پروژه کارآفرینی فراورده های لبنی

قیمت قدیم:۱۱,۱۰۰ تومان
قیمت: ۸,۳۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه پروژه کارآفرینی فراورده های لبنی

    بخش اول :

    مقدمه:

    به نام خالق هستی که شیر را نوشیدنی گوارا گردانید تا اهل ایمان را عبرتی از قدرت لایزال او باشد و بهشتیان را به نهرهای آن وعده داد تا لذت رضوان خویش را کامل گرداند.

    اگرچه این نوشیدنی حیات بخش، منبع غنی از ترکیبات مورد نیاز بدن بوده ودانشمندان هر روز ابعاد تازه ای از اسرار این غذای کامل را کشف و به جوامع ارائه می دهند متاسفانه به دلیل عدم آگاهی مصرف سرانه آن در ایران حدود نصف استانداردهای مطلوب می باشد.

    پوکی استخوان –  بیماری خاموش :

    زنان هشت برابر بیشتر از مردان دچار پوکی استخوان می شوند:

    به اعتقاد محققان، احتمال دچار شدن به پوکی استخوان در موارد زیر بیشتر است:

    سن بیش از 50 سال، زن بودن، یائسگی، نخوردن یا کم خوردن لبنیات، قرار نگرفتن در معرض نور مستقیم خورشید، جثه کوچک،پوست روشن،ورزش نکردن،سیگار کشیدن، استفاده دراز مدت از داروهای ضد انعقاد(کوروتون)، داشتن افراد مبتلا به پوکی استخوان در میان خویشاوندان، استفاده از غذاهای پر نمک،نوشیدن الکل و قهوه زیاد و بعضی از اختلالات هورمونی مانند پرکاری تیروئید و کم کاری غدد جنسی.

    درپوکی استخوان ، استخوان ها به شدت شکننده می شوند و ممکن است با ضربه های کوچک و حتی خود به خود بشکنند،کلسیم در این میان برای بازسازی و استحکام استخوان از اهمیت ویژه ای برخوردار است. اگر کلسیم بدن کافی نباشد استخوان پوک و شکننده می شود. پوکی استخوان علامتی ندارد. یک نکته بازدارنده در جهت اطلاع از این بیماری این است که معمولا شخص بعد از شکستگی به وجود آن پی می برد. در بعضی از افراد پوکی استخوان به صورت خمیدگی ستون فقرات بروز می کند. بهترین روش تشخیص پوکی استخوان سنجش تراکم استخوانی (رانسیتو متری) است که  با نظر پزشک صورت می گیرد.

    پوکی استخوان به راحتی قابل پیش گیری است : ورزش و فعالیت بدنی، عدم مصرف سیگار، روزانه حداقل ده دقیقه در معرض نور خورشید قرار گرفتن و از همه مهمتر استفاده از مواد حاوی کلسیم به ویژه لبنیات از مهم ترین عوامل مؤثر در پیش گیری از این بیماری پر هزینه است.

    نیاز به کلسیم در سنین مختلف متفاوت است. در نوجوانی ، بارداری و دوران شیردهی این نیاز با خوردن 3 الی 4 لیوان شیر و ماست در هر روز تامین            می شود. از لحاظ میزان کلسیم یک لیوان شیر معادل یک لیوان ماست و برابر 45 الی 60 گرم پنیر(اندازه دو قوطی کبریت) است. پژوهشگران به تازگی دریافته اند یک فنجان ماست 35 درصد بیشتر از یک فنجان شیر کلسیم دارد.                   

    شیر مایع سفید رنگی است که در اثر دوشش حیوانات شیرده سالم به دست می آید. رنگ شیر در حالت طبیعی سفید کدر است که در صورت بالا بودن چربی آن کمی زردرنگ شده و در اثر گرفتن چربی یا افزودن آب به آن کمی به سمت آبی میل می کند، که البته عوامل دیگری نظیر نوع تغذیه ، فصل و... نیز تا حدی در این امر مؤثر می باشد. بو و طعم شیر نیز در اثر تماس با ظروف کثیف یا تغذیه نا مناسب حیوانی و یا فسادهای میکروبی و شیمیایی می تواند تغییر کند.

    در میان غذاهای مختلف که روزانه به مصرف انسان می رسند  بدون شک شیر مناسب ترین و متعادل ترین ترکیب را دارا می باشد و به همین دلیل است که معمولا شیر را غذای کامل می نامند. شیر هر یک از پستانداران بهترین غذا برای نوزاد همان پستاندار می باشد و عملا نمی توان هیچ غذایی را جانشین آن قرار داد . بررسی ها نشان می دهد که طولانی ترین عمرها در اکثر کشورهایی دیده می شود که مقدار مصرف روزانه شیر مردم آن زیاد است. ترکیب شیر تحت تاثیر عوامل مختلف از جمله نژاد، فصل، تغذیه و ... تغییر می کند .

    در خصوص ارزش تغذیه ای شیر نکته حائز اهمیت آن است که علاوه بر بالا بودن مقدار مواد مغذی در شیر، کیفیت این ترکیبات نیز به گونه ای است که به بهترین وجه ممکن مورد استفاده بدن قرار می گیرد. به عنوان مثال ضریب هضم چربی شیر 100 درصد می باشد و پروتئین های شیر نیز دارای ضریب هضم 95 تا 98 درصد بوده و تمامی اسیدهای آمینه مورد نیاز بدن را تامین می نمایند. هم چنین شیر منبع اصلی کلسیم و فسفر در رژیم غذایی است و در صورت حذف لبنیات از رژیم غذایی ، برای جبران کمبود این دو ترکیب لازم است که مقادیر زیادی سبزیجات و میوه جات استفاده شود، از بین املاح، مقدار آهن در شیر کم است و لازم است که در نوزادانی که منحصرا با شیر تغذیه می نمایند، این کمبود جبران شود. از نظر ویتامین ها نیز شیر حاوی مقادیر قابل توجهی از انواع ویتامین ها به ویژه ویتامین های (A) و گروه (B) بوده و می تواند درصد قابل توجهی از نیاز روزانه را بر طرف سازد.

    قند موجود در شیر ، لاکتوز نام دارد که بعضی از بزرگسالان قادر به هضم آن نبوده و در نتیجه در هنگام مصرف شیر دچار عوارضی نظیر نفخ ، دلپیچه و اسهال        می گردند. چنین افرادی یا باید مقادیر کم شیر را با فواصل زمانی مصرف نمایند و یا از فرآورده هایی نظیر پنیر و ماست که دارای لاکتوز کمی می باشند استفاده کنند.

    نکته مهم در خصوص شیر آن است که بالابودن میزان مواد مغذی در آن باعث       می شود که شیر به عنوان یک محیط مناسب و ایده آل جهت رشد و فعالیت انواع میکروارگانیزم ها درآید به گونه ای که اگر مدت کوتاهی به حال خود رهاشود،فاسد شده و علاوه بر تغییرترکیبات آن، خطر ایجاد مسمومیت را نیز خواهد داشت.

    برای جلوگیری از این امر رعایت 2 نکته ضروری است:

    شیر از ابتدای دوشش تا هنگام مصرف باید در دماهای پائین نگهداری شود، هرچه دمای نگهداری شیربالاتر باشد سرعت رشد و فعالیت باکتری ها نیز بالاتر رفته و در نتیجه شیر زودتر فاسد می شود. حتی بعد از پاستوریزاسیون یا جوشاندن نیز لازم است که شیر در یخچال نگهداری شود.

    باید توجه داشت که کاهش دمای شیر فقط سرعت فعالیت باکتری ها را کم می کند ولی قادر به از بین بردن آنها نیست بنابراین لازم است که با استفاده از حرارت تمامی میکروب های بیماری زا و حداکثر میکروبهای غیر بیماری زای شیر را از بین می برد.

    بخش دوم :

    کلیات در رابطه با شرکت :

    کارخانه فرآورده های لبنی کلات( لبنوش) سهامی خاص یکی از مراکز تولید         مهم ترین مواد غذایی در کشور می باشد. این کارخانه و سایر کارخانجات تولید کننده محصولات لبنی در استان خراسان زیر نظر مستقیم شرکت تعاونی تولید کنندگان فرآورده های لبنی پاستوریزه خراسان قرار دارد. شرکت تعاونی تولید کنندگان محصولات لبنی در سال 71 با همکاری جهاد کشاورزی و اداره کل تعاون استان خراسان جهت ارائه خدمت به واحد های فرآوری لبنیات پاستوریزه و تامین نیاز آن ها و فروش تولیداتشان تشکیل گردید و هم  اکنون 45 کارخانه را در استان خراسان تحت پوشش خود دارد.

     

    خلاصه فعالیت های تعاونی:

    1) تهیه و تامین مواد اولیه مورد نیاز اعضاء

    2) تهیه ماشین آلات وتجهیزات مورد نیاز واحدهای  تولیدی از داخل و خارج کشور.

    3) برگزاری سمینارهای علمی، تخصصی و کلاس های آموزشی جهت ارتقای علمی .         4) فنی مسئولین کنترل کیفیت واحدهای تحت پوشش در داخل یا خارج از کشور.

    5)ارائه خدمات مشاوره ای به واحد های در حال تاسیس و بهره برداری.

    6)پذیرش عاملیت توزیع پنیریارانه ای در استان خراسان.

    7)پیگیری جهت تحویل 30/0 از علوفه تخصیصی به استان، به منظور تحویل به دامداران طرف قرارداد کارخانجات.

    8) احداث و اداره کارخانه تولید ظروف یکبار مصرف و بسته بندی کره در اوزان 10 تا 25 گرمی باسرمایه گذاری بالغ بر 3000000000 ریال با همکاری سیستم بانکی.

    9) کمک به توزیع شیر یارانه ای و شیر مدارس.

    10) ایجاد فروشگاههای عرضه مستقیم کالا به منظور فروش محصولات لبنی پاستوریزه تولیدی اعضا.

     

    تاریخچه شرکت فرآورده های لبنی لبنوش :

    تعداد کارکنان

    برق

    زیر بنا

    مساحت زمین

    زمین

    ساختمان

    ارزش ماشین آلات

    سرمایه گذاری مستقیم

    کارخانه تولید فرآورده های لبنی پاستوریزه لبنوش واقع در استان خراسان رضوی شهرستان کلات بخش زاوین با مشخصات ذیل در سال 1368 تاسیس گردید.

    پنیر پیتزا،پنیر ورقه ای، انواع ماستهای کم چرب و خامه ای ،کشک مایع،دوغ

    شرکت سهامی خاص بوده و تعداد شرکا 5 نفر می باشد و تمام سرمایه توسط مؤسسین تامین شده است.

    35/0 سهام این شرکت در ابتدای تاسیس در حساب مخصوص در بانک سپرده شده است ، شرکت از تاریخ 1/2/1369 برای مدت نامحدودی تشکیل شده است.

    شرکت به موجب اساسنامه از ارکان زیر تشکیل شده است:

    الف) مجامع عمومی    ب) هیئت مدیره    ج) بازرسان

    حدود اختیارات و وظایف شرکت به شرح مقرر در اساسنامه است و موارد سکوت اساسنامه طبق قانون تجارت لازم الاجرا است.

    مجامع عمومی عبارتند از:   

    1- مجمع عمومی عادی       

    2- مجمع عمومی فوق العاده

    طبق اساسنامه شرکت مجمع عمومی عادی برای اتخاذ تصمیم نسبت به موارد ذیل تشکیل می شود:

    بررسی و اتخاذ تصمیم نسبت به خط مشی و برنامه فعالیت شرکت.

    انتخاب مدیران و بازرسان و تعیین حقوق و مزایا و حق حضور آنان.

    رسیدگی به ترازنامه و حساب سود و زیان سال مالی و اخذ تصمیم راجع به تقسیم سود.

    تعیین روزنامه کثیرالانتشاری که آگهی های دعوت به مجمع عمومی و اطلاعیه آن شرکت بایستی در آن درج شود( که روزنامه تعیین شده روزنامه صبح ایران "خراسان" می باشد).

    اخذ تصمیم در مواردی که از طرف هیات مدیره یا بازرسان پیشنهاد می شود مشروط بر این که حدود صلاحیت مجمع عمومی فوق العاده باشد.

    اخذ تصمیم در مواردی که در قانون تجارت پیش بینی شده است.

    مجمع عمومی فوق العاده برای موارد زیر در اساسنامه تعیین شده است:

    هرگونه تغییر در اساسنامه

    افزایش و یا کاهش سرمایه

    انحلال شرکت و نحوه تصفیه آن

    تعیین تکلیف شرکت در صورتی که بیش از نصف سرمایه شرکت از بین رفته باشد.

    در اساسنامه شرکت آمده است که مجمع عمومی عادی هر سال تا آخر تیر ماه باید تشکیل شود و نسبت به ترازنامه و سود و زیان سال قبل و تصمیم سود ویژه و سایر مطالبی که در دستور جلسه و تکالیفی که در اساسنامه مقرر داشته تشکیل    می گردد و در مواقع لزوم جلسات مجتمع عمومی به طریق فوق العاده تشکیل می گردد.

  • فهرست و منابع پروژه کارآفرینی فراورده های لبنی

    فهرست:

    بخش اول: مقدمه                                                               6

    پوکی استخوان بیماری خاموش                                              6

      بخش دوم :  کلیات درباره شرکت                                         10

    خلاصه فعالیت تعاونی                                                        10

    تاریخچه شرکت                                                                  11

    تنظیم دوایربه خدماتی و تولیدی                                              15

    چارت سازمانی                                                                   16

    بخش سوم: آزمایشگاه                                                         17

    خطوط تولید                                                                       20    

    مراحل پاستوریزاسیون شیر                                                  20

    تولید پنیر سفید مخصوص صبحانه                                          21

    مراحل ساخت کره پاستوریزه                                                32

    خط تولید دوغ پاستوریزه                                                      33

    مراحل تولید خامه قنادی شیرین شده                                       33

    خط تولید کشک مایع                                                            34

    مراحل تولید پنیر پیتزا                                                          36

    خط تولید ماست خامه ای                                                      38

    بخش چهارم : انبار                                                              39

    انبار های سرپوشیده                                                            39

    انبار های باز                                                                      39

    وظایف انباردار                                                                   39

    انواع موجودی های انبار                                                       40

    کالای انتقالی از سایر انبار ها و اجناس بر گشتی                        42

    مدارک خرید                                                                      44

    تحویل کالا به انبار                                                               44

    تحویل دائم                                                                        45

    نحوه و موارد استفاده از فرم رسید انبار                                  45

    در خواست کالا و مواد از انبار                                                        46

    تحویل وخروج کالا ازانبار                                                     47

    کارتکس انبار                                                                     51

    گزارش موجودی از انبار                                                      53    

    اصول ایمنی و حفاظت انبار                                                   54

    بخش پنجم : مقدمه                                                             56

    عوامل موثر در بالا بردن میزان فروش                                    57

    بازاریابی و تبلیغات                                                              58

     مزایای تبلیغات                                                                   59

    وظایف مدیر بازاریابی و فروش                                              60

    بخش ششم : دایره سرپرستی                                                         61

    نقش واحد سرپرستی به عنوان جزیی از سیستم                         61

    اصول مدیریت و سرپرستی                                                   62

    واحد خرید مواد                                                                  65

    خرید های داخلی                                                                 66

    در خواست خرید مواد                                                                   66

    سفارش کالا به فروشنده                                                       67

    بازرسی و کنترل اجناس خریداری شده                                    68    

    بخش هفتم : گردش حساب های صنعتی                                   69

    فهرست حساب های ترازنامه ای                                             70

    فهرست  حساب های سود و زیانی                                          72

    بهای تمام شده کالای فروخته شده                                          73

    هزینه ها                                                                           74

    سایر درآمدها                                                                    74

    کسور درآمد                                                                      74

    سیستم حسابداری صنعتی کارخانه                                         74

    کنترل مواد                                                                        78

    کسر و اضافات مواد                                                            80

    عوامل بهای تمام شده مواد اولیه                                            82

    نحوه ثبت مواد برگشتی به انبار                                              84

    هزینه های مشترک و فرعی کارخانه                                        85

    کنترل هزینه های دستمزد                                                     87

    حسابداری حقوق و دستمزد                                                  89

    دستمزد اوقات تلف شده                                                       90

    پاداش کارکنان                                                                   91

    ذخیره دستمزد ایام مرخصی                                                 91

    توضیحاتی راجع به برخی کسورات دستمزد بیمه                        94

    پرداخت مساعده                                                                 95

    انحرافات حقوق و دستمزد                                                     96

    کنترل سربار کارخانه                                                           97

    برآورد هزینه های سربار.                                                     97

    تجزیه تحلیل کسری یا اضافات سربار کارخانه                           100

    بخش هشتم  : واحد تعمیرات                                                 101

    نگهبانی                                                                             101

    نتیجه گیری وجع بندی                                                                   102

    منابع و ماخذ                                                                                       105

     

     

    منبع:

    اصول کارپردازی وانبارداری نوشته منوچهرامیرشاهی

    2- طراحی سیستم اطلاعاتی درواحدهای صنعتی دانشگاه صنعتی شریف

    3- اصول فنون و مذاکره ،ترجمه دکتر مسعود حیدری

    4- جزوه انبار داری و کنترل موجودی ،موسسه مدیریت صنعتی

    5- اساسنامه شرکت فرآورده های لبنی لبنوش

    6- اصول و روش های حسابداری صنعتی – دکتر سجادی نژاد- چاپ پنجم

    7- حسابداری صنعتی –جلد 1،2،3- انتشارات سازمان حسابرسی

    8 - ماهنامه توصیه برای موفقیت سازمانی نشریه شرکت پویندگان دنیای کیفیت – شماره یازدهم – مهر ماه 83

    9-پنیر سازی – ترجمه مهندس مسعود فلاحی- انتشارات بارثوا

    10- روش نگه داری شیر ،ماست و پنیر تدوین مجتمع آموزشی جهاد کشاورزی خراسان ، گروه صنایع غذایی ناشر معاونت امور دام سازمان جهاد کشاورزی

کلمات کلیدی:  N/A

دریافت لینک دانلود به صورت خودکار بلافاصله پس از پرداخت

امکان پرداخت آنلاین از طریق کلیه کارت های عضو شتاب

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول