تحقیق مقاله آرد استخوان برای تغذیه دام و طیور و آبزیان

تعداد صفحات: 49 فرمت فایل: word کد فایل: 2032
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: تحقیق مقاله علوم دامی - دامپروری - دام و طیور
قیمت قدیم:۷,۹۰۰ تومان
قیمت: ۴,۹۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله آرد استخوان برای تغذیه دام و طیور و آبزیان

    مقدمه

    آرد استخوان یکی از منابع تامین کلسیم و فسفر در تغذیه دام و طیور و آبزیان است . نظر به اینکه آرد استخوان در داخل کشور تولید میشود لذا با توجه به اهمیت تغذیه ای و بهداشتی که دارد تجدید نظر در استاندارد آن ضروری می نمود.

    اگر آرد استخوان بروش پخت تهیه شود  اصطلاحأ آن را آرد استخوان 1 و اگر درکوره و بروش سوزاندن تهیه گردد آن را خاکستر استخوان 2 می  نامند.

    1- هدف

    هدف از تدوین این استاندارد تعیین ویژگیهای فیزیکی  ، شیمیایی و میکروبی  ، بسته‏بندی  ، نشانه‏گذاری  و روشهای آزمون آرد و خاکستر استخوان که به طور صنعتی تولید می‏شود است .

    2 - دامنه کاربرد

    این استاندارد مربوط به آرد خاکستر استخوان است و بعنوان مکمل کلسیم و فسفر در تغذیه دام و طیور و آبزیان مصرف شده کاربرد دارد.

    یادآوری چون احتمال انتقال بیماری جنون گاوی از طریق مصرف آرد استخوان (پخته ) در نشخوارکنندگان می‏رود بنابراین توصیه می‏گردد در این گروه از دام‏ها انحصارا از آرد استخوان سوخته (خاکستر) استفاده شود.

    3- تعریف

    آرد استخوان از قطعات کامل یا خرد شده استخوان های دام  های کشتاری بدست می‏آید به گونه‏ای که ابتدا استخوان‏ها را شست و شو داده و سپس با پختن در تانک های مخصوص و با حرارت 130درجه سانتیگراد به مدت سه ساعت و تحت فشار حدود  4/5آتمسفر چربی و ژلاتین و سایر مواد اضافی را از ان جدا می‏سازند.

    آنگاه پس از خشک کردن استخوان را آسیاب نموده بصورت آرد در می‏آورند.

    استخوان سوخته (خاکستر) از قطعات کامل یا خرد شده استخوان دام‏های کشتاری بدست می‏آید به گونه‏ای که پس از جدا کردن چربی  ، ژلاتین و سایر مواد اضافی بروش فوق استخوانها  را در کوره  های با حرارت 550تا  600درجه سانتیگراد در مجاورت هوا تا سفید شدن کامل می‏سوزانند. سپس آنها را آسیاب کرده بصورت خاکستر در می‏آورند.

    یادآوری واحدهای تولیدی این محصول باید دارای پروانه‏های مجاز تاسیس و بهره  برداری ،ساخت از کلیه مراجع قانونی و ذیصلاح کشور باشد.

    4- ویژگیها

    4-1- ویژگیهای فیزیکی خاکستر و آرد استخوان

    4-1-1- رنگ : کرم متمایل به سفید

    4-1-2- بو: دارای بوی مخصوص بخود و عاری از هرگونه بوی دیگر

    4-1-3- اندازه : ذرات آرد استخوان باید عمدتا یکنواخت بوده و اندازه 90درصد ذرات آن از  2میلیمتر تجاوز نکند.

    * مجموع فسفر قابل حل در آب و اسید سیتریک 2 درصد حداقل باید 85 درصد فسفر کل باشد

    4-3- ویژگیهای میکروبی

    4-3-1- ویژگیهای میکروبی باید برابر استاندارد ملی ایران به شماره 3205باشد.

     

    5- ناپذیرفتنی‏ها

    5-1- وجود اجرام بیماری‏زا بخصوص با سیلوس آنتراسیس و  گونه‏های مختلف کلستریدیم بهر شکل و بهر میزان

    5-2- قارچ و کپک زده‏گی بهر میزان

    5-3- تند شدگی ناشی از اکسیداسیون اسیدهای چرب طبق استاندارد مربوطه

    5-4- وجود هر گونه بوی نامطبوع و غیر طبیعی

    5-5- وجود هر گونه اجسام خارجی بهر مقدار

    5-6- وجود آفلاتوکسین بیش از .30 PPM

    6- نمونه برداری

    نمونه‏برداری مطابق استاندارد شماره 331ایران انجام می‏گیرد.

    7 - بسته بندی و نشانه گذاری

    7-1- بسته ‏بندی

    برای بست بندی آرد و یا خاکستر استخوان باید از کیسه‏های پلی اتیلن و یا کاغذ چندلا، سالم و نو استفاده کرد. وزن کیسه‏ها باید یکنواخت بوده و از  50کیلوگرم تجاوز نکند. سر کیسه‏ها باید بوسیله ماشین دوخت دوخته شود. استفاده دوباره از کیسه‏ها ممنوع است .

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله آرد استخوان برای تغذیه دام و طیور و آبزیان

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت