تحقیق مقاله تیراندازی

تعداد صفحات: 92 فرمت فایل: word کد فایل: 1533
سال: مشخص نشده مقطع: مشخص نشده دسته بندی: تحقیق مقاله تربیت بدنی
قیمت قدیم:۱۲,۲۰۰ تومان
قیمت: ۹,۲۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله تیراندازی

    مقدمه

    تعلیم و تعلم عبادت است

                                               امام خمینی (ره)

    آموزش از مهمترین و موثرترین طرق انتقال تجربه و زمینه ساز بروز خلاقیتها و استعدادهای نهفته می‌باشد. بطوری که در غالب کشورها و مجامع پیشرفته به موضوع «آموزش» توجه ویژه‌ای مبذول نموده و تقریبا در کنار هر حرکت علمی، فنی، ورزشی و ... بخشی برای مباحث آموزشی، تحقیقی پیش بینی می‌گردد.

    ورزش مطرح و ارزشمند تیراندازی که کسب مهارت در آن، مستلزم آمادگیهای جسمی، روحی، تاکتیکی و تکنیکی می‌باشد، با توجه به ابعاد مختلف اثر گذار، نیازمند آموزشی جامع و چند بعدی است که در کنار مباحث فنی و توانائیهای جسمی باید به عناصر فکری نیز تاکید گردد.

    بی تردید بهره گیری از تجربیات و علوم دیگر کشورها و اندیشمندان داخلی در عرصه ورزش تیراندازی و ارائه آن بصورت جزوات آموزشی، می‌تواند به بالندگی و پیشرفت این ورزش کمک شایانی نماید و البته هرگونه حرکتی در این جهت قابل احترام و پر اهمیت باشد.

    مجموعه گردآوری شده حاضر که حاصل زحمات و اندیشه جمعی از همکاران محترم در کمیته آموزشی فدراسیون تیراندازی ج.ا.ا می‌باشد، یکی از نشریات ارزشمند آموزشی است که ورزشکاران ارجمند با مطالعه دقیق و تطابق وضعیت جسمی و فکری خود می‌توانند به علایق و مهارتهای ذاتی خود، جهتی معقول و علمی بخشیده و موجبات پیشرفت روز افزونشان در این عرصه فراهم آورند.

    ضمن مسئله توفیق و سلامتی از درگاه لایزال الهی برای تمامی دست اندرکاران حوزه آموزش، امیدوارم در آینده‌ای نزدیک شاهد بروز استعدادها و خلاقیتهای نوین و اثرگذار که موجبات کسب افتخار برای کشور اسلامی ایران گردیده و پرچم مقدس آن را در میادین بین المللی به اهتزاز درآورد، باشیم (انشاءا...)

    دکتر اسدالله حیدری

    رئیس فدراسیون تیراندازی ج.ا.ا

     

    به نام خدا

    پیشگفتار :

    ورزش تیر اندازی بویژه در چند سال اخیر از رشد وتوجه روز افزونی در میان جامعه ورزشی کشور برخوردار گردیده است و توجه به جنبه‌های علمی و آکادمیک این ورزش برای ارتقاء سطح کمی و کیفی تیراندازی بیش از هر زمان دیگر احساس می‌گردد.

    گرچه در گذشته تلاش‌های موثری در این زمینه بعمل آمده است اما به دلیل محدودیت منابع علمی و اقتصادی و همچنین فقدان یک روش واحد و هماهنگ در امر آموزش، این ورزش همواره با کاستی‌هایی مواجه و باعث تقاطی افکار در بین مربیان و مدرسین این رشته بوده است و این موضوع باعث شده تا دوره‌های مربیگری تیراندازی از یک منبع خاص و یک روش هماهنگ آموزشی بی بهره باشد.

    کمیته آموزش فدراسیون تیراندازی جمهوری اسلامی ایران با برنامه ریزی ویژه در این زمینه و با استفاده از تجارب و همفکری مربیان و پیشکسوتان و گردآوری مطالب از منابع مختلف موجود در دسترس، در امر تدوین و تالیف جزوات آموزشی مربیان برای دوره‌های مختلف مربیگری همت گمارده است تا با ایجاد وحدت رویه در شیوه اموزش مربیان و مدرسین به این مهم دست یابد.

    جزوه حاضر که برای تدریس مربیگری درجه 3 تیراندازی تهیه شده است توسط آقای مسعود کلهری مسئول وقت کمیته آموزش و با همکاری جمعی از صاحب نظران و پیشکسوتان که سالیان متمادی در سمت‌های مربی و مدرس به جامعه ورزش تیراندازی خدمت نموده‌اند گردآوری و تدوین گردیده است.

    امید است این کتاب مورد توجه و استفاده مربیان و ورزشکاران قرار گرفته و با بهره گیری از آن بتوانند در پربار کردن علم و دانش تیراندازی در بین علاقمندان و توسعه و میل به اهداف و آرمانهای والای ورزش تیراندازی در کشور پهناور جمهوری اسلامی گام‌های استواری بردارند.

    در اینجا لازم می‌داند از کوشش‌‌های بی وقفه و همکاری صمیمانه خانم‌ها الهام هاشمی، زهره میری و آقایان حسن ذوالفقاری، محسن اسماعیلیان، دکتر حسام کوهپایی و محمد مهدی صولت تشکر و قدردانی بعمل آید.

    کمیته آموزش

     

    فصل اول

    کلیات :

    تاریخچه ورزش تیراندازی :

    با ظهور دین مبین اسلام تیراندازی هم به عنوان یک نیاز و هم یک صفت ذاتی مورد توجه قرار گرفت، مهارت مسلمانان در تیراندازی یکی از پایه‌های اصلی پیروزی آنان در رزم بود.

    پیامبر اکرم (ص) می‌فرمایند: «سوار کاری و تیراندازی بیاموزید که از بهترین ورزشها است.» و نیز فرموده‌اند: «به درستی که خداوند با یک تیر دو نفر را به بهشت می‌برد، اول کسی که تیر را به نیت جهاد می‌تراشد و دوم آنکه در راه خدا می‌اندازد»

    در قرن پانزدهم میلادی، با اختراع اسلحه آتشین (تفنگ و توپ)، کم کم اهمیت و نقش تیراندازی با تیر و کمان در ارتشها رو به کاستی گذاشت و از آن پس بهره گیری از این وسیله برای شکار، سرگرمی و ورزش مورد توجه قرار گرفت و مسابقات مختلفی با تیر و کمان برپا گردید.

    در اوایل قرن شانزدهم میلادی، با ساخت اسلحه‌های گرم و تفنگ‌های لوله بلند، تیراندازی در مراسم مذهبی و اعیاد مختلف به صورت آداب و رسوم مردم آن زمان شکل گرفته و مسابقاتی نیز با تفنگ برگزار می‌گردید.

    با توسعه و ساخت ابزارهای تیراندازی با سلاح اولین مسابقات رسمی در قرن 19 میلادی آغاز و در اولین المپیک، سال 1896 آتن در 9 رشته مختلف ورزشی برپا گردید که در بین آنها تیراندازی از بیشترین شرکت کننده برخوردار بوده است.

    سازمان‌های اداره کننده ورزش تیراندازی :

    1- فدراسیون بین المللی ورزش تیراندازی ISSF :

    فدراسیون بین المللی ورزش تیراندازی در سال 1907 تاسیس گردید و در سال 1915 این فدراسیون منحل شد. در سال 1915 با نام (union international de tir) UIT اتحادیه بین المللی تیراندازی مجدداً سازماندهی گردید.

    در سال 1939 فعالیت‌های این فدراسیون به حالت تعلیق درآمد و در سال 1947 با نام (UIT) فعالیت‌های خود را از سرگرفت . در پانزدهم جولای 1998 عنوان «فدراسیون بین المللی ورزش تیراندازی» انتخاب گردید و علامت اختصاری آن ISSF می‌باشد. تجدید سازمان این فدراسیون را کمیته بین المللی المپیک (IOC) برعهده دارد. مکان مورد استقرار ISSF در حال حاضر در شهر مونیخ آلمان می‌باشد.

    2- فدراسیون تیراندازی جمهوری اسلامی ایران :

    فدراسیون تیراندازی جمهوری اسلامی ایران در سال 1337 هجری شمسی مصادف با سال 1958 میلادی تاسیس شده و تا کنون 14 نفر به عنوان رئیس فدراسیون بر آن مدیریت داشته‌اند.

    در حال حاضر این فدراسیون با هیئت‌های تیراندازی زیر مجموعه خود بالغ بر 30 هیئت در سراسر کشور مسئولیت اداره ورزش تیراندازی را برعهده دارد.

    تعداد رشته‌های تیراندازی مورد فعال در کشور 22 رشته بوده که به تفکیک شامل موارد ذیل است.

     

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله تیراندازی

    فهرست:

    فهرست

    مقدمه

    پیشگفتار

    فصل اول : کلیات

    تاریخچه ورزش تیراندازی و فدراسیون‌ تیراندازی جمهوری اسلامی ایران

    رشته‌های شناخته شده از سوی ISSF

    آشنایی با اصول ایمنی در تیراندازی

    فصل دوم

    آشنایی با تجهیزات تیراندازی

    فصل سوم : فاکتورهای اساسی در تیراندازی

    آمادگی جسمانی

    آمادگی تکنیکی

    آمادگی تاکتیکی

    آمادگی روانی

    فصل چهارم : تیراندازی با تپانچه

    آشنایی با تکنیک‌های تیراندازی در تپانچه بادی

    نگهداری سلاح

    تنفس

    چشم و مکانیزم دید

    دستگاه نشانه روی یا شکاف درجه

    رها کردن ماشه

    هماهنگی بین نیروهای ایستا و پویا در رها کردن ماشه و نشانه روی

    سطح آمادگی مطلوب نیروها

    عملیات تکمیلی

    فصل پنجم : تیراندازی با تفنگ

    روش اجرای تکنیک با تفنگ بادی

    حالت گیری

    تنفس

    هدف گیری و تنظیم عناصر دید

    شلیک (رها شدن ماشه)

    عملیات تکمیلی

    فصل ششم

    نحوه برگزاری مسابقات دررشته‌های 10 متر

    فصل هفتم : آماده سازی مسابقاتی

    آماده شدن برای حضور در خط آتش

    فصل هشتم

    تغذیه

    فصل نهم

    آموزش جوانان

    مراحل آموزش مبتدیان با استفاده از سیبلهای آموزشی

    فصل دهم

    دوپینگ

    منابع


    .

    منبع:

    ندارد.

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت