پایان نامه آشنایی با موسیقی و نت ها

تعداد صفحات: 25 فرمت فایل: word کد فایل: 1000866
سال: مشخص نشده مقطع: کارشناسی ارشد دسته بندی: پایان نامه هنر
قیمت قدیم:۵,۳۰۰ تومان
قیمت: ۴,۳۰۰ تومان
دانلود مقاله
کلمات کلیدی: موسیقی - نت - نوازندگان
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پایان نامه آشنایی با موسیقی و نت ها

    مقدمه

    موسیقی یکی از هدفهای زیباست که از ابتدای خلقت در نهاد طبیعت مستور بوده . آهنگ مرغان خوش نوا، وزش باد و حرکت برگ درختان، لغزش آب جویباران و ریزش آبشارها موسیقی ابتدائی بشر و اولین آموزگار انسان در آموختن این هنر بوده است.

    موسیقی زبانی است که انسان به یاری آن می تواند کما بیش آنچه رادر ضمیر مکنون و مکتوم خویش دارد به میان آورد.

    از سوی دیگر موسیقی وسیله ای است که یک موسیقیدان ( خلاق موسیقی ) بسته به احساس، دانسته های عمومی، جهان بینی و انسانیت خویش از آنچه که نزد استادان خود فرا گرفته و خود نیز آنها را به تجربه عملی گذارده، بهره گرفته و مکنونات قلبی، آرزوهای نهفته فردی و یا سرکوب شده اجتماعی را باز آفریند.

    اینک بی مناسبت نیست اندکی هم از تأثیر صنعت موسیقی گفته شود.

    بعضی از هنرمندان خواسته اند هنرهای زیبا را با هم مقایسه کنند و شدت تأثیر یکی را بر دیگری بیان نمایند ( خصوصاً در تأثیر شعر و موسیقی و اهمیت یکی بر دیگری سخنها گفته اند ولی انگار تأثیر موسیقی در عموم بیش از شعر است و اگر شعر با موسیقی توأم شود و اثرش به مراتب بیش از موسیقی تنها و شعر بی آهنگ است.

    توجه خاص جوانان ایرانی به موسیقی و شنیدن آهنگهای بی محتوا که متأسفانه بیشترین بخش موسیقی رادیوئی و تلویزیونی ما را تشکیل می دهند از طرفی و فراهم نمودن وسایل و موجباتی که بتوان موسیقی حقیقی را به گوش مردم رسانید از طرف دیگر مرا بر آن داشت که وضع این هنر را با روشی که دانشته و تغییراتی که به ندرت در آن راه یافته مورد تحقیق و بررسی قرار داده و نتایج آن را در اختیار خوانندگان علاقه مند به این هنر قرار دهم.

    بیان مسأله

    امروزه یکی از مهمترین یکی از مؤثرترین عوامل تفریحی و سرگرم کننده برای جوانان ایرانی گوش دادن به موسیقی است. گرایشات مختلفی نسبت به انواع موسیقی در بین جوانان ایرانی وجود دارد.

    جوانان امروز، داستان گذشته موسیقی ما را نمی دانند زیرا در این باره کتابی نوشته نشده است که بخوانند. موسیقی ما در محیطی اختصاصی به وجود آمده که چندان به مزاج اجتماع امروز نمی سازد. جوانان نغمه و آهنگی را طالبندکه به آن دل ببندند و سرگرم شوند. ولی چیزی را که می خواهند نمی جویند. پس دست به دامان موسیقی غربی می شوند. اما چون در همه کس مایه کافی برای فهم آن نیز پیدا نمی شود  به ساده ترین نوع آن که همان جاز است دل خوش می دارند. ( خالقی ، 1372 )

    نوازندگان و خوانندگان هم که رگ خواب آنها را پیدا کرده اند آن سبک را به گوش ایشان می رسانند و به این ترتیب موسیقی ما را ضایع می کنند ( خالقی، 1366 )

    آن چه که یک شنونده موسیقی شنونده ای که خود موسیقیدان نیست از موسیقی دریافت می کند در واقع احساسی است تا تعقلی. با این حال هرچه او درباره روابط و تأثیرهای متقابل موسیقائی، آگاهی همه جانبه تری کسب کند. این آگاهیها او را بیشتر به دریافت این هنر یاری خواهد رساند.

    ( ل. ونیک ، ( 1973 ) ،منصوری ( 1366 ) .)

