تحقیق مقاله مربا و مارمالاد و ژله مربا ویژگیها و روش های آزمون

مشخص نشده
مشخص نشده
19
word
743 KB
4426
قیمت قدیم:۵,۰۰۰ تومان
قیمت: ۲,۹۰۰ تومان
دانلود مقاله
  • خلاصه
  • فهرست و منابع
  • خلاصه تحقیق مقاله مربا و مارمالاد و ژله مربا ویژگیها و روش های آزمون

      1 هدف هدف از تدوین این استاندارد تعیین ویژگیها , بسته‏بندی , نشانه‏گذاری , نمونه‏برداری و روشهای آزمون مربا و مارمالاد و ژله مربا می‏باشد .  2 دامنه کاربرد

      1 هدف

     هدف از تدوین این استاندارد تعیین ویژگیها , بسته‏بندی , نشانه‏گذاری , نمونه‏برداری و روشهای آزمون مربا و مارمالاد و ژله مربا می‏باشد .  2 دامنه کاربرد این استاندارد فرآورده‏هایی را شامل می‏شود که از کلیه اندامهای سالم و ماکول گیاه قابل تهیه است .

     هدف از تدوین این استاندارد تعیین ویژگیها , بسته‏بندی , نشانه‏گذاری , نمونه‏برداری و روشهای آزمون مربا و مارمالاد و ژله مربا می‏باشد .

      2 دامنه کاربرد

     این استاندارد فرآورده‏هایی را شامل می‏شود که از کلیه اندامهای سالم و ماکول گیاه قابل تهیه است . اندامهای گیاهی می‏تواند مجزاء بصورت مربا و مارمالاد و ژله مربا تهیه شود . این استاندارد در مورد ژله دسر 1 همچنین محصولات تهیه شده با مواد قندی و یا غیرقندی که مصرف رژیمی دارند 2 نمیباشد .

     این استاندارد فرآورده‏هایی را شامل می‏شود که از کلیه اندامهای سالم و ماکول گیاه قابل تهیه است

     

     اندامهای گیاهی می‏تواند مجزاء بصورت مربا و مارمالاد و ژله مربا تهیه شود .

     این استاندارد در مورد ژله دسر 1 همچنین محصولات تهیه شده با مواد قندی و یا غیرقندی که مصرف رژیمی دارند 2 نمیباشد .

      3 تعاریف و اصطلاحات

     در این استاندارد واژه‏ها و اصطلاحات با تعاریف زیر بکار می‏رود : 3 1 مربا : فرآورده‏ایست که از عمل آوری اندامهای گیاهی همراه با قند مجاز ( موضوع بند 4-8 این استاندارد ) با آب و یا آب میوه پس از طی فرآیند خاص تا غلظت مشخص بدست آید به ترتیبی که قطعات بکار رفته در تهیه آن قابل تفکیک و رویت باشد .

     در این استاندارد واژه‏ها و اصطلاحات با تعاریف زیر بکار می‏رود :

     3 1 مربا :

     فرآورده‏ایست که از عمل آوری اندامهای گیاهی همراه با قند مجاز ( موضوع بند 4-8 این استاندارد ) با آب و یا آب میوه پس از طی فرآیند خاص تا غلظت مشخص بدست آید به ترتیبی که قطعات بکار رفته در تهیه آن قابل تفکیک و رویت باشد .

     3 2 مارمالاد

     فرآورده‏ایست که طی فرآیند خاص از پوره میوه همراه با قند مجاز ( موضوع بند 4-8 این استاندارد ) تا رسیدن به غلظت مورد نیاز بدست می‏آید .

     3 3 ژله مربا 3

     فرآورده‏ایست شفاف که طی فرآیند خاص از آب میوه و یا استخراج آبی میوه که فاقد ذرات میوه بوده ممکن است به وسیله تبخیر تغلیظ شده و یا مواد قندی مجاز ( موضوع بند 4-8 این استاندارد ) به آن اضافه شده و تا غلظت مورد نیاز حاصل می‏شود .

     در مورد ژله مربا می‏توان از قطعات میوه بصورت پراکنده و معلق در بافت آن استفاده کرد .

      4 ویژگیها

     4 1 میوه‏ها : میوه‏های مورد مصرف باید تمیز , تا حد مناسب رسیده , سالم , با یا بدون پوست , بدون هسته ( بجز دانه ریزها ) بدون تخمدان , از میوه تازه ( به استثنأ بالنگ که بصورت خشک مجاز می‏باشد ) و یا نگهداری شده در سردخانه و یا منجمد شده طبق استاندارد مربوطه استفاده شود . 4 2 سایر اندامهای گیاهی :

     4 1 میوه‏ها :

     میوه‏های مورد مصرف باید تمیز , تا حد مناسب رسیده , سالم , با یا بدون پوست , بدون هسته ( بجز دانه ریزها ) بدون تخمدان , از میوه تازه ( به استثنأ بالنگ که بصورت خشک مجاز می‏باشد ) و یا نگهداری شده در سردخانه و یا منجمد شده طبق استاندارد مربوطه استفاده شود .

     4 2 سایر اندامهای گیاهی :

     سایر اندام‏های گیاهی مورد مصرف باید تمیز , سالم و تازه باشد ( از گلهای خشک شده طبق استاندارد مربوطه نیز می‏توان استفاده نمود .)

     4 3 طعم و بو :

     مربا و مارمالاد و ژله مربا باید طعم و بوی میوه و یا گیاه مورد مصرف را داشته باشد . و عاری از هر گونه طعم و بوی حاصل از سوختگی و فساد مانند کپک زدگی و ترشیدگی باشد .

     4 4 رنگ :

     مربا و مارمالاد باید رنگ فرآورده‏ای باشد که تحت شرایط طبیعی و سالم بدست آمده و مشخص کننده نوع میوه , عاری از رنگ سیاه و یا قهوه‏ای مربوط به اکسیده شدن میوه یا کاراملیزه شدن مواد قندی است باشد .

     افزودن هر نوع رنگ به فرآورده مجاز نمی‏باشد .

     4 5 عیوب :

     میوه آفت زده , لک دار , کپک زده , لهیده و سایر مواد اولیه‏ایکه از نوع نامرغوب بوده و منجر به فرآورده‏های نامناسب می‏شود عیوب تلقی می‏گردد .

     4 5 1 وجود قطعات سوخته شده و کاراملیزه شده جزء عیوب محسوب می‏شود .

     4 5 2 وجود هسته به استثنای دانه ریزها 4 وجود پوست به استثنای میوه‏هائیکه با پوست خورده می‏شوند مانند گیلاس جزء عیوب محسوب می‏شود .

     4 6 مواد خارجی :

     4 6 1 فرآورده باید فاقد بقایای گیاهی مانند برگ , ساقه , تخمدان و غیره باشد .

     4 6 2 فرآورده باید فاقد هر گونه آفت زنده و مرده و یا آثار بقایای آنها مانند تخم و لارو و شفیره و حفره باشد .

     4 6 3 در فرآورده نباید ذرات شن و خاک و غیره وجود داشته باشد .

     4 7 آب :

     آب مصرفی در تهیه مربا و مارمالاد و ژله مربا باید مطابق استاندارد ویژگیهای آب آشامیدنی شماره 1053 باشد .

     4 8 مواد قندی :

     افزودن ساکارز , گلوکز ( مایع و یا جامد ) دکستروز , فروکتوز و یا سایر مواد قندی هیدروکربنه مطابق با استانداردهای مربوطه مجاز می‏باشد .

     4 9 پری :

     میزان پری حداقل 90 درصد باشد .

     4 10 مواد جامد محلول در آب :

     میزان مواد جامد محلول در آب در مربا و مارمالاد و ژله مربا حداقل 65 باشد .

     4 11 اسیدیته :

     اسیدیته مربا و مارمالاد و ژله مربا باید در حدود مجاز 1/5-0/1 درصد اسیدیته برحسب اسید سیتریک

     4 12 PH

     میزان PH مربا و مارمالاد و ژله مربا باید در حدود مجاز 4-3 باشد .

     4 13 میوه محتوی :

     میزان میوه محتوی حداقل 40 درصد ( برحسب درصد وزنی ) باشد .

     4 14 افزودنیها :

     استفاده از افزودنیهای زیر که با مشخصات تعیین شده وسیله موسسه استاندارد تطبیق نماید در فرآورده مجاز میباشد .

     4 14 1 اسیدهای آلی :

     - اسید تارتاریک .

     - اسید سیتریک .

     - اسید مالیک .

     - اسید لاکتیک .

     4 14 2 پکتین :

     از پکتین بعنوان ماده قوام دهنده 5 در مربا و مارمالاد و ژله مربا به میزان حداکثر 0/5 گرم درصد می‏توان استفاده نمود .

     4 14 3 طعم دهنده‏ها :

     از مواد معطری نظیر هل , دارچین , گلاب , وانیل و صرفا افزودن اسانس‏های طبیعی استخراج شده هنگام تهیه آب میوه مجاز است . طبق استانداردهای مربوطه می‏توان استفاده نمود از خلال پوست مرکبات در مربای هویج استفاده می‏شود .

     4 14 4 مواد نگهدارنده :

     استفاده از مواد نگهدارنده در مربا و مارمالاد و ژله مربا غیرمجاز می‏باشد .

     4 15 باقیمانده سموم :

     باقیمانده سموم دفع آفات در مربا و مارمالاد و ژله مربا نباید از حد تعیین شده در موسسات ذیصلاح تجاوز نماید .

     4 16 آلوده کننده‏های فلزی 6

     آلودگی‏های فلزی موجود در فرآورده نباید از حد تعیین شده در جدول زیر تجاوز نماید :

  • فهرست و منابع تحقیق مقاله مربا و مارمالاد و ژله مربا ویژگیها و روش های آزمون

    فهرست:

    ندارد.
     

    منبع:

    ندارد.

کلمات کلیدی:  ژله - ژله مربا - مارمالاد - مربا

دریافت لینک دانلود به صورت خودکار بلافاصله پس از پرداخت

امکان پرداخت آنلاین از طریق کلیه کارت های عضو شتاب

ثبت سفارش
تعداد
عنوان محصول