روش تحقیق سوء تغذیه و تأثیر آن در روح و جسم نوجوانان

تعداد صفحات: 161 فرمت فایل: word کد فایل: 10003720
سال: 1385 مقطع: مشخص نشده دسته بندی: پایان نامه علوم تغذیه
قیمت قدیم:۲۲,۷۰۰ تومان
قیمت: ۲۰,۶۰۰ تومان
دانلود فایل
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه روش تحقیق سوء تغذیه و تأثیر آن در روح و جسم نوجوانان

     « خلاصه»

    غذا نیاز انسان را به ماده و انرژی تأمین می کند ماده برای ساختن بافتهای جدید و رشد بدن لازم است و به این علت تغذیه مقوله بسیار مهمی است مخصوصاً در نوجوانان که هم در سن رشد هستند و هم دارای فعالیت بسیار زیاد.

     غذاها شامل موارد زیر است:

    1- هیدرات های کربن 2- چربی ها 3-  پروتئین 4- مواد معدنی و ویتامین ها و آب هیدارت های کربن انرژی زا هستند و مقدار آنها در غذاهای مختلف متفاوت است. چربی ها هم مانند هیدراتهای کربن انرژی زا هستند و به دو نوع گیاهی و جانوری وجود دارد چربی ها برای بدن ضروری هستند زیرا بدن را گرم نگه می دارد و درساختار سلول هم شرکت دارند اما مصرف بیش از حد آنها خطر ابتلاء به بیماری های قلبی عروقی را افزایش می دهد. بدن انسان قادر به ساختن همه پروتئین های مورد نیاز بدن نیست به این علت باید حتماً از  پروتئین استفاده شود زیرا کمبود پروتئین باعث بروز بیماری کواشیورکور می شود.

    نیاز حیاتی بدن به آب که بسیار آشکار است انسان بیشتر آب موردنیاز بدنش را از آشامیدن آب و مابقی را از آب موجود در غذاها بدست می آورد انسان بدون آب زنده نخواهد ماند.

     هرچند بدن املاح معدنی را به مقدار کم و اندک نیاز دارد اما نبود این مواد باعث بوجود آمدن بیماریهایی مثل: آنمی( کمبود آهن) گواتر( کاهش ید)

    بدن قادر به ساختن هیچیک از ویتامینها نیست اما منابع غذایی که ویتامن ها در آب یافت می شود فراوان است کمبود ویتامین باعث بیماریمختلف( جسمی و روانی) می شود که درا دامه به شرح آنخواهیم پرداخت.

     

    اهداف تحقیق:

     در این بخش تلاش ما بر مطالعه اهداف زیر بوده استک

     1- بررسی مواد غذایی موردنیاز بدن

    2- گروههای غذایی و میزان نیاز بدن به آنها

    3- نقش مواد غذایی در جسم نوجوانان

    4- نقش مواد غذایی در روح و روان نوجوانان

     5- - بررسی بیماری هایی که در اثر تغذیه نادرست بوجود می آیند.

     سئوالات تحقیقی:

     تحقیق ما در جهت پاسخ به سئوالهای زیر بوده است:

    مواد غذایی موردنیاز بدن چیست؟

    گروه های غذایی ومیزان نیاز بدن به آنها در چه اندازه است.

    نقش مواد غذایی در جسم نوجوانان چیست؟

     نقش مواد غذایی در روح و روان نوجوانان چیست؟

     چه بیماریهایی در اثر تغذیه نادرست بوجود می آید؟

     

    مقدمه

    حمد و سپاس خدای را که شالوده ای از وجود الهی خویش را در ابعاد گوناگون به انسان ابوالبشر نازل نموده است.

    و آفرین بر آفریننده زیبایی ها که والاترین خلق کائنات و هستی او انسان و انسانیت شاهکار اوست.

     و اوست راهنمای روح و اندیشه بشر شفای دردهای روح و جسم همگان بهترین راهنما از مُلک تا ملکوت – پرکننده خلاء های عمیق زندگی و دریای معرفت بی انتها ونور هدایت بدون خاموشی

     اوست که آموخت خوردن و آشامیدن را و بخشید گوهر معرفت را به روح.

     ودوباره حمد و سپاس و ستایش فقط او را که با سخاوت کامل بخشید ویژگی شعور به ا نسان و او را متمایز کرد و یاد داد تا بداند غذای روح و جسم را.

     پس ای انسان تأمل و دقت کن، این همه شگفتی را که برای هدایت توست.

     و شکراین همه نعمت جسم و روح تغذیه مناسب آنهاست.

     

     

     فصل اول

     تغذیه

    تغذیه

    تغذیه علمی است که رابطه میان رژیم غذایی و وضعیت سلامت و بیماری را مطالعه می کند نیاز انسان به غذا یکی از احتیاجات ذاتی یا فیزیولوژیک است که مهمترین عامل بقای زندگی و طول عمر می باشد.احتیاج به غذا دائمی است و ارگانیسم را مجبور

    می کند تا برای بدست آوردن غذا و رفع گرسنگی کوشش کند. تغذیه صحیح و متعادل نه تنها پدیده رشد را میسر می سازد و به تندرستی وطول عمر می انجامد بلکه با تأثیر روی اعصاب وروان سبب رشد فکری و نمو نیروهای روانی می گردد.

     

    نقش غذا در بدن

    غذا با مواد جامد یامایعی گفته می شود که از راه دهانی مصرف می شوند و علاوه بر برطرف کردن حس گرسنگی نیازهای بدن را نیز تأمین می کند این نیازها عبارتند از:

     انرژی که برای ادامه کار دستگاههای مختلف بدن از قبیل: قلب، ریه، دستگاه گوارش وعضلات و همچنین انجام فعالیتهای روزانه مثل ایستادن، راه رفتن، ورزش و درس خواندن لازم است.

     تأمین مواد اولیه برای رشد و نمو( بخصوص در کودکان، نوجوانان و زنان باردار )

    ترمیم و جانشین کردن سلول ها و بافتهای مختلف بدن که در اثر افسردگی از بین می روند.

     

    مواد مغذی

     غذاها از مواد مغذی یعنی کربوهیدراتها، پروتئین ها، چربیها، ویتامین ها، مواد معدنی و آب تشکیل شده اند که همه برای حفظ سلامت بدن مهم هستند این مواد کم وبیش در غذاها وجود دارند نقش مواد مغذی مختلف در بدن عبارتند از:

    کوبوهیدارتها و چربیها منابع عمده تأمین انرژی هستند.

     پروتئین ها نقش سازندگی دارند و برای ساخته شدن و نگهداری سلول ها و بافتهای بدن موردنیاز هستند پروتئین ها بعلت نقش ویژه خود در رشد بدن در برنامه غذایی نوجوانان از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

     ویتامین ها و مواد مغذی در مقایسه با کربوهیدارتها و پروتئین ها به مقدار کمتری مورد نیازند اما به همان اندازه در حفظ سلامت بدن، تنظیم واکنش شیمیایی و اعمال حیاتی بدن نقش دارند برخی از مواد اجزای ساختمانی بافت ها را تشکیل می دهند مثل کلسیم در استخوانها و دندانها و آهن در خون.

     آب سالم و فیبر( الیاف گیاهی) نیز از جمله اجزای یک رژیم غذایی مناسب می باشند.

     

     نیازهای تغذیه ای

    غذاها از مواد مغذی تشکیل شده اند و تغذیه صحیح یعنی خوردن و  دریافت مقدار لازم وکافی از هریک از این مواد مقدار مناسب این مواد مغذی که برای حفظ سلامت لازم است نیازهای تغذیه ای نامیده می شوند این نیازها با توجه به شرایط جسمی،محیطی، و فردی متفاوتن و براساس سن، جنس، شرایط فیزیولوژیک اندازه بدن و میزان فعالیت فرد تعیین می شوند.

     

     گروه های غذایی

     یکی از بهترین راهها برای اطمینان از تأمین نیازهای تغذیه ای استفاده از چهارگروه اصلی غذایی است توصیه می شود در برنامه غذایی روزانه از این گروههای غذایی استفاده شود.

     

     

    «تاریخچه غذا»

    تا اوایل سده نوزدهم مفهوم غذاخوردن فقط پرکردن شکم بود و احساس گرسنگی بشر را وادار می کرد تا آنچه را دردسترس خود می دید بدون توجه به کیفیت و کمیت آن مصرف کند. شهرنشینی و تشکیل اجتماعات باعث ایجاد تغییرات زیادی در طرز تغذیه بشرشده است. اولین اختراعات و شهرها در میانرودان، آسیای غربی، مصر و یونان بوجود آمدند شهرنشینی های اولیه کشاورزی و دامپروری را بخوبی می دانستند و برای تغذیه خود از محصولات متنوع استفاده می کردند ایران نخستین کشور جهان است که انسان اولیه در آن به کشاورزی و پرورش دام پرداخته است( دو تن از متخصصین به نام های آرتورکیت و دکترارنست هرتسیلمند در کتابی به نام صنایع ایران ثابت کرده اند که کشاورزی و تمدن از فلات ایران شروع شده است) در حفاری هایی که در بعضی از نقاط ایران نظیر شوشتر، دامغان، تخت جمشید و تپه سیلک کاشان بعمل آمده نشان می دهد که تاریخ کشاورزی در ایران متجاوز از 6000 هزارسال است تاریخچه تغذیه در یونان نشان میدهد که مردم یونان باستان برای تغذیه اهمیت زیادی قائل بودند واین جمله به آنان منسوب است که« برای تقویت روح هرگز جسم را نباید فراموش کرد و باید مردم را با غذای مناسب تربیت کرد.  شواهد نشان میدهد که درزمان های قدیم مردم یونان بیشتر از  گیاهان تغذیه می کردند و مصرف گوشت گوسفند، پرندگان، شکر، لبنیات، و ماهی نیز در بین بعضی از طبقات اجتماع معمول بوده است.

     همچنین روغن زیتون را بسیار دوست داشته و مصرف می کردند در روم قدیم مردم کشاورزی می کردند غلات غذای اصلی آنها راتشکیل می داد ومصرف گوشت منحصر به طبقه اشرافی بود در دورانهای قدیم یعنی پس از استقرار امپراتوری در روم وضع تغذیه مردم تغییر کرد و رومیان بعد از فتوحات مختلف از تغذیه مردم سرزمینهای فتح شده تقلید کرده ودر این راه جانب افراط می پیمودند. البته این طرز تغذیه مربوط به طبقات مرفه و اعیان بود در حالی که مردم عادی تغذیه ساده ای داشتند. در این زمان حتی کتب آشپزی نیز در روم منتشر شده که کتاب Deipnoshistae  اثر Athenoceus  در قرن دوم میلادی چاپ شده و طرز تهیه غذاهای گوشتی سبزیها و اطلاعات دیگری در آن شرح داده شده است.

  • فهرست و منابع روش تحقیق سوء تغذیه و تأثیر آن در روح و جسم نوجوانان

    فهرست:

    کلیات

     مقدمه

     فصل اول : تغذیه

     تغذیه

     تاریخچه غذا

     عهد قدیم تا دوران آگاهی

    هرم غذایی

     فصل دوم: گروههای غذایی

     ویتامین ها

     کربوهیدارتها

     چربی ها

     امگا- 3 و امگا- 4

    پروتئین ها

      املاح معدنی

    آهن

     سدیم و پتاسیم

     کلسیم

    ید

     روی

    آب

     فصل سوم: اهمیت تغذیه

     تغذیه در دوران بلوغ

     ویژگی های رفتاری تغذیه در نوجوانان

     اهمیت تغذیه در دختران

     تأثیر تغذیه در خوجوانان در موفقیت جامعه

     توصیه های تغذیه ای

     اهمیت صبحانه و میان وعده ها

     فصل چهارم: عوارض ناشی از تغذیه نادرست

     جسمی:

     مشکلات ناشی از تغذیه ناسالم

     چاقی

     منشاءچاقی

    عوارض رژیم های نادرست

     کم خونی ناشی از فقر آهن

     کم خونی مگالوپلاستیک

     کم خونی پرنی سیوز

       کم خونی همولتیک

    کم خونی ناشی از کمبود مس

     کربوهیدارت ها و پوسیدگی دندان

     گواتر

     کمبود ویتامین A

    کمبود ویتامین B

    کبمود پروتئین

     

     روانی:

     افسردگی

     افسردگی جوانان

     افسردگی و تغذیه

     فصل پنجم: مصاحبه

     مصاحبه با دکتر حسینی متخصص تغذیه

    فصل ششم: جمعبندی

     فصل هفتم: پیوست 

     

    منبع:

    راز شادابی و تندرستی ، آدل دیو یس، ترجمه دکتر سیاوش آگاه ، نشر سعدی .

    چکیده ی بیو شیمی ، ترجمه پاسالار پروین ، انتشارات و چاپ دانشگاه ، چاپ 1384 .

    بیو شیمی ، مولفان ، پسلار پروین ، ایزدی پانته آ ، نشر دیباگران تهران چاپ1384

    چگونه جوان بمانید و عمر طولانی نمایید ، تقوی محمد رضا ، انتشارات مهشید ، چاپ1379 .

    خوراک در مانی ، رجحان محمد صادق ، نشر خیام ، سال انتشار 1364.

    مبانی زیست شناسی ، مترجم زرینی غلم رضا ، انتشارات فاطمی چاپ 1367 .

    غذا ویتامین ها ، مترجم سالک محمود ، انتشارات پیدایش چاپ 1376.

    تغذیه کامل ورزشی ، ترجمه شاههوردیان رو بن ، نشر علم و حرکت سال انتشار 1381.

    اسرار به دنیا آوردن فرزندان زیبا ، صارم بافنده فرحناز ، انتشارات کتاب درمانی چاپ1380.

    نسخه شفا ء 2صانعی صفدر نشر حافظ نوین سال انشار 1380.

    رژیم غذایی و طول عمر ، صانعی صفدر انتشارات حافظ نوین چاپ 1370.

    کم خونی های تغذی ای ، نوشته صادقی پور حمید رضا ، پیشوا حمیده نشر پونه چاپ 1379.

    تغذیه و دیابت ، طالقانی فاطمه ، نشر آبی سال انتشار 1384

    نسخه حکیم ، عباد زاده کرمانی محمد ، انتشار گلی ، چاپ 1373.

    اعجاز طب گیاهی در معالجه امراض کاظمی با ویلی علی اکبر ، نشر زر قلم ، چاپ 1382

    اعجاز میوه ها و سبزی ها ، هور مری حسین چاپ طاهری ، سال انتشار 1360.

    دایره المعرف پزشکی خانواده ، همت خواه فرهاد ، سال انتشار 1380.

    اصول در مان طبیعی ، مهدین مهرداد ، سال انتشار 1380.

    اسیدهای آمینه 158 از اعجاز 32.

    رژیم غذایی دکتر مهدی نوری

    www. Tebigan. Com

    www.iranmania.com

    www. Salamat.  com

ثبت سفارش
عنوان محصول
قیمت