    شاید بتوان گفت احساس شنونده غیر موسیقیدان ولی آگاه بر این روابط به تناسب آگاهیهای او، نزدیک تر به احساس موسیقی دانها و آفریننده یک قطعه موسیقی که او می شنود خواهد بود. ( ل . ونیک ( 1973 ) ،ؤ منصوری ( 1366 ) )

    هر چه جوانان ما، شناخت گسترده تری بر عوامل ساختاری موسیقی، مانند ملودی، ریتم، حرکت و گونه های آن، تکرار و ..... به دست آورند، به رابطه میان عوامل تشکیل دهنده موسیقی و احساسات خود بهتر پی خواهند برد و از موسیقی لذتی آگاهانه تر خواهند برد. ( منصوری ، 1382 )

    خصوصیت هر تجربه موسیقائی بستگی به توانائی ما در شنیدن دارد. اولین قدم در راه پیشرفت قابلیت هنر گوش کردن اینست که چگونه نیروی خود را در درک موسیقی متمرکز کنیم. ( پور تراب، 1372 )

    انسان امروزی در وضع نا مساعدتری است زیرا تکنولوژی ما را از تمرکز باز داشته است. دنیای اصوات الکترونیک، ما را در ارتباط با موسیقی، لحظه ای و آنی بار آورده است     ( خالقی، 1366 )

    اما سالن کنسرت جای دیگری است، در آن جا همه چیز در خدمت گوش دادن به موسیقی است. جو رسمی وادارمان می کند که شش دانگ حواسمان به موسیقی باشد. چراغها خاموش می شوند و گوشها آماده گرفتن اصوات هستند. (مری بویس، هنری جورج فالمیر 1957 )

    گوش دادن اثر بخش به چیزی بیش از تمرکز و توجه نیاز دارد ( منصوری 1382 )

    در ایران آنچه که موسیقی مجاز نام گرفته است و بنا به تعریفی که وزرارت ارشاد از آن می کند: منعی در مورد نوع موسیقی و نوع ساختی آن وجود ندارد، تا آنجا که پیامدهای جسمانی و روانی نداشته باشد.

    بخش دیگر به خوانندگان این نوع موسیقی ها باز می گردد که باعث جو سازی و ایجاد مشکلات دیگر نگردد. مشکل دیگری که این روزها در عرصه موسیقی در جامعه وجود دارد اینست که چرا موسیقی برای جوانان محدود و بدون تنوع است؟ و آیا جوانان به موسیقی فرا خور سن و روحیه شان احتیاجی ندارند؟ ( انتخابی فرد، مجله موسیقی برای جوانان، 1379 )

    می دانیم که مشکل اساسی موسیقی ما محدود بودن دامنه خلاقیتی آن است. مهم ترین علت این محدودیتی بدون تردید فقدان یک تئوری مدوّن بر اساس موسیقی سنتی ماست. ( علیزاده، مقاله سیر تجدد طلبی در موسیقی ایران، 1375 )

    باید اقرار کرد که اکثر موسیقی دانان شرقی در مقابل قدرت و به اصطلاح علمی بودن موسیقی غربی و یا تمدن ماشینی و مادی اروپا به کلی شخصیت خود را از دست داده و به تقلید از موسیقی غربی، به تحقیر یا انکار موسیقی ملی خود که اکثراً هم از آن بی اطلاعند دست زده اند ( تران وان، مقاله موسیقی شرقی موسیقی غربی، کتاب ماهور، 1372 )

  • فهرست و منابع پایان نامه آشنایی با موسیقی و نت ها

    فهرست:

    عنوان

    1-  مقدمه

    2-  بیان مسأله

    3-  بیان اهداف

    4-  بیان فرضیات

    5-  مطالعه پیشینه

    6-  گفتگو با یک موسیقیدان

    7-  تعریف مفاهیم اساسی موسیقی

    8-  تعریف سبکهای موسیقی

    9-  ابزار جمع آوری اطلاعات

    10-  روش تحقیق

    11-  معرفی جامعه

    12-  معرفی نمونه

    13-  تعاریف عملیاتی

    14-  جدول زمانبندی و بودجه بندی

    15-  فهرست منابع

    .

    منبع:

    1- خالقی، روح الله، سرگذشت موسیقی ایران، جلد 1، نشر صفیعلشاه، 1362

    2- خالقی، روح الله، سرگذشت موسیقی ایران، جلد 2، نشر صفیعلشاه، 1366

    3- کمال پورتراب، مصطفی، تئوری موسیقی، نشر چشمه، 1372

    4- خالقی، روح الله، نظری به موسیقی، جلد 1، نشر نوبهار، 1372

    5- خالقی، روح الله، نظری به موسیقی، جلد 2، نشر نوبهار، 1373

    6- م منصوری، پرویز، تئوری موسیقی، نشر آفتاب، 1382

    7- ل. و نیک، هنر شنیدن، 1973، منصوری 1366، نشر آفتاب.

    8- مری بویس، هنری جورج فارمر 1957، بهزاد باشی 1368، نشر آگاه.

    9- انتخابی مزد، کاملیا، مقاله محدود و بی تنوع، مجله موسیقی برای جوانان، 1379

    10- علیزاده، حسین، مقاله تجدد طلبی در موسیقی ایران، فصلنامه ماهور، 1375

    11- تران وان، مقاله موسیقی شرقی- موسیقی غربی، فصلنامه ماهور، 1372

    12- دهلوی، حسین، مقاله چند صدائی در ایران، فصلنامه ماهور، 1378

    13- علوی، علی، مقاله پسرفت موسیقی ایران، مجله دنیای موسیقی، 1379

    .

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت