................................................................................. 41

    فصل چهارم.............................................................................................................................................................. 42

    جمع بندی – نتیجه گیری و پیشنهادات.................................................................................................................. 42

    نتایج حاصله از اجرای طرح :.................................................................................................................................. 43

    منابع و ماخذ :........................................................................................................................................................... 44

    منبع:

    ماهنامه دامپروری روز           شماره 142 ، ص63          گردآورنده : دکتر حسین محمدزاده – محقق و استاد دانشگاه تهران 1385

    مرکز اسناد و مدارک و اطلاعات علمی تهران

    Www.IRandoc.ac.ir/persian/article

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت