تحقیق مقاله بهداشت تغذیه

مشخص نشده
1385
41
word
97 KB
4377
قیمت قدیم:۷,۱۰۰ تومان
قیمت: ۴,۱۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله بهداشت تغذیه

    مقدمه :

       نظر به اینکه جهت پرسنل فنی شاغل در ادارات نظارت و آزمایشگاههای کنترل مواد غذایی که تحت عنوان شغلی تکنیسین آزمایشگاه انجام وظیفه می نمایند، تاکنون آموزش مدون وجود نداشته و شاغلین مذکور، اکثراً از دیپلمه هائی تشکیل می شوند که با فراگیریهای تجربه به کار اشتغال دارند. جهت افزایش کارآئی و آشنائی این افراد با روشهای نوین علمی و فنی، لازم بود آموزش را با توجه به نیاز در این زمینه فرا گیرند و براین اساس اقدام به تهیه و تدوین برنامه ای با نام دوره آموزش ضمن خدمت تکنیسنهای مواد غذایی و بهداشتی گردید تا بدینوسیله نیارمندیهای فنی این دو واحد توسط آموزش دیدگان به نحو مطلوب مرتفع گردد.

     

    هدف

    افزایش کارآئی و آشنا نمودن تکنیسینهای مواد غذایی و بهداشتی شاغل در ادارات و آزمایشگاههای کنترل مواد غذایی و بهداشتی با روشهای جدید کنترل در مرحله تولید ، توزیع و نیز کاربرد دستگاهها و لوازم مختلف آزمایشگاهی.

     

    امکانات لازم جهت اجرای دوره آموزشی

    1-کادر آموزشی:

    لازم است مدرسین این دوره حداقل دارای تحصیلات لیسانس یا فوق لیسانس صنایع غذایی  و پنج سال تجربه در زمینه مربوطه باشند.

     

    شرایط شرکت کنندگان در دوره آموزشی:

    1-داشتن مدرک تحصیلی کاردانی یا کارشناسی صنایع غذایی یا تغذیه

    2-استخدام تمام وقت آزمایشی یا قطعی در دانشگاه آزاد اسلامی ( غیر بازنشسته و غیر  مامور از سایر ادارت و موسسات ) با عناوین کاردان و کارشناس تغذیه، کاردان و کارشناس برنامه و خدمات غذایی و کاردان و کارشناس مواد خوردنی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی

     

    معیار ارزشیابی ازشرکت کنندگان:

    1-حضور منظم در کلاس

    2-مشارکت در فعالیتهای یادگیری

    3-موفقیت در آزمون پایان دوره

     

    مدت دوره:468 ساعت

    شامل 144 ساعت دورس نظری و 324 ساعت عملی و کارورزی است .

    *توجه: فقط آموزش های نظری مشمول بخشنامه ها وتسهیلات مربوط به آموزش کارکنان می شود.

    شناسه:1707 – ویرایش اول

     

    عناوین مباحث و شرح فعالیتهای درسی

    شیمی مواد غذائی :                            90 ساعت(36 ساعت نظری و 54 ساعت عملی)

     

    الف-مباحث نظری                                                                                                  36 ساعت

     

    1-مقدمه ای بر شیمی مواد غذائی ، تاریخچه مواد غذایی ، نقش شیمی مواد غذایی در جامعه

     

    2-آب و یخ:

    ثابت های فیزیکی آب و یخ

    مولکول آب

    ساختمان یخ خالص ، ساختمان آب خالص

    ساختمان آب ویخ تحت تاثیر مواد محلول

    آب پیوسته

    فعالیت آب

     

    3-کربوهیدراتها:

    ساختمان و نامگذاری

    واکنش های شیمیائی

    ویژگیهای عملی قندها در مواد غذایی

    ویژگیهای عملی پلی ساکاریدها

     

    4-چربیها:

    تعریف و دسته بندی

    نقش چربیها در مواد غذائی

    چربی در غذا

    ترکیب و ساختمان گلیسیرید

    ویژگیهای فیزیکی

    ویژگیهاو واکنشهای شیمیائی

    شیمی و تکنولوژی فرآیند کردن چربیها و روغنها

     

    5-اسیدهای آمینه، پیتیدها و پروتئینها:

    ساختمان و نامگذاری

    ویژگیهای فیزیکی و شیمیایی اسید های آمینه و پروئین ها

    توزیع

    مقدار و عمل پروتئین ها در غذاهای گوناگون

    عمل پروتئین ها

     

    6-آنزیمها:

    نامگذاری

    تعریف اختصاصی بودن آنزیمها

    تاثیر پذیری فعالیت آنزیمها در اثر شرایط محیطی

    بازدارندگان آنزیمها

     

    7-ویتامینها ومواد معدنی

    دلایل اصلی از بین رفتن ویتامین ها و مواد معدنی

    ویژگیهای شیمیائی و یتامین ها و مواد معدنی

     

    8-رنگینه ها:

    کلروفیل

    میو گلوبین و هموگلوبین

    آنتوسیانین ها

    فلاونوئیدها

    لوکوسیانین ها

    تاتن ها

    بتانین ها

    کنیون و کزانتون ها

    کاروتینوئیدها

    رنگهای طبیعی دیگر، رنگهای سنتیک

     

    9-طعم دهنده ها:

    طعم و طعم دهندگی در مواد غذایی

    ادراک حس طعم

     

    10-اجزای دیگر مواد غذائی

    اسید هاو بازها

    سیستمهای بافر و املاح

    عوامل تعلیق کننده

    پایدار کننده ها

    قوام دهنده ها

    عوامل شفاف کننده

    آنتی اکسیدان ها

    عوامل ضد میکروبی

     

    11-ویژگیهای شیر:

    ترکیب شیر گاو

    ساختمان شیر

    ارزش غذائی شیر

     

    12-ویژگیهای تخم مرغ:

    ساختمان وترکیب پیوسته تخم مرغ و فشارهای آن

    ترکیب سفیده و زرده

    تاثیر انبارداری و فرآیند کردن بر تخم مرغ و فرآورده های آن

     

    13-ویژگیهای بافت ماهیچه ای:

    ارزش غذایی

    ساختمان ماهیچه

    پروتئین های سلول غضلانی

    انواع ماهیچه

    بافت پیوندی

    تغییرات بیوشیمیائی پس از مرگ

    اثرات فرآیند کردن بر ترکیب گوشت

     

    14-ویژگیهای بافتهای خوراکی گیاهی:

    ترکیب شیمیایی

    ساختمان فیزیولوژی

    واکنش در برابر فشار

    غلات

    خشکبار

    نشاسته

    سبزی ومیوه

    ادویه

    چای و قهره

    کاکائو

    توتون

     

    15-بسته بندی:

    ظروف فلزی و غیر فلزی

    چینی

    لعابی

    ملامین و سرامیک

    مواد بسته بندی شامل آلومینیوم

    شیشه

    کاغذ و دیگر بسته بندی های مجاز و رنگهای بکار رفته

     

    ب-مباحث عملی:                                                                                                    54ساعت

    مباحث ذیل، به صورت عملی در آزمایشگاه مورد بررسی قرار خواهند گرفت .

     

    آشنایی با روشها و دستگاههای آزمایشگاهی

    آشنائی با اجزاء تشکیل دهنده دستگاهها

    پلاریمتری

    اسپکتر و فتومتری

    فتومتر شعله ای

    گاز کروماتوگرافی

    کروماتوگرافی کاغذی

    لیکوئید کروفاتوگرافی

    میکروسکپ

    فور

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله بهداشت تغذیه

    فهرست:

     

    عنوان                                                                                                                                                      صفحه

    مقدمه............................................................................................................1

    اهداف دوره...................................................................................................2

    شرایط شرکت کنندگان..................................................................................2

    معیارهای ارزشیابی – مدت دوره...................................................................2

    سرفصل مطالب آموزشی................................................................................4

    منابع............................................................................................................17

    منبع:

    منابع:

    1-گوشت و فرآورده های گوشتی، ترجمه مهندس سارا موحد، عضو هیات علمی دانشگاه، انتشارات ملک، چاپ اول ، 1383.

    2-مقدمه ای بر تخمیر های غذائی، دکتر حسن لامح، استاد دانشگاه و عضو فرهنگستان علوم، مرکز انتشارات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، چاپ اول، 1380

    3-راهنمای استفاده از افزودنیهای مواد غذائی، نویسنده جیم اسمیت، مترجم دکتر حسن لامح، مرکز انتشارات علمی دانشگاه آزاد اسلامی ، پائیز 1379.

    4-اصول تکنولوزی نگهداری مواد غذائی، دکتر حسن فاطمی عضو هیات علمی دانشکده فنی دانشگاه تهران ، چاپ اول 1382.

    5-مبانی فیزیکو شیمیائی نگهداری مواد غذائی، تالیف دکتر محمد رضوی، استادیار دانشگاه تهران، انتشارات دانشگاه تهران ، چاپ اول، 1378.

    6-فن آوری نوین در صنایع شیر، گردآوری و تنظیم آر-ک – رابینسون، ترجمه دکتر محمد رضا کوشکی، ناشر سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، پائیز1380.

    7-شیر و کیفیت آن، اف – هاردینگ، مترجمان دکتر گیتی کریم، دکتر ارمغان دیانی در دشتی، دکتر امین حسین حنجی، انتشارات دانشگاه تهران، موسسه انتشارات و چاپ دانشگاه تهران، تابستان 1380

    8-اصول بهداشت و ایمنی کار در صنعت، مهندس رسول پایان، انتشارات آییژ، 1380.

    9-کنسروساری، مهندس رسول پایان، انتشارات آییژ ، زمستان 1383 .

    10-صنایع غذایی، ام - سی-رنکن، مترجمین مجتبی دولتخواه، مهندس مریم شعبانی گلدره، موسسه فرهنگی و انتشاراتی سیمیا، سال 1378.

    11-فن آوری کیک و کلوچه بنیون بمخورد ، دکتر رضا راست منش ، ناشر نشر علوم کشاورزی ، چاپ اول ، 1381.

    12-تکنولوژی غلات ، ن .ل. کنت ترجمه دکتر نیکو آراسته ناشر معاونت فرهنگی آستان قدس رضوی، چاپ اول، 1370

    13-مبانی کنترل کیفیت در صنایع غذائی، مهندس رسول پایان، عضو هیات علمی دانشگاه، ناشر آییژ، زمستان 1382.

    14-میکروبیولوژی مواد غذائی، ادنر، ترجمه سید علی مرتضوی ، علیرضا صادقی ماهرنگ ، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد ، پائیز1382.

    15-چربیها و روغن های نباتی خوراگی ، ترجمه و تدوین دکتر فرشته ملک، ناشر انتشارات فرهنگ و قلم، سال انتشار1379

    16-اصول بسته بندی مواد غذایی، تالیف سید حسین میر نظامی ضیاء بری، استادیاری گروه علوم و صنایع غذائی ،دانشکده کشاورزی دانشگاه تهران ، نشر برسا، 1373

    17-آزمونهای میکروبی مواد غذائی، دکتر گیتی کریم، انتشارات دانشگاه تهران، چاپ چهارم ، 1382.

    18-فن آوری فرآوری فرآورده های جانبی مرکبات، روبرت چی بردولک دکتر سید علی مرتضوی ، مهندس سید حمید رضا ضیاء الحق، انتشارات دانشگاه فردوسی مشهد ، بهار 1383.

    19-روشهای آزمون شیمیائی مواد غذائی ، تالیف دکتر محسن ساجدی، موسسه انتشاراتی نشر بهار ، چاپ دوم، زمستان 1376.

    20-علم مواد غذائی، تالیف نورمن .ان .پاتر، ترجمه مهندس مسعود فلاحی ، عضو هیات علمی دانشکده کشاوری دانشگاه فردوسی مشهد ، جلد 1و2، چاپ شاهین ، زمستان 1375.

    21-اصول بهداشتی و ایمنی کار در صنایع غذای ، مهندس رسول پایان ، عضو هیات علمی دانشگاه ، ناشر آییژ، چاپ اول، زمستان 1381.

    22-آنالیز کاربردی فرآورده های شوینده و بهداشتی ، شرکت شیمی و پتروشیمی ایران ، نگارنده ب.م میل ویوتسکی، ترجمه شهرام رستگار، مهر 1377.

    23-فرمولاسیون و تکنو لوژی تولید فرآورده های آرایشی و بهداشتی، ترجمه و تالیف عمرانی ، سید اسداله، نشر کارنگ، 1375.

کلمات کلیدی:  بهداشت - بهداشت تغذیه - تغذیه

دریافت لینک دانلود به صورت خودکار بلافاصله پس از پرداخت

امکان پرداخت آنلاین از طریق کلیه کارت های عضو شتاب

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